LTO: 30 miljoen goed besteed

LTO Nederland is tevreden over de inzet van de 30 miljoen euro Europese steun aan Nederlandse veehouders, die staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken vandaag bekend heeft gemaakt. „De toekomstgerichte aanpak spreekt ons aan”, zo zegt Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland.

Deel dit topic

Reacties

+7
tonny60
Wat een lulverhaal.Het geld is door de Eu uitbetaald na de acties van EMB (waarvan de NMV en DDB lid van zijn) in Brussel.In alle andere landen is het geld rechtstreeks aan de melkveehouders uitbetaald zoals de bedoeling was.
+2
Coen
Die 30 mln euro was voor ondersteuning van de liquiditeit van bedrijven, maar wat is er mooier dan dat te gebruiken voor eigen glorie.
+3
George
In het artikel lees je dan dat het boerenprotest niet voor niks is geweest! Maar LTO protesteert helemaal nooit. Andere belangenbehartigers en dan vooral de boeren uit het buitenland hebben dit dus bereikt. En als je dan ziet waar ze het boerengeld voor gebruiken om tegemoet te komen in analysekosten en mestverwerking. Ze zijn bij LTO het spoor bijster.
+1
arie.j
Rustig George, de bestemming van deze centen is in nauw overleg en met instemming van organisaties waar óók de NMV bij staat
Hier een stukje uit de kamer brief:

"In nauw overleg met het bedrijfsleven zijn voorstellen uitgewerkt voor invulling van de nationale envelop voor Nederland. Hierover is in het bestuurlijk overleg van 20 januari jl. overeenstemming bereikt. Vanuit het bedrijfsleven zijn betrokken LTO Nederland, ZuivelNL, de Nederlandse Vakbond Melkveehouders(NMV), de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) en Rabobank.".

rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/…
+1
George
@arie.j
Wat heeft LTO en de Rabobank daar te zoeken. Hebben die ook mee geprotesteerd met de Fransen en Duitsers?
3 speen
@arie.j
Dit is toch gewoon kuttelikkerij je hebt nu toch gewoon de resultaten dat er vooral de laatste 5 jaar geen beleid is geweest
jan is hobbyboer
Quote:
@George: Rabobank

Wel humor dat die ook al meepraten met de besteding van een subsidiepotje. Hun machtspositie kalft ook al af, anders hadden de in financiele nood verkerende industriemelkers wel geld gekregen, nu krijgen die juist helemaal nix.
arie.j
@George
Te zoeken?
Deze centen komen van de EU en worden verdeelt door de nationale regeringen.
Daar zit verder niemand tussen
Die regeringen kunnen het verdelen naar eigen inzicht en beslissen daarover
Hier heeft de regering een stel organisaties uitgenodigd voor overleg
Dus ze zijn gewoon gevraagd om te komen.

Verder is het idioot om te doen alsof deze centen van de EMB zouden zijn of dat die daar over mochten beslissen.
Dan zou de EU dat wel hebben aangegeven.
+8
cs-agrar
@arie.j
Dat George hier reageert over "jouw" lto maakt even niet uit Arie. Zonder lto waren die acties er ook geweest, en ws met zelfde resultaat. Alleen het eindresultaat valt toch heel vies tegen, en behalf jan hobby zal heel veehoudend NL zo reageren. Wat vind je nu zelf van de uitspraak van A Jan Maat? Er is toch helemaal niets goeds besteeds aan? De intentie vanuit Brussel was niet om de vogelnestjes te redden..
jan is hobbyboer
Quote:
@cs-agrar: jan hobby

Jan Hobby is niet de enige hier in het dorp die de koeien alweer buiten heeft. Mijn collega heerft er zelfs wel dikke 30 buiten lopen. Lekker beschut tegen het bos aan.
+1
cs-agrar
Quote:
@jan is hobbyboer: Mijn collega heerft er zelfs wel dikke 30 buiten lopen

Daar pasten ze al niet meer in de stal?
jan is hobbyboer
Quote:
@cs-agrar: Daar pasten ze al niet meer in de stal?

Die heeft zelfs een ligboxenstal en al jaren rond de 30 koeien. Bijzonder relaxte vrijgezel. Ook blij dat het geld nu binnenstroomt waarschijnlijk 😄
+1
spotmelker
Quote:
@jan is hobbyboer: Bijzonder relaxte vrijgezel.
Zit je vlak bij m'n broer of misschien een familielid van Karst?
+1
arie.j
@cs-agrar
Natuurlijk is ieder die niet mee gaat in de scheldkanonnade op alles en iedereen voor jou een LTO suppoost enz.
Zielig hoor, normale discussie is blijkbaar meer niet mogelijk..
Waarom ga je niet bij de NMV klagen dat ze in het rijtje staan dat overeenstemt met deze bestemming?
+1
George
@arie.j
Die hebben tenminste nog iets gedaan en Sieta is bij de stakingen geweest.
pieta
Quote:
@spotmelker: Zit je vlak bij m'n broer

Wie is je broer?
+1
arie.j
@George
Heel veehoudend Nederland zal reageren dat het resultaat vies tegevalt.zo schrijft Cs agrar.
Terwijl in werkelijkheid zo ongeveer alle organisaties die boeren vertegenwoordigen er mee zegt in te stemmen.
Met zo'n reactie ben je dan ook compleet ongeloofwaardig
Dit geld en deze verdeling, dat is niet mijn keus, ze doen maar.
Maar als je hard afgeeft op de verdeling moet je zijn bij alle betrokkenen, en niet er 1 uitpikken die toevallig jou niet zint.
cs-agrar
Quote:
@arie.j: Zielig hoor, normale discussie is blijkbaar meer niet mogelijk..

En dat is dus precies waar ik op doelde...

Ik heb overigens zelf van NMV nog geen persbericht gezien, dus of zij wel echt zo blij zijn met deze "winst". Dat organisaties er mee akkoord gaan hoeft nog niet te zeggen dat alle leden er dan automatisch ook allemaal achter staan, om het woord "geloofwaardigheid"even aan te halen.
Het opstappen uit diverse overleggebeuren door meerdere belangengroepen geeft trouwens ook te denken. Zou het zo zijn dat je als belangenorganisatie gewoon niets in de melk te brokkelen hebt en "ja" knikken de enigste optie is?
jan is hobbyboer
Quote:
@cs-agrar: Ik heb overigens zelf van NMV nog geen persbericht gezien, dus of zij wel echt zo blij zijn met deze "winst".

Per definitie is de NMV nooit blij met iets, dat staat zo in de statuten.
mijnietgezien
Lees die brief eens goed: er staat "de NMV is betrokken bij het overleg". Met wie er overeenstemming is bereikt staat er niet.

Zo werkt men in Den Haag: luisteren en negeren tot er stenen door de ruit vliegen.
mijnietgezien
@arie.j Ja, ik heb al geklaagd, en antwoord gehad, dat ze het er niet mee eens zijn.
arie.j
@mijnietgezien
Beter lezen?
Hier het betreffend stukje gekopieerd:
,,"In nauw overleg met het bedrijfsleven zijn voorstellen uitgewerkt voor invulling van de nationale envelop voor Nederland. Hierover is in het bestuurlijk overleg van 20 januari jl. overeenstemming bereikt. Vanuit het bedrijfsleven zijn
betrokken LTO Nederland, ZuivelNL, de Nederlandse Vakbond Melkveehouders(NMV), de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) en Rabobank."..

'Betrokken'? dat staat er niet. Wel 'overeenstemming met'
En als je ergens mee overeenstemt, dan zeg je duidelijk geen nee.
Als de minister onwaarheid in zijn kamerbrief zet, dan moet de NMV dat maar met spoed aan de 2e kamer laten weten.
Maar dit is wat er staat.
mijnietgezien
Ik wil de tekstanalyse wel even uitleggen:
"Hierover is in het bestuurlijk overleg van 20 januari jl. vereenstemming bereikt." -> de zin met overeenstemming. Zie de het voorzetsel met niet staan in die zin. Er staat zelfs niet wie er uberhaupt bij dat overleg waren: de partijen die overeenstemming hebben worden dus NIET genoemd.

"Vanuit het bedrijfsleven zijn betrokken LTO Nederland, ZuivelNL, de Nederlandse Vakbond Melkveehouders(NMV), de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) en Rabobank" -> Zin met de NMV. Hier wordt slechts betrokkenheid geclaimd. En het is niet duidelijk of dat nu bij het bestuurlijk overleg, of bij het uitwerken was(nog een zin eerder).

