Video: Jos Knoef selecteert zijn vaarzen op potentieel honderdtonnerschap

Melkveehouder Jos Knoef uit Geesteren (OV) fokte al 62 honderdtonners en was vandaag een van de sprekers op de jaarvergadering van de Triple-A-vereniging in Swifterbant (FL). Het thema van de dag was ‘Voorbij de cijfers’ en in de onderstaande video is te zien hoe Knoef zijn vaarzen op het oog beoordeelt en selecteert op de potentie om honderdtonner te worden.

Deel dit topic

Reacties

+1
pieko
Leuk filmpje, misschien kan Jos mijn selectie probleem ook wel oplossen. Ik weet nooit welke pinken, vaarzen of koeien ik weg moet doen.
noordhollander
Leuk filmpje met grappige motivatie ik snap de 3e plaats voor
t rode driespeentje niet en ga zelf voor de 1B, alleen jos knoef
graag nog even bij t filmpje de genomics van de vaarzen uitleggen
wellicht kunnen we dan de correlatie van exterieur en genomics
al waarnemen!!!ook de crv puntjes mi geen hhh kandidates en afstamming
bijvoorbeeld jorryn x morty x snowman zouden niet misstaan.....
Todi
Tegen over Jos woonde een FH vermeerderaar/fokker die had vaarzen en Jos had toen vaarsjes zij die maar zo te zien gaat Jos nu ook voor de rondere/ zwaardere vaarzen. Is wel grappig.
MTSTAMMINGA
Zijn schoonfamilie heeft beste fleckvieh kruislingen lopen

Zulke ondernemers/boeren zijn echte koeien kenners denk ik
Vandaag zien als een koe morgen ziek is
brabo
Knappe prestatie van fam Knoef met leuk koppel koeien.
Het enige waar ik me afvraag is of het wel reëel is dat hij er trots op is dat hij de hoogste levensproduktie van NL heeft. Zoals er nu geteld wordt, worden hier alleen maar de dieren geteld die naar het slachthuis gaan. Alle vaarzen die hij verkoopt voor het leven zitten niet in zijn getallen. Anders zou hij de 15.000 nog niet halen.
Dus als je de "rommel" aan een ander verkoopt, dan doe je het zelf op papier goed.
+1
robotboertje
Enig verschil zou alleen kunnen zijn dat zijn 'rommel' bij menig veehouder tot de top van de veestapel behoort...( bij ons bijvoorbeeld...)
Persoonlijk heb ik veel respect voor de hele familie, ze werken allemaal mee om deze prestaties toch al jaren achtereen zo super te laten zijn.
hans1980
Je moet ook een oude veestapel willen, tot 10 x insemineren diepe uiers hoger celgetal meer kans op problemen maar goed wel knap en denk dat O & A wel goed zit
media aandacht helpt ook , waarschijnlijk produceren vaarzen van knoef niet beter dan van andere boer die goede stieren gebruikt maar haalt voor zijn ondereind wel betere prijzen
Jos die rooie een keer met een kwatiermelker melken links achter, kan nog weleens tegen vallen wat ie daar mee geeft, verder mooie koppel vaarsen. Hou on FF op de hoogte wat er links achter uut komt.
He psst , Knoef het vaarsje al met de kwartiermelker gemolken ??? Kom dermaarin, en rap wat !!!
jan is hobbyboer
Jos heeft z'n PR altijd wel goed voor elkaar. Aan z'n postuur te zien heb ik niet het idee dat ie alle koeien 14x per week zelf melkt. Dus hij is waarschijnlijk vooral een goeie manager met een aantal (lucratieve) bijbanen.
+2
Todi
De jeugd moet je ook niet in de weg staan.
arjan_kok
Paar jaar terug vertelde hij dat zijn vrouw meestal melkt in toen een ren je rot melkstal
Todi
Zeg ik, jongere vrouw plus ik meen 5 kinderen. smily.
Morello
Omzet en aanwas 0,14 als ik het goed onthouden heb. Bij elkaar spendeert hij wel wat centen aan fokkerij, diergezondheid, ET en voer voor al dat jongvee, maar dan nog is het een leuk bedrag. Voerkosten vielen me nog alles mee.
+1
MARTIJN G
Laatste berekening is dat jongvee opfok 1600 euro kost.
Jaarlijks zal Jos circa 1.400.000 kg melk produceren?.
0.09 cent extra = 126.000 euro extra omzet en aanwas : 1600 kosten = 78 vaarzen voor verkoop. Dit kan wel kloppen met zijn 200 stuks jongvee. Of hij er veel extra aan verdiend is maar de vraag.
storm
Zal wel goed gaan met Knoef, ff bedrijfje bijgekocht in de buurt!
hans1980
Is dat het bedrijf op agriteam in geesteren ?
+1
hans1980
Deze volgens bronnen , geen aller daagse stap
agriteam.nl/verkocht/melkveehouderij/…/93-347.aspx?agriObjectID=128808§or%3d1%26city%3dGeesteren%2b(Tubbergen)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN