Wat kunnen we leren - Niet schreeuwen tegen koeien

De gouden tip van 2016 :)

De Chinezen van China Modern Dairy - één van de best gemanagede bedrijven in China - verzorgen 100.000 koeien op 17 bedrijven van 2.000 tot 20.000 dieren. Ze hebben een melkcelgetal van slechts 100.000. Dat is erg goed. Hoe ze dat doen? Drie keer per dag krijgen de bedden een vers laagje en drie keer daags vers voer, dit alles tijdens het melken. Op de bedden gebruiken ze gedroogde meststructuur bestanddelen, die ze nadrogen tot 60 procent droge stof alvorens gebruik. Op weer een ander groot Chinees bedrijf zijn de boeren zeer goed getraind en gaan ze heel rustig met koeien om. Niemand schreeuwt er, niemand slaat de koeien. Als je het wel doet kun je vertrekken.

Meer: milkstory.nl/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

dorpsrandhoeve
Nog even en de chinezen hebben ons niet meer nodig.
+2
Herbert
Sushi en andere vleesgerechten eten ze het liefst als het dier nog ligt te spartelen op het bord maar een koe een tikje verkopen ho maar. Rare Chinezen 😃
+1
Frans1
Ben het er wel mee eens,mond dicht en handen en voeten thuis houden.
Daarmee krijg je rustige koeien en dus rust in de stal.
+2
matt
Die koeien verstaan dat chinees toch niet,dus daar hoef je het niet voor te doen :))

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , china , melken , voer , dieren , celgetal , dairy en structuur geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1