Garantieprijs RFC december 30 euro

De FrieslandCampina garantieprijs voor boerderijmelk voor december 2015 bedraagt 30,00 euro per 100 kilo melk. De garantieprijs stijgt daarmee met 0,25 euro ten opzichte van november (29,75 euro).

De stijging van de garantieprijs is volledig het gevolg van een positieve correctie. In de laatste twee maanden hebben een aantal referentiebedrijven hogere melkprijzen uitgekeerd dan ingeschat. Dit als gevolg van de stijging van de prijzen van vooral consumptiemelkproducten in een aantal West-Europese landen. Door het hoge melkaanbod blijft er druk op de noteringen van de meeste zuivelproducten.

Over geheel 2015 komt de garantieprijs uit op 30,60 euro. In 2014 bedroeg de garantieprijs 39,38 euro en de melkprijs 42,70 euro (garantieprijs + prestatietoeslag + weidegangtoeslag + toeslag bijzondere melkstromen + reservering ledenobligaties).

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Valt mij nog mee gezien markt waarde +1

marktwaarde is nu € 18,50 / 100 kg

dus wie het moeilijk heeft in 2015 gaat het in 2016 ....
verbi
Als dat de marktwaarde is dan moeten particulieren bedrijven nu toch dikke winsten maken of RFC dikke verliezen.RFC koopt nu dus eigenlijk te duur in t.o.v. particulieren. Of zie ik het verkeerd.
+1
koeboer
Met de goede prestatietoeslag komen we toch weer bijna op de 34 cent waar de banken van uit gaan bij een begroting.
Herbert
En met een beetje gehaltes 40 cent 😃
hans1980
Komt het toch nog goed
demelkboer
Het gaat niet om de gehaltes, maar om de kg vet en eiwit en lacotse
Herbert
Onder de streep wel ja maar ik heb het puur over de melkprijs

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk , frieslandcampina , melkprijs , rfc , garantieprijs en boerderijmelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1