Eerste NIRS-mestanalyse in praktijk

De eerste NIRS sensor van machinebouwer Veenhuis voor het realtime meten van droge stof, stikstof, fosfaat en kalium in mest, is gebouwd op een Vervaet trike van loonbedrijf Jansen in Wijhe (OV).

Het nieuwe systeem moet volgens Veenhuis, zeker als dat in combinatie gaat met centraal te volgen GPS-locaties van de mesttransporten, de fraude in de mestwereld sterk verminderen. Bovendien is het bedrijf van mening dat mest efficiënter op de juiste plek gebruikt worden omdat de precieze gehaltes bekend zijn.

10 tot 15 procent lagere mestoverschot
Veenhuis verwacht dat het huidige mestoverschot, met de toepassing van de techniek, 10 tot 15 procent lager uit zal komen dan nu op basis van berekeningen wordt geschat.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , veenhuis , loonbedrijf , stikstof , fosfaat , mestoverschot , sensor en meten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0