Illustratie van: Henk Klein Ovink

Bijna 70 procent melkveehouders wil jongveeopfok verbeteren

Voor 68 procent van de melkveehouders is het optimaliseren van de jongveeopfok financieel de meest interessante maatregel om de voerwinst en de fosfaatefficiëntie te verhogen. Deze veehouders willen hier ook mee aan de slag. Dit concludeert ForFarmers op basis van data van 600 bedrijven.

Deel dit topic

Reacties

+1
tonny60
Volgens mij kun je de meeste voerwinst halen door van een ander dan For Farmers te voeren
Jan Veenhouwer
Waarom hebben ze daar voorheen dan nog geen werk van gemaakt? Geen tijd, geen interesse? En nu opeens wel zeker! Eerst zien, dan geloven.
arjan_kok
Er zijn nu veel bedrijven met overschot aan jongvee ,die gaan dat gewoon optimaliseren , het is 2 juli al begonnen met explosie van bb gebruik , zelf ga ik met jongvee naar opfokker hoef ik vast niet te snoeien in veestapel
ijssel
Ķoop ze wel als er een uier onder zit,heb die opfokellende ook niet.
+1
Freriks
Sociaal gewenste antwoorden. Je kunt ook de vraag stellen wie er wil werken aan verbetering voerefficièntie als je er 30000 euri mee verdient door dit met 0,1 kg melk per kilo voer te verbeteren. Dan wil ook 70% er mee aan de slag.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's forfarmers , melkveehouders en jongveeopfok geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1