Verbod tweede keusmiddelen op de helling

Het komende verbod vanaf 1 maart op het gebruik van tweede keusmiddelen tegen enkele veel voorkomende ziekten in de veehouderij levert in de praktijk nog te veel problemen op.

Deel dit topic

Reacties

kaas
Oke dan krijgt rendac het nog drukker er gaan nu al veel dieren dood door dat we in eerste instantie het eerste keus moeten gebruiken en pas later de 2 de keus en dan is het vaak al te laat voor al met kalveren met lomgontsteking en pinkegriep .
maar ja dat medicijn gebruik naar beneden gaat is belangrijker dan het dier welzijn.
brabo
Ik lees anders dat het niet door zou gaan, dus niet veel aan de hand
spotmelker
Quote:
@brabo: ik lees
Dat is nogal eens een probleem hier voor sommige prikkers
mlkvhoudr
Zijn niet alle uierpreparaten 2 e keus ? Ik meeen van wel. Dan zal er nu dus wel weer een onwerkbare regel komen den haag kennende........
Wilbert
Investeren in de jongvee huisvesting en een goed management voorkomt veel problemen en de kalveren groeien harder, kan altijd uit. Naar de spuit grijpen om managementfouten te maskeren kan echt niet meer. Ik zou er maar aan wennen en je zo goed mogelijk aanpassen. 😄
Nick83
Veel heeft ook met de huisvesting te maken. Dat verander je niet zomaar.
+1
m uut m
@Nick83
Dat wil je of je wilt het niet. Kleine aanpassingen kunnen soms al veel verbeteren voornamelijk de ventilatie
Nick83
@m uut m
Jep. Kleine aanpassingen kunnen soms veel helpen. Maar een stal +30 jaar oud en flinke overbezetting word nooit een nieuwe stal met bijbehorende maatvoering zonder overbezetting, zolang je niet flink investeert. En zolang die investering nog ff niet op de planning staat, omdat je net nog ff een zooitje land aangekocht heb bijvoorbeeld... zul je het er mee moeten doen. En dat houd dan soms in dat bijvoorbeeld droogzetten zonder AB droogzetters geen optie is.
oldhuus
@Nick83
Ze hebben die stal toch gebouwd naar de afmetingen en eisen van de koe, als je de stal niet kunt aanpassen dan pas je de koe toch aan?
kaas
Dus jij gebruikt geen antibiotica
tok achterhoek
Wen er maar aan dat al die maatregelen 1a2 ct de liter kost

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN