Van weidegang voor Grutto wordt boer niet beter

Afgelopen zomer werd de crisis in de veehouderij zichtbaar. Franse boeren gingen vanwege de lage prijzen voor de melk en het vlees de weg op. Ook in Nederland heeft de veehouderij te maken met lage prijzen. In haar blog claimt VVD-Kamerlid Helma Lodders dat het landbouwbeleid failliet is.

"Ik zie de kruidige mengsels en weidegang voor de Grutto niet als oplossing voor de crisis in de melkveehouderij."

Deel dit topic

Reacties

-1
puntertje
Tja, ik heb tegenwoordig ook best wel moeite die Helma Lodders nog serieus te nemen. Geloof niet dat haar houding ons iets dichter bij duidelijkheid hebben gebracht het afgelopen jaar.
+2
verbi
Ze heeft gewoon gelijk, 30 miljoen voor GPS voor de vogeltjes, daar hebben we dus niks aan. En het ergste onze zuivelvoormannen hebben hier mee ingestemd,moet niet gekker worden.Dit had gewoon onder de boeren verdeelt moeten worden want daar is het voor bedoeld al is het nog zo weinig. Ik neen Helma Lodders wel serieus, tenminste nog iemand in dit bananenland die voor ons boeren opkomt, van de rest horen we toch niks
cs-agrar
Van de 30 miljoen voor Nederland, 10miljoen bestemd voor zuivelsector, en wat doen ze...vogelnestjes met gps... Krijgt elke boer dan ook gps op zn trekker, trimble of Starfire ofzo?
Todi
Owee owee als je een nestje kapot maait dan ......
Jan Veenhouwer
Hoef ik niet bang voor te zijn, de natuur heeft ze al vernield vaak incl. broedende vogel...
+2
oldhuus
Ik denk dat je hier eerder vos kapot maait als een ongeschonden kievitsnest, ze lopen gewoon voor de maaier uit..
weurding
@oldhuushoe hard maai jij wel niet? 😄
friesboertje
2 stokjes erbij. Klaar.
verbi
Dat is makkelijk hoeft de kraai en de vos ook niet meer te zoeken!!!
friesboertje
Maar het gaat om het maaien, in beide gevallen zou je om het nest heen een strook laten staan. Is ook makkelijk zoeken. Desnoods haal je ze na het maaien weg. Daarnaast betwijfel ik of 2 stokjes de predatiekans verhogen.
brabo
@friesboertje
om het nest heen maaien dat helpt bij een grutto niet. Die zetten het op een lopen en je vind ze een paar uur later helemaal aan de andere kant van het perceel
spotmelker
@brabo Maai je er dan niet te krap bij langs? Hier zitten ze de volgende maaironde alweer op 't nest, probleem is gewoon de vele meeuwen hier vlakbij 't IJsselmeer.
brabo
@spotmelker
Ik heb een keer zeker 15 meter laten staan rondom het nest. Een paar uur later zaten ze in de andere hoek. Toen terug gebracht naar hun lege nest.
Dag daarop geen grutto meer te vinden
buorman
@brabo

Het zijn dan ook nestvlieders he 😃
We moeten hier de kuikens en de ouders niet door elkaar halen.
Maar de volgende dag ook geen alarmerende ouders meer dan zijn de pullen weg.
Frits1
@brabo hier in Friesland kunnen de eieren niet lopen....
arie.j
Kan iemand vertellen wat er precies aan maatregelen te verwachten is?
Dit verhaal van mevr.Lodders is vooral een politiek VVD propaganda praatje, met een door haar zelf bedachte grutto stokje.

Ook te merken aan haar laatste zin , "De voedselvoorziening lijkt uit het oog verloren".
Een kreet die het voor de bühne altijd wel doet.
Maar voor de boer en zijn belang in deze tijden van lage prijzen iets is wat nergens op slaat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , melk , vlees , veehouderij , landbouwbeleid , weidegang , boer en failliet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0