Ik begrijp best dat je het zo leest, en ik denk dat dat ook de bedoeling is van de schrijver. Maar het is precies vaag genoeg om claims te omzeilen.
George
Quote:
@jan is hobbyboer: Per definitie is de NMV nooit blij met iets, dat staat zo in de statuten.

Ze hoeven ook niet blij te worden , van Mona wordt je blij. Ze moeten belangen behartigen en wees eerlijk wat voor een hoop onzin met fosfaatreferenties , fosfaatrechten en allerlei rare referentiedatums na het afschaffen van de quotering , KLW , Bex etc er over melkvee houdend Nederland heen gestort wordt is niet normaal. Maar het wordt allemaal door de sector aangedragen om maar zoveel mogelijk te kunnen produceren in een markt die eigenlijk niet eens zoveel aankan. Ik denk toch echt dat NMV toch een betere weg voor ogen had door in te zetten op quotumbehoud. Maar niemand luisterde en dacht alleen maar aan groeimarkten en kansen. Degene die dachten van deze kansen het meeste te kunnen profiteren zijn nu bijna kanslozen.
arie.j
@mijnietgezien
Er staat dat met het bedrijfsleven voorstellen werden uitgewerkt.
Hierover (die voorstellen dus)werd met het bedrijfsleven overeenstemming bereikt.
Vervolgens wordt genoemd wie er van het bedrijfsleven bij betrokken zijn geweest, wie dus aan tafel hebben gezeten en met wie dus de overeenstemming werd bereikt.

Vrij duidelijk, ik kan er tenminste geen andere uitleg aan geven.
Inmiddels elders gelezen dat de NMV zegt niet akkoord te zijn geweest
Lijkt me stof voor een paar vragen aan de staatssecretaris.

Dat het verder zou uitmaken denk ik niet, directe inkomenssteun willen ze in den Haag toch niet, dat hebben ze al eerder geroepen.
jan is hobbyboer
Quote:
@George: Degene die dachten van deze kansen het meeste te kunnen profiteren zijn nu bijna kanslozen.

Daarom lost het zich ook wel weer op. Ik vind alleen dat een verhaal veel beter overkomt als je met een grap en een kwinkslag iets probeert voor elkaar te krijgen. Zo'n janksmoel, zelfs als het redelijk goed gaat, daar wil toch geen mens meen naar luisteren na verloop van tijd, dan kun je best een goed verhaal hebben maar er luistert niemand meer. LTO begint nu richting Van Dam in zelfde schuitje te zitten. Hij luistert helemaal niet meer.
George
Quote:
@jan is hobbyboer: goed verhaal hebben maar er luistert niemand meer.

Naar LTO luistert ook niemand meer.
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@George: Naar LTO luistert ook niemand meer.

Maar die hebben ook geen goed verhaal 😄
Campagne
@jan is hobbyboer, jij hebt makkelijk praten met je "kwinkslag" omdat de melkveehouderij jou kleine bijzaakje is. Voor de gemiddelde Nederlandse boer is het binnekort een zaak van leven of dood, en de NMV heeft dit al lang geleden zien aankomen en er op hun manier alles aan gedaan de nu ingeslagen weg niet te gaan. Maar ja, tevredenheid is een groot goed, en hebbelijkheid een menselijk kwaad. We gaan de wereld voeden met melk, alleen heeft niemand van de in het zadel zittende "boerenlijders" erbij gezegd dat daarvoor inderdaad een melkprijs van een 25 dollarcent per liter noodzaak is.
buorman
@arie.j
Dat er in een overleg een unaniem genomen besluit kan worden genomen is maar zelden het geval, vaak zal het op een compromis uitdraaien
Maar dat er partijen zijn die over dit besluit überhaupt positief zijn kan ik niet begrijpen.
Wss hadden ze het geld beter in kunnen zetten om voor heel agrarisch Ned een beter geschikte stas te bekomen.
Bijkomend voordeel; wie betaald, die bepaald
gerrie-hul
@arie.jBeste arie j De nmv kan er wel bijstaan maar heeft tegen gestemd En terecht
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@Campagne: , alleen heeft niemand van de in het zadel zittende "boerenlijders" erbij gezegd dat daarvoor inderdaad een melkprijs van een 25 dollarcent per liter noodzaak is.

