Brabant: geen nieuwe initiatieven collectieve mestverwerking

De provincie Noord-Brabant komt met een eigen mestbeleid. Hierin is geen plaats voor nieuwe initiatieven voor collectieve mestverwerking omdat er voor de korte termijn voldoende mestverwerkingscapaciteit is, volgens de provincie.

Deel dit topic

Reacties

Freriks
Je zou bijna gaan denken dat ze op het provinciehuis bang zijn dat mest geld waard wordt als er meer verwerkingscapaciteit bijkomt.
Frans1
Of men vindt dat er al dieren genoeg zijn en daarom ook geen meer verwerkingscapaciteit meer bij hoeft.
Dre v Helmond
In Brabant denken ze dat ze geen boeren meer nodig hebben.
En onze gemeente denkt dat ook al heel lang.
puntertje
Maar meestal wordt vanuit ZLTO gebied juist gezegd dat 'the licence to produce' onzin is, een ieder daar meent het recht te hebben om op te mogen schalen zonder extra grond....
pieta
Meen je dat ze het met grond wel zouden willen? Waarom denk je dat Buijs in Groningen voor 1.000 koeien wil gaan bouwen?
George
Quote:
@pieta: 1.000

Toemaar 1000 koeien , wat leuk.
meelezer10
@George
Misschien heeft hij nog wel een 300 hectare mais nodig. 😉
pieta
@George
Ieder zijn hobby George. 😄 Iedere gek heeft zijn gebrek.
George
Quote:
@meelezer10: 300 hectare mais nodig.

Zou kunnen maar ik heb er geen meer.
meelezer10
@George
nieuwe ronde nieuwe kansen.
George
@meelezer10
Volgend jaar heb ik weer mais maar nooit genoeg voor 1000 koeien.
Zoals het bouwplan er nu voor staat weer 1 ha minder dan dit jaar. En dit jaar had ik bijna 5 ha minder dan het jaar daarvoor.
meelezer10
Quote:
@George: 5 ha minder

Meer mais komt ook niet erg uit met de vergroeningspremie zeker. Heb je nu groenbemester na de suikerbieten en aardapellen gezaait ?
+2
George
Quote:
@meelezer10: Meer mais komt ook niet erg uit met de vergroeningspremie zeker

O jawel kan best veel meer mais zaaien maar zolang de prijzen onder de €2000 liggen vind ik het niet interessant. Bovendien moet je de markt niet over produceren. 😄 Ja ik heb groenbemester gezaaid. Maar ik voldoe aan alle voorwaarden van 3 gewassen en dergelijke.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mestverwerking geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN