En weer zit RFC fout met de spelregels

In 2015 stond er een fout in de regelementen omtrend de melkveefosfaatreferentie en klw. Je zou verwachten dat hier van geleerd wordt maar nee ze gaan opnieuw in de fout.

9 uren geleden - Coöperatienieuws

Rectificatie: overleg met kalversector nog gaande

Het uitgangspunt voor de afzet van kalveren vanaf het melkveebedrijf naar het kalverbedrijf zijn gezonde kalveren van minimaal 36 kg en 14 tot 35 dagen. De melkveesector en de kalversector zijn in overleg om te zorgen dat ook lichte kalfjes een goede bestemming krijgen. Correcte afzet van kalveren hoort bij een verantwoorde melkveehouderij en draagt bij aan het imago van onze sector. Daarom heeft FrieslandCampina de borging van de wettelijke eis, dat kalveren binnen drie werkdagen moeten zijn gemerkt en aangemeld in I&R, opgenomen in Foqus planet. In de folder “Aanpassingen regelingen 2016” is hierover per abuis vermeld dat de kalversector alle gezonde kalveren met een leeftijd tussen de 14 en 35 dagen gegarandeerd afneemt. Het overleg is echter nog gaande en er zijn nog geen uitkomsten te melden. Zodra hierover meer bekend is, zullen melkveehouders daarover worden geïnformeerd.

Deel dit topic

Reacties

producent
Gaat het RFC dan alleen maar om de regels en niet om haar melkveehouders.
pieta
Had iemand echt gedacht dat de kalversector zonder tegenprestatie alle kalveren af ging nemen? Ik vond het al raar.
huub
De tegenprestatie is dat RFC de zorg voor kalveren controleert.
jan w
We zullen het vrijdag ervaren.
Freriks
Er staat ook niks bij over de prijs. Misschien moet je bij een licht kalf wel geld toe geven
jan w
Controle gehad, is alleen gevraagd, wanneer ik de kalveren blikte.
Verder was het alleen ff zoeken naar de 1 op 1 verklaring. die stamde al van 2012. Was in de veronderstelling dat je die ieder jaar ook nieuw kreeg. Maar die is dus eenmalig.
Todi
Een grove overtreding van de dierenarts Jan.
jan is hobbyboer
Quote:
@Todi: Een grove overtreding van de dierenarts Jan.

Dierenarts hier liep ook al te foeteren over het PBB examen dat ze af moesten leggen. Hij was gezakt voor proef examen 😄. Die dierenartsen worden volgens mij zo langzamerhand ook wel redelijk gek van alle regeltjes. Kon zelfs geen doos droogzetters meer mee krijgen, want ik mocht niet meer dan 15% van dierdosering op voorraad hebben. Tja, dat zijn er niet veel als je maar 15 koeien hebt. Dus in eind december 5 meegenomen en half januari nog een keertje 4, leuk al die werkverschaffing.
Todi
Moet je even door vragen Jan dan lopen ze zo met de kop tegen de muur. Moeten ze ook eens doen met huis artsen. Hier een proef ronde gedaan . 4 van de 5 mensen liepen met penc, in het lichaam terwijl het euvel heel wat anders is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , kalveren , frieslandcampina , campina , melkveehouders , rfc , melkveebedrijf , foqus planet , fosfaatreferentie en regels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2