Online winkelen

Kreeg laatst een enquête over online shoppen. Waar koopt een melkveehouder z'n materiaal. Best leuk onderwerp voor op het bord, hoeven we elkaar eens niet in de haren te vliegen.

Ik zal aftrappen. Tepelvoeringen, reinigingsmiddel, dip en filters komen uit de bus van Agib. Afrastering en onderdelen scheermachine van Kerstma-Heida, klauwverzorging, diergezondheid en ongediertebestrijding van Melkveehouderijproducten.nl.

Natuurlijk kan het veel goedkoper, beter of sneller, dus brand maar los.

Deel dit topic

Reacties

+1
Frans1
Reinigingsmiddel,dip en filters uit de reca bus,afrastering bij de plaatselijke smid, houten palen elders,klauwgezondheid en evt ongediertebestrijding(met een paar goede katten en een leuke vogelpopulatie valt die mee 😄 )ook bij reca of toerboertiek. En af en toe naar Koopstra in Wolvega grotere inkopen doen, verlichting, thermo laarzen hebben zij scherp, en onderdelen en gereedschap.
Gaat bij mij niet om grote hoeveelheden dus verschil is niet heel groot,daarom het meeste plaatselijk,leven en laten leven.
huub
Alles voor de melkinstallatie van MCO (de dealer.)

Uierpapier en klauwverzorging van BTN de haas.

Kuilfolie van FVR trading
paul1
Welke kuilfolie heb je dan, de powerfol, of de agrifol
huub
De Superstrong, volgens mij één van de betere.
jan is hobbyboer
Bus van Mechanisatie Lochem levert melkmachine dingen, rest haal ik hoofdzakelijk bij Greutink in Lochem. Zal vast ook goedkoper kunnen, maar gemak dient de mens (tenminste mij wel).
avondrood
Dat kan haast niet.
HFfan
Zolang ze aan de deur komen.
jan w
Greutink is zo makkelijk, ze hebben bijna alles voor de stal en alle benodigdheden.
Of ze altijd de goedkoopste zijn is de vraag? Had de laatste keer ook bouten nodig voor de ligboxen 90 x 12 die waren iets van 1.69 per stuk. Kom ik aan het kijken bij Engelbert-Strauss kosten ze daar 0.27 cent. Daar koop ik trouwens ook werkkleding.
Verder bij:
Uwfittingspecialist
Elektroproducten.
pvcvoordeel
Airtec
fhtperslucht
En de reinigingsmiddelen en tepelvoeringen e.d. voor mijn botje en bedrijfsbenodigdheden komen het meest van Gerard Geerdink, handelsonderneming uit Diepenheim
zandhapper
Haal veel bij Koopstra Wolvega, prijs goed,assortiment groot, en wat je over hebt(vooral makkelijk bij bouwerij) kun je weer terug brengen,en moet er wat geinstalleerd worden dan hebben ze daar ook wel een mannetje voor !!
oldhuus
Ja Koopstra heeft geen website maar brengt hier ook reinigingsmiddel/filters, ook ligbox-klemmen bouten enzo kuilfolie, paar dingen nog bij Lely/Reca, Schippers Bladel heeft ook veel en niet te duur, hogedrukspuitonderdelen bijv., Agradi soms wat kleine dingen. Voor de werkplaats van Lasaulec, komen ze ook vlot brengen.
noordhollander
Let op texelse webwinkel macrovet en zn grote zuster letterlijk en
figuurlijk vee service in drunen, die een groot marktaandeel hebben
en scherp en snel kunnen werken betrouwbare lui met veel gevoel voor
de praktijk!
Freriks
Reca is nog duurder dan delaval. Moet je toch flink je best doen. Dus Slijkhuis agri. Tepelvoeringen via agradi: 100% merkloos scheelt minstens de helft bij andere merken. Ongediertebestrijding heb ik uitbesteed. De katten doen de muizen. Voor de ratten een abonnement met een gecertificeerde bestrijder. Ben ik geen licentie nodig en ik heb er ook geen tijd voor (over).
Rest klein materiaal is net hoe het uitkomt. Uierpapier is altijd wel een keer een actie ergens.
brabo
Hier voornamelijk van Reca, Farmers4all, Farmersworld en MS schippers.
Alleen vind ik soms wel een nadeel van die internet bestellingen dat je soms behoorlijk lang aan het zoeken bent naar hetgeen je nodig hebt. Toevallig vanochtend noch bij de site van schippers naar een hooivorksteel aan het zoeken geweest. Ze zullen hem vast wel hebben, maar ik kon het er toch niet op vinden. Morgen dus toch nog even een belletje doen.
meelezer10
Als die hooivorksteel voor een hooivork bedoeld is kun je beter een nieuwe hooivork kopen ben je goedkoper uit. Kom jij nooit bij cranenbroek ?
brabo
Quote:
@meelezer10: Kom jij nooit bij cranenbroek ?

Ja helaas wel, 1 keer per jaar om weer goedkope werkkleding aan te schaffen. En de rest van al het materiaal wat ze daar hebben, moet je heel hard voorbij lopen
+1
zeppmann
Vroeger sprak je de collega's op de veemarkt, tegenwoordig doe je dat ook online.
Greetje
Als je van zelf klussen in de stal houdt is v Spijker in vinkenbuurt ook een mooie zaak om rond te snuffelen. Kom je ook altijd met de laatste nieuwtjes uit de buurt thuis.
martijnham
Hier het meeste bij bas baan. Komt eens in de zoveel tijd lang. Of anders een belletje. Maar ook soms bij schippers. Kuilfolie wisseld vaak. Em voor de afrastering bij de smit in de buurt
pieko
Bas Baan, en Biopect van Slijkhuis, kost daar ex btw 37,25 e. Wie weet een goedkopere?
Sinterklaas kadootjes van de Boer.
martijnham
Zal het niet weten wat dat kost bij baan. Zelf gebruik ik benfital. Ook bij baan vandaan. Kost iets van €5 goedkoper als de veearts. Met scheppen of laarzen heb die een nette prijs vind ik.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@pieko: Biopect

Bij afname van 6 emmertjes is deze iets goedkoper: melkveehouderijproducten.nl.
pieko
@Jack Rijlaarsdamja, daar is het goedkoper maar je betaalt wel verzendkosten, ca 1 euro de emmer, en dan is het prijsverschil minimaal
spotmelker
Veel benodigdheden van Schippers, Schoenen en laarzen bij HOVO, Laatste overalls van Delaval omdat je alle oude kon inruilen, en uiteraard Marktplaats, o.a. melkwacht, opraapwagen, trekkerbanden.
wotan2
Via marktplaats, Ebay en andere advertentiesites, af en toe een veiling, word hier nog wel eens wat gekocht. Verder is er de laatste tijd online weinig winst te halen tov de lokale leveranciers, die dan best een paar euro voor de service in hun zak mogen steken.
+1
milkman2
Hier het meeste van Fokke van der Veen Harkema, bovendien krijg je een mooie kalender voor in de werkplaats.
paul1
Valt volgend jaar dan wel weer ff tegen.
telegraaf.nl/buitenland/24809469/…
koeboer
Ook hier veel Fokke van de Veen voor veehouderij artikelen.Voor trekker onderdelen die geen haast hebben koop van de wal parts scheelt behoorlijke slok op een borrel met de dealer,wel week levertijd. Voor sommige melkmachine onderdelen onderdelendiscount roden.
oldhuus
Kramp enz. zijn vaak ook veel te duur, soms is origineel beter maar vorige week ook hydrauliekfiltertje, kramp 98 euro, Duitse filterboer 36 euro, 2 dagen levertijd. Ploegscharen/punten Poolse imitatie scheelt 60%, originele braken hier op de keien ook wel eens doormidden.
jvt
Duitse filterboer heeft website?? Graag even vermelden..
oldhuus
@jvt
wismet.de/ 😉
klik maar op Vergleichsliste, gewoon nummer intikken en je hebt em 😄
Lagers: Ekugellager.de/
jan w
@jvt
Weet niet of olthuus deze bedoelt.

granit-parts.nl/
oldhuus
@jan w
Die is al iets goedkoper, maar toch een heele zoektocht voordat je de goeie hebt, als ze uberhaupt al hebben, dat is bij de LMB soms het probleem, brandstoffilter van een hatz nodig, ja we zoeken wel even, paar weken later ja nog niet gevonden nou dan ga ik zelf wel op zoek hun zoekuren moeten ook betaald, vervang toch een 30 filters per jaar van allerlei machines/auto's.
brabo
Quote:
@oldhuus: een 30 filters per jaar

dan heb je een behoorlijk machinepark
jvt
@oldhuus

besteld, scheelt idd nogal wat in prijs. Nette site, levering binnen 7 dagen.
spotmelker
Quote:
@koeboer: koop van de wal
Ook met reparatie goede ervaring mee. Echte trekkerspecialisten die heel gericht werken.
oldhuus
Oud-monteur komt hier wel eens, die kan echt alles maken.
jvt
Hier veel btn de haas en schippers, wat lokale rondrijdende winkelwagens en winkels in het dorp, hebben veel, maar zijn errug prijzig. FVR trading slechtere ervaringen mee...
harry25
Hier levert Alvet uit Enschede snel en goedkoper. Ook online te bestellen en bezorgt ook ver buiten Twente
gaserop
@harry25
zou nog maar s goed rondkijken
Jannus
Hier alles bij Albert Hein online,lekker makkelijk
BernieX2
Ik heb een aantal jaren terug via Cox sarl uit Luxemburg besteld en betaald en nooit geleverd gekregen... De eerste jaren dat ik bij Cox bestelde altijd keurig geleverd, maar bij deze bestelling geen reactie via telefoon of mail...

Zijn er meer prikkers via internet opgelicht?
Jack Rijlaarsdam
@BernieX2 Hier zelfde verhaal, maar net anders. Eerste bestellingen prima. Toen een keer niet geleverd. Pittig achteraan gezeten via telefoon en mail. Uiteindelijk nam de eigenaar (een Nederlandse klauwbekapper in Luxemburg) contact op en vertelde dat een part-time medewerker het geld en de bestellingen achterover gedrukt had. Hij stuurde alsnog de bestelling op. Volgende bestelling kwam weer niet, pakket was verdwenen bij de pakketbezorger, stuurde opnieuw alsnog een nieuw pakket. Verhaal vond ik discutabel. Ik betaalde vooraf, kreeg ik na twee maanden een onbeschofte mail wanneer ik van plan was te gaan betalen met veel uitroeptekens. Heb het betaalkenmerk en betaaldatum gemaild, geadviseerd de administratie op orde te brengen en bedankt voor de moeite. Zo laat ik me niet behandelen.

Deze site lijkt uit de lucht: cox-agri.com/

Nederlandse site, met postadres in Arnhem: cox-agri.nl/

Ik kreeg de indruk dat de handel 'm boven z'n hoofd gegroeid was en er geen sprake was van opzet. Ik meen dat je hem kon bellen via Skype.
Grasbaal
Cox heeft ook een tijdje meegedaan bij ons op efarm.nl/ , heeft daar ook zijn laatste rekeningen niet betaald.........
Jack Rijlaarsdam
@Grasbaal @BernieX2
Dit is het adres van Mathieu Cox:
4, rue de la Chapelle L-5470 Wellenstein Luxembourg

Zou zeggen, ga eens langs als je in de buurt bent.
oldhuus
@Grasbaal
Vink Elst heeft `m nog als dealer op de website staan, misschien nooit bijgewerkt maar misschien dat zij wat meer van het bedrijf af weten vink-elst.nl/dealer_overzicht.html/?country=56
oldhuus
Heb wel eens Oregon zaagkettingen en hevels besteld bij kox24.nl/, werd binnen een week geleverd.
Ik zou wel altijd voor kwaliteitsmerken gaan en zeker als het om je eigen of anderen veiligheid gaat.
BoerBart
LELY melkrobotonderdelen kun je scherp geprijst vinden op happyfarmer.nl/
Moeite van vergelijken waard.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's brand , onderdelen , diergezondheid en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
47
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
42