Herstel melkprijs pas vanaf 2017

De verwachting is dat de melkprijs pas vanaf 2017 zal herstellen. 2016 zal melkprijstechnisch nog een lastig jaar worden en het dieptepunt is mogelijk nog niet is bereikt. Dit zei zuivelanalist Mark Voorbergen tijdens een symposium op de Belgische Agro-Expo, een tweejaarlijkse landbouwvakbeurs.

Deel dit topic

Reacties

Marco de 1ste
Ja dat verwacht ik ook. Kijkt in glazen bol .zucht. Het houd niet op vanzelf mat die bank en zuivelgoeroes. Geef die mensen een bezem, dan doen ze nog wat nuttigs.
groeier
Hecht daar weinig waarde aan, we hebben in de maanden Januari wel vaker veel donkere wolken gezien.
IN 2026 heb ik vernomen , dan ontvangen we 1.46 euro/kg.
weurding
Quote:
@de tukker oet twente: IN 2026 heb ik vernomen , dan ontvangen we 1.46 euro/kg.

mooi, dan gaan we halveren op de oude dag, anders moeten we toch teveel belasting afdragen 😄
jan is hobbyboer
Quote:
@de tukker oet twente: dan ontvangen we 1.46 euro/kg.

Tegen die tijd wilde ik eigenlijk stoppen, maar als ze het zo mooi maken, wie weet boeren we dan nog tijdje door 😄. Iedereen is te koop zei Al Capone al.
gerrie-hul
@ tukker oet twente Uit betrouwbare bron zeker toch
Herbert
Tegen die tijd is een 5 euro briefje netzoveel waard als een velletje wc papier dus die 1.46 euro\kg is best reëel
weurding
1000 vel popla zou dan 5000 euro kosten en een liter melk 1,46? 😞
Herbert
@weurding
Over 10 jaar melken die Chinezen voor zichzelf en aangezien je wcpapier wel door het riool mag wegspoelen zal het wel meer waard zijn dan melk ja 😃
+1
hans1980
@Herbert
denk ook vaak over toekomstplannen na, nu de lto/nzo de spelregels hebben veranderd gaat mijn droom om iets uit te breiden waarschijnlijk niet door...kan het wel doordrukken maar redement op investeringen (stal,vee,p,grond) is niet meer recht te rekenen.
aflossen ben ik druk mee misschien over jaar of 5-7 schuldenvrij , misschien dan deel p rechten tegelde maken ? denk dat veel potentiele stoppers op p rechten wachten of andersom gezegt zonder p rechten weinig stoppers en weinig kansen om voor groeiers aannp te komen.
weurding
@hans1980 ben bang dat er meer zo over denken, en dan ineens merk je dat de fosfaatrechten misschien bijna niks meer waard zijn, hier gaan we in ieder geval met 10 jaar wel "uitloggen"
weurding
@herbert kwaliteit leveren zal de komende jaren nog moeilijk zijn bij de chinezen
Herbert
@weurding
Dat is ook iets wat die bestuurders je vertellen, diezelfde bestuurders die ook volledig voor het afschaffen van het quotum waren. Als die Chinezen eenmaal volume kunnen produceren gaat er een berichtje over het staatsjournaal daar dat die Hollandse melk helemaal niet zo goed is als altijd verkondigd. Beetje deprimerende vooruitzichten maar waarschijnlijk dicht bij de waarheid. Er zal echt een systeem moeten komen dat de productie aan de vraag is gekoppeld. Maaaaaar laten we hopen dat ik er volledig naast zit! 😃
Herbert
@hans1980
Volgens je profiel heb je er al 120. Met welke reden wil je nog groter.
tonny60
Blijkt dat de voorspelling van sieta beteruitkomt
groeier
Met 30 koeien melken klopt dat wel.
jan is hobbyboer
Quote:
@groeier: Met 30 koeien melken klopt dat wel.

Met 30 koeien, zelfvoorzienend en een simpele opzet, zonder schuld kun je prima rondkomen en heb je een relaxed leven.
groeier
30 koeien houden, in een land waar je met 10 koeien de kost kan verdienen wel ja 😄 😄
Cornelis
Wat had zij ook alweer voorspeld?
reality
Aan het vissen?
Holstein
Nou ben ik niet zo'n fan van de NMV/DDB, met name omdat ze de zaak toch vaak overdrijven en de kostprijs van melkproductie wel erg hoog voorstellen. Maar feit is wel dat de huidige situatie op de zuivelmarkt beter overeenkomt met de verwachtingen van deze club, dan de mooie woorden van FrieslandCampina, LTO e.d. die allemaal in koor riepen dat de extra melkproductie in Nederland geen enkel effect zou hebben op de wereldmarktprijs. De marktanalyse van Mark Voorbergen, al eerder benoemd onder het kopje "Verwarrende tijden" spreekt wat dat betreft boekdelen.
+4
meelezer
De melkprijs zal pas omhoog gaan als vraag en aanbod in evenwicht komen. Dat lukt pas bij toename vraag of AFNAME aanbod.
Iedereen hoopt dat er vraagtoename komt, maar mogelijk zal er toch echt aanbodafname moeten komen. En omdat er weinig vrijwilligers klaar staan om te stoppen, gaat het straks met de botte bijl: verplichte stoppers...
+3
weurding
Gelukkig hoort daar niemand op dit prikkebord bij....
+1
KuikenenKoe
Quote:
@weurding: gelukkig hoort daar niemand op dit prikkebord bij....

als dat zo is prik ik maar wat mee ,blijven wel weinig boeren over als de niet prikkers allemaal stoppen
matt
@weurding

Poll van @ melkveehouder nog maar eens goed bekijken.
+3
Herbert
Maarja, zolang banken de minst rendabele bedrijven toch nog blijven financieren (ze kunnen ook haast niet anders) moeten de jongens die met een normale situatie, die net niet rond kunnen komen op dit moment, inleveren op het eigen vermogen. Die menen dat maar weer op te moeten vangen door nog groter te worden. Nog meer melk nog meer ellende en nog meer bedrijven onder water. Wat zijn we voor sector, willen we echt zo graag de varkenshouders achterna? Dat de melkprijs over een half jaar gaat stijgen hebben ze nu een jaar proberen vol te houden. Nu schuiven ze het een jaar op. Volgend jaar zeggen ze 2019 verbeterd de situatie. Die stoppers waar jullie de hoop op vestiging wachten op een situatie dat ze de zooi met winst kunnen verkopen, iets wat ze nu ook niet lukt dus die ploeteren wel door.
+6
weurding
Quote:
@Herbert: Die menen dat maar weer op te moeten vangen door nog groter te worden.

het zijn altijd de laatste 50 die voor het inkomen moeten zorgen, vandaar dat wij er nooit meer zijn gaan houden 😄
+2
Freriks
Quote:
@Herbert: Dat de melkprijs over een half jaar gaat stijgen hebben ze nu een jaar proberen vol te houden.
dat soort voorspellingen doen ze ook in het café, waar een bordje hangt met de tekst: morgen gratis bier.
😁 😁
storm
Ach kom, die Mark weet het ook niet maar moet wel zijn brood verdienen met dit soort analyses maken. En alles wat hij zegt daar lullen weer een aantal andere analisten achteraan, met name die van zijn vroegere werkgever Rabobank.
ABN en ING voorspellen hogere prijzen voor dit jaar en die Lubbert van Dellen schreef gisteren nog ergens dat we het dieptepunt wel gehad hadden.
Weet u het? Ik voorspel dat ergens een onverwachte gebeurtenis is waar alleen ik rekening mee heb gehouden waardoor er hogere prijzen komen voor de zuivel.
Wat die gebeurtenis is ga ik niet verklappen daarvoor zal men mij toch moeten vragen voor een inleiding tegen een vette onkostenvergoeding!!
j h p
Dan is er vast storm op komst 😃
hans1980
Denk dat je nu snel moet aflossen anders betaal je strax belasting terwijl je schuld nog torenhoog is
3 speen
Je kunt hem beter van je eigen toren hoog hebben

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs en symposium geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
20
TREFWOORDEN