Da's niet waar, rond 2006, toen ik grootste deel van mijn quotum verkocht heb, was de gangbare verwachting dat er in 2015 voor 28-30 cent gemolken moest worden. Dat iedereen dat in de tussentijd vrolijk vergeten is, dat leeft makkelijker, en z'n kostprijs een duppie omhoog getild heeft is een eigen keus. Voor 28 cent moet je op z'n Engels, simpel en met ouwe zooi, boeren, als je dat niet wilt moet je wat anders gaan doen. Eerst een kostprijs van 40 cent creëren en dan gaan zeuren is wel heel makkelijker. Quotum had ook veel nadelen, groeien was bijna zinloze bezigheid geworden.
+3
pieta
Quote:
@jan is hobbyboer: groeien was bijna zinloze bezigheid geworden.

Groei is een middel geen doel. 😄
Campagne
@jan is hobbyboer, rond 2006 ja, toen de bomen nog tot in de hemel groeiden. Overigens 30 cent toen was wel 40 dollarcent, en die haalt de wereldmarktprijs van melk momenteel lang niet. Is daarna de verwachting (negatief) bijgesteld door de marktanalisten? De kostprijs is voor een groot deel niet door de boeren beinvloed, ja zelfs beperkt, maar is oiv politieke, sociale en verwerkings eisen dusdanig opgelopen dat het niet past de boer hiervan de schuld te geven.
-1
MTSTAMMINGA
@Campagne
Je moet nu vergelijken met 2009 en toen hadden we nog quotem
+1
Campagne
@MTSTAMMINGA, 2009 de algemene crisis. Gelukkig toen niet door overspoelen van de melkmarkt. Die melkcrisis was dus van beperkte duur. Nu staan jullie nog maar aan het begin.
pieta
@Campagne
Ik kan je toch vertellen dat ik de rekeningen in euro's krijg en dat ik aan een sterke wisselkoers richting de dollar wat minder belang hecht voor mijn directe inkomsten. Wij kunnen nu makkelijker verkopen op de wereldmarkt en hebben wat nadeel bij invoer van olie en voer. En laat nou net de olie en het voer relatief goedkoop zijn.
George
Quote:
@pieta: Wij kunnen nu makkelijker verkopen op de wereldmarkt

Succes op je wereldmarkt.
+2
cs-agrar
Quote:
@arie.j: Met zo'n reactie ben je dan ook compleet ongeloofwaardig

En Arie, is dit nog steeds zo?
Als je nu eens zelf je eerlijke reaktie op de topic-opener gaf, want die heb ik nog niet van je gezien.
Een eerlijke reaktie he, en bedenk goed, "hij" ziet alles...
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@cs-agrar: "hij" ziet alles...

"hij" in die jurk of bedoel je George 😄
+1
cs-agrar
@jan is hobbyboer
Dat kon in deze tijd van het jaar in brabant nog wel eens dezelfde persoon zijn 😉
jan is hobbyboer
Quote:
@cs-agrar: Dat kon in deze tijd van het jaar in brabant nog wel eens dezelfde persoon zijn

Als George Jezus blijkt te zijn wordt arie gek volgens mij 😄. Op de knieën voor George, zelfs bij arie kun je te ver gaan.
duitser
Spijt me zeer tonny. Ben boer in het buitenland en heb ook geen cent gehad.
+2
kuilhapper
Ibr en bvd aanpakken is prima! maar zonder wetgeving dat alleen ibr en bvd vrije runderen geïmporteerd mogen worden, dweilen met de kraan open.. Ook op dit dossier maakt helaas van Drie gewoon de wet uit..
hans1980
Stakingen waren er (in F en B ) om zorgen over opbrengstprijzen voor vlees en zuivel !
Er werd geld toegezegd vanuit Brussel als steuntje in de rug voor de boeren (was al per boer lachtertje) afin, nu verdelen van dit potje STEUN gaat weer lekker een deel krijgt steun een deel niet????
We hebben toch gezamenlijk een opbrengstprijs probleem?

