Illustratie van: Sammy2004

Mecredi noir, zwarte woensdag

boerenbusiness.nl/artikel/10867876/…

De Fransen gaan ons helpen ons boeren uit bijzonder beheer te houden!

Deel dit topic

Reacties

+2
meelezer10
Heeft Nederland afgelopen jaar geen 30 miljoen gekregen vanuit brussel voor de boeren?
Willen de boeren die hiervan ook maar 1 euro gehad hebben zich hier melden. ik dat het heel lang stil blijft.
Frans1
@Erco doet aan weidevogelbeheer,dus die zou er iets aan gehad moeten hebben 😄
-1
Erco
Ja hoor, heb al 50 gps zenders voor weidevogelnesten in de kast liggen ????
Frans1
@Erco
😄 echt een hele steun in de rug in deze zware tijd.
cs-agrar
@Erco
Te koop, 50 GPS-zenders, voor oa anti-diefstal op quad, trekker, shovel of dochter.
+3
pieter p
Ja de fransen moeten de kastanjes weer uit het vuur halen, als we als europeaan en betere melkprijs willen hebben zullen we toch van ons laten horen.
Anders blijven we jaren en jaren met lage prijzen zitten, het bevalt de industrie wel die lage prijzen.
Hier een FB pagina die veel resent nieuws erop zet.

facebook.com/labatailledesproducteursdelait/
hans1980
Misschien duurzame projecten als fietspaden en wandelroutes??
je wilt landbouw toch niet direct subsidieeren , met goedkoop voedselpakket en landschapsonderhoud word de NL consument wel indirect gesubsidieerd!
+1
weurding
Dacht al, 27 januari 1983 is louis de funès overleden, zwarte woensdag 😞
+1
pieta
Quote:
@weurding: louis de funès overleden, zwarte woensdag

Ja, dat was funest. 😄
arjan_kok
Kreeg vandaag duurzaamheids premie van nemelco uitgekeerd ! echt geen zwarte woensdag!
brabo
En had je alle 16 punten ?
arjan_kok
Nee meer dan de helft geloof ik, kan met 40 jaar oude stal niet alle punten halen en weidegang van melkvee pas komend seizoen
+2
gezienus
de achterlichte de gedachten veel bureaucratie en werkgelegenheid . een goede melkprijs zet méér zoden aan de dijk dan díe premies
+1
pieter p
Quote:
@gezienus: de achterlichte de gedachten veel bureaucratie en werkgelegenheid . een goede melkprijs zet méér zoden aan de dijk dan díe premies

Juist, en als we maar doormelken zoveel we kunnen dan komt die prijs echt niet omhoog, de grootste prive melkfabriek Lactalis voorspeld voor het tweede kwartaal 23 cent.
+1
Frans1
Quote:
@pieter p: voorspeld voor het tweede kwartaal 23 cent.

Dan wordt de drang om zo veel mogelijk te melken vanzelf minder 😞
hans1980
@Frans1
klopt dat is het punt waar we op wachten MINDER MELK dus eigenlijk geen steun maar wachten tot we ECHT omvallen (denk dat het lang duurt voor de EU minder produceerd)
Campagne
@Frans1alleen zijn de franse melkveehouders gebonden aan hun leveringscontract waarbij er een minimum geleverd moet worden. Die mindere melk gaat er dus niet komen 😞 .
Frans1
@Campagne
Dat had ik begrepen uit jouw verhaal ja,hele vreemde contracten zijn dat,onder kostprijs in een vrije markt verplicht moeten leveren 😞
John fr
Van alles wat er toegezegd is in september 2015 door premier Vals :

"Drie miljard euro extra te investeren in de landbouw. Het bedrag zal worden uitgesmeerd over drie jaar en is fors hoger dan de in juli toegezegde 600 miljoen."

is alleen nog maar de "vervroegde" PAC premie uitbetaling gebeurd : een voorschot wat normaal altijd in Oktober en December uitbetaald wordt

"Valse belofte !!"

vilt.be/franse-veehouders-laten-opnieuw-van-zich-h…

ouest-france.fr/agriculture/crise-agricole/…
+3
jan is hobbyboer
Dat actievoeren van boeren in Frankrijk is als staken bij het openbaar vervoer in Belgie, niemand die er nog van opkijkt, beetje lastig als je er midden in zit maar voor de rest veranderd er nix, volgende maand weer hetzelfde liedje. We willen meer geld, zonder structurele oplossing voor het probleem. Commodity's, zoals melk, zullen in een vrije markt altijd daar geproduceerd worden waar ze het goedkoopst bij de consument komen. Bij de huidige melkprijs is er nog geen uitval van productie dus de prijs kan nog wel verder omlaag, totdat het minder wordt, de beroemde varkenscyclus. Gejammer helpt nix, de vrije markt was de oplossing voor alle problemen, ook voor het overschotsprobleem. Harde rauwe sanering, het is niet anders.
Frans1
Quote:
@jan is hobbyboer: Harde rauwe sanering, het is niet anders.

Marktwerking klink zo gemoedelijk,jouw benaming klopt als een bus
pieter p
Quote:
@: jan is hobbyboer -

Mij hoor je niet jammeren,we melken zelfs minder koeien dan voorheen. Alleen de A volume en meer niet, maar je ziet dat de bedrijven hard groter worden hier en extra arbeid niet betaald kan worden.
Op tenduur zegt de vrouw ook "bekijk het maar" want je bent toch alleen maar aan het werk, en achter elke boer die er mee ophoudt kost het 7 arbeidsplaatsen in de verdere keten.
Dus met al dat vrije markt gebeuren komt nog veel leed achter weg.
+5
jan is hobbyboer
Quote:
@pieter p: Dus met al dat vrije markt gebeuren komt nog veel leed achter weg.

In 2006 is besloten dat we in de EU naar een vrije markt ging voor melk, daar heeft iedereen zich 10 jaar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden en ieder heeft dat op zijn manier gedaan. Veel boeren hebben er een stal bijgebouwd en gezorgd dat hun kostprijs een duppie is gestegen ondanks de lage rente. Dat is een keuze, maar dan moet je niet gaan liggen jammeren dat de lage melkprijs van dit moment een complete verrassing is en dat we daar niet zelf met z'n allen de oorzaak van zijn. Iedereen voelt zich slachtoffer en dat is altijd wel zo makkelijk, de calimero houding.

Probeer een oplossing voor het probleem te zoeken, en als die er niet is, probeer zo schadevrij mogelijk het zinkende schip te verlaten. De vrije markt is een harde wereld, waar alleen de kostprijsjongens overblijven als het zo doorgaan. Ook in NL komen er aanmerkelijk minder boeren als dit gedoe nog een jaartje duurt. Naast de noodgedwongen stoppers komen er ook nog een heel stelletje stoppers dat gewoon de lol er vanaf heeft, en mogelijk met de P-rechten nog beetje financieel vriendelijk kan ophouden. Als je wilt zien hoe jarenlang kostprijs boeren eruit ziet moet je in UK gaan kijken, allemaal ouwe rommel waar de gemiddelde NL veehouder z'n neus voor ophaalt, maar goedkoop is het allemaal wel.
Freriks
Quote:
@jan is hobbyboer: In 2006 is besloten dat we in de EU naar een vrije markt ging voor melk,
Je slaat de spijker op zijn kop. Het afschaffen van de melkquotering hoorde daar bij en dat is dus vorig jaar echt gebeurd. De vraag is wat je met een quotum moet in een verder vrije markt. bij fosfaatrechten hebben we het ook over een beperking alleen voor Nederland. En dus een hogere kostprijs.
jg
@Freriks
Zonder fosfaatrechten zal de politiek op vele andere manieren de melkveesector beperken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0