Dit gaat nergens over..
producent
Wat kun je anders verwachten van een PvdA politicus zij hebben het subsidie verdeel en heers systeem zo ongeveer bedacht.
+1
jan is hobbyboer
Ik ben er blij mee, halve cent per liter premie om nix, koeien lopen toch buiten 😄
KuikenenKoe
de toeslag per ltr is van jezelf afhankelijk

"dit jaar 1 slechte koe aanhoud voor hoge premie per ltr"

zo, en wie slaat mij de tent nog uit!!!
George
Quote:
@jan is hobbyboer: ben er blij mee, halve cent per liter premie om nix, koeien lopen toch buiten

He Jan jij ging toch voor 10 cent weidepremie. Is nog maar een heel mager begin die halve cent. 😄
+1
Marco de 1ste
Wat vooral doorklonk in het nieuws dat boeren naast 750E,hulp krijgen bij weidevogelbeheer. Dus bureautjes en advizeurs die het geld opstrijken.
En verders moet Lto de kop dicht houden. Lto heeft niets ingezet voor dit maar wel in de rij gaan staan als er wat te verdelen valt. Zo rolt de Lto.
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@Marco de 1ste: En verders moet Lto de kop dicht houden.

D'r luistert, behalve paar hardnekkige agrarische gelovigen, toch niemand meer naar de LTO, dus laat maar lullen, Van Dam weet volgens mij niet eens meer wie die club is. Die heeft eens rondgekeken en gedacht: 'ik zit hier toch maar een jaartje, we maken er het beste van'. Toen keek ie rond en zag ie aan de ene kant Romijn staan en aan de andere kant dat vrouwke van de PvdD en toen was de 'beleidsrichting' snel gemaakt. Geef hem eens ongelijk, dat eeuwige gezeik van de LTO, daar ben je toch geen staatsecretaris voor geworden.
Farmer_
Er is Meer eer te halen bij Pvdd en mileu Clubs, zo tikken die gasten.
+1
mijnietgezien
Ledenbericht:

NMV zat wel aan tafel, maar heeft niet ingestemd

Staatssecretaris van Dam heeft op 2 februari in een brief aan de Tweede Kamer de verdeling van het Nederlandse deel (nationale envelop) van de Europese middelen bekend gemaakt. Deze nationale enveloppe van 30 miljoen maakt onderdeel uit van een pakket maatregelen voor de melkveehouderij en varkenshouderij dat de Europese Commissie ter beschikking heeft gesteld na de demonstraties van boeren in Brussel in september 2015.

Lidstaten hebben grote flexibiliteit gekregen in de besteding van hun nationale enveloppe. Voor de Europese Commissie is het wel een eis dat juist landbouwondernemers profiteren van het beschikbaar gestelde geld. In alle andere lidstaten wordt de nationale enveloppe dan ook direct aan de boeren uitgekeerd. Nederland is het enige land dat kiest voor een andere invulling.

De staatssecretaris schrijft dat hij zijn voorstellen in nauw overleg met de sector heeft uitgewerkt en dat daar op 20 januari in een bestuurlijk overleg overeenstemming is bereikt. De Nederlandse melkveehouders Vakbond is inderdaad aanwezig geweest bij dit bestuurlijk overleg. De NMV heeft echter niet ingestemd met het voorstel. Op deze manier zijn het niet de boeren, maar ambtenaren, adviseurs en projectmedewerkers die zullen profiteren van de nationale enveloppe. De NMV heeft al in een vroeg stadium een andere verdeling voorgesteld en aan het ministerie gestuurd. Zie bijlage (voorstel gestuurd aan Frits Vink).
Nederlandse Melkveehouders Vakbond
info@nmv.nu
www.nmv.nu
@nmvnieuws
+5
George
Ze zijn wel gaan staken en hebben niet de pot mogen verdelen. Dat deed LTO samen met de Rabo. Wat een rare wereld hebben we toch. 😄
+1
cs-agrar
Dit zal Arie vast wel weer anders zien..
George
@cs-agrar
Arie ziet bijna altijd alles anders. Ik zie het zoals ik wil. 😄
arie.j
Quote:
@George: Arie ziet bijna altijd alles anders. Ik zie het zoals ik wil.

Ja klopt, George schrijft over DDBers die gestaakt hebben.
En ik heb niet gehoord van DDBers of EMBers die hebben gestaakt
Wanneer ze dat wel een flinke poos gedaan hadden, dán was misschien de melkprijs nu beter.
Gemiste kans ? 😄
+5
Campagne
@arie.j, de grote EMB demonstratie afgelopen jaar gemist? Zal ook wel; je zit alleen hier bij de prikkers je eigen waarheid er in te stampen. En altijd makkelijk natuurlijk, jou clubjes zorgen voor de puinhoop, en dan van anderen verlangen dat ze de boel nog zullen redden. Wat heb je trouwens zelf gedaan om de boeren voor te bereiden op de zwarte toekomst? Je reageert hier zoveel, gemiste kans?
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Campagne: de grote EMB demonstratie afgelopen jaar gemist?

Arie is een schriftgeleerde, die ziet een verschil tussen een demonstratie en een staking, tenminste dat denk ik.
+2
mijnietgezien
@jan is hobbyboer
Woorden als "betrokken", kan hij dan weer niet zien staan. Dat verklaart natuurlijk weer een hoop.
+2
arie.j
@Campagne
Ben jij werkelijk zo simpel dat je het verschil tussen staken en demonstreren niet weet?
In het verleden, toen ze de melk lieten weglopen, toen heeft de EMB gestaakt, nu alleen gedemonstreerd .
Wanneer een vakbond tot staking oproept, dan hoef je geen enkel lid uit te leggen dat het niet over demonstreren gaat.
-2
arie.j
@jan is hobbyboer
Jouw glazen zitten dichtgeplakt zo te lezen.
+4
Campagne
@arie.j, het gaat hier in dit topic over de 30 miljoen die te verdelen is na de manifestaties georganiseerd door de EMB vorig jaar. Jou hele insteek bij jou reacties hierboven zijn fout. Geef dit gewoon toe, en lig niet te zeiken over een verkeerde woordkeus van iemand. Jih noemt jou schriftgeleerde, ik zou eerder letterzeiker gebruiken.
+1
George
Quote:
@arie.j: Jouw glazen zitten dichtgeplakt zo te lezen.

Arie schei uit man.
George
@arie.j
+2, beoordeeld door buorman ,George

Oeps dat was een foutje , maar dat weet je zelf ook wel. 😄
+1
MTSTAMMINGA
Quote:
@Campagne: En altijd makkelijk natuurlijk, jou clubjes zorgen voor de puinhoop,

Was de DDB niet de club van 40 cent kostprijs ? 😞
Wat deden sommigen nu 😃
Anders om reken zo van wat kan en hoe groot kan ik bouwen bij een kostprijs van 40 cent 😛
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@arie.j: Jouw glazen zitten dichtgeplakt zo te lezen.

Ik vind het voor jouw vrouw wel fijn dat je je hier zo nu en dan beetje kunt afreageren. Ik heb trouwens geen bril.
pieta
@jan is hobbyboer
Op de WC toch zeker wel. 😄
arie.j
@jan is hobbyboer
Mijn vrouw vind dat ik nogal eens te veel achter die PC zit , dus dat heb je ook al mis.
Het gaat weer lekker zo hoor.:(
De staatsecretaris schrijft een brief dat na overleg en overeenstemming met zowat iedere organisatie die boeren vertegenwoordigd deze centen verdeeld worden.
Ieder mag dan natuurlijk zijn mening hebben
Maar net doen alsof vrijwel geen enkele boer het er mee eens is klopt niet met bovenstaande

Maar dat zal ik dus wel niet mogen schrijven. Jij je zin.
Wat betreft demonstraties/stakingen, ik weet nog heel goed van de eerste acties van EMB, en die waren totaal anders dan nu.
Ga je geheugen niet zover?
gerrie-hul
@arie.j Geef gewoon toe dat je fout zit
jan is hobbyboer
Quote:
@arie.j: Maar dat zal ik dus wel niet mogen schrijven.

Ook al in de Calimero houding?. Van mij mag je alles schrijven.
+1
spotmelker
Quote:
@pieta: Op de WC toch zeker wel.
Het is niet 'te hopen' dat daar glas in zit 😃
jg
Bedragen worden rechtstreeks naar GD en andere laboratoriums overgemaakt , zij gaan korting verlenen...... 😄
+3
aukevd
Gisteren de nota voor grondonderzoek gekregen. Heb een mail gestuurd dat ik nergens een kortingsbedrag zie staan vanwege de 30 miljoen.
Ben benieuwd naar het antwoord

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto en albert jan maat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
76
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN