Melkaanvoer oktober in de plus

Melkveehouders hebben in oktober weer flink gemolken. In vergelijking met september is er, na correctie van het aantal dagen, 7,8 procent meer melk geleverd. Dit blijkt uit cijfers van Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Deel dit topic

Reacties

diezel
11,4% meer melk aangeleverd dan een jaar geleden?
Benieuwd hoeveel maanden het nog duurt voordat de melkfabrieken leverings-quota in gaan voeren! 😞
Wat zeg ie Diezel FC gaat alle melk verwerken en tot GROOTTE waarde brengen , dat heeft DE TO(B)P gezegd. En voor de rest is het gewoon een afvalrees !!!
zeppmann
Er was rekening gehouden met een stijging van 20%, kijken wat er gebeurd als de fosfaatrechten ingaan.
diezel
@zeppmann Het ingaan van die fosfaatrechten is m.i. het lange termijnplaatje. Ben veel meer benieuwd naar de komende drie maanden! 😞
Freriks
Wordt procentueel nog meer. laatste paar maanden van quotering was er nog enige rem om superheffing iets te dempen. die rem is er nu niet. En er zijn boeren die denken dat 1 januari 2016 ook weer een peildatum wordt, dus koeien aanhouden
-1
jg
Daarom kan er niet meer over een sector en sectorbeleid gesproken worden. Alleen individuele benadering en beperkingen passen nog.
HFfan
Ja kan wel zo zijn, maar maakt dat wat uit voor de wereldmarkt? De melkaanvoer zal bij veel exportlanden ook snel minder worden, als je weet hoeveel de melkprijzen daar gezakt zijn.
George
Quote:
@HFfan: Ja kan wel zo zijn, maar maakt dat wat uit voor de wereldmarkt?

Teveel is teveel , productie opvoeren in een overvolle markt is nooit slim. Of dat nu hier in NL of elders in de wereld gebeurd. Maar ja dat is de mening van een lomp boerke uit Buul , die echte ondernemers zien dat zeker anders en kiezen voor groei en de laagste kostprijs en bij de 25% beste horen en weet ik niet wat voor dom gelul nog meer.
jan is hobbyboer
Quote:
@George: die echte ondernemers zien

Sommige van die echte ondernemers van de laatste jaren hebben inmiddels een mooi glimmend bord in de tuun staan. Als je maar lang genoeg dom doordoet gebeurt vanzelf een keertje hetzelfde. Vraag maar aan de varkenshouders.
weurding
Quote:
@HFfan: als je weet hoeveel de melkprijzen daar gezakt zijn.

hier toch ook, en wat gebeurt er?
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@weurding: hier toch ook, en wat gebeurt er?

Meer melken natuurlijk, anders kunnen we de korte termijn rekeningen niet betalen. Piramidespelletje is dat. Steeds meer melken (meer inkomsten) en je leveranciers steeds later betalen. Makkelijker krediet kun je niet krijgen, totdat het implodeert.
jg
@jg
M Uut M , lekker verschuilen achter de gehele sector en zelf de grootste vervuiler zijn ??
+1
weurding
Quote:
@jan is hobbyboer: de korte termijn rekeningen niet betalen.

schijnt een probleem te zijn idd, een lopende rekening hoort te zijn als het grondwaterpeil, s'winters hoger dan in de zomer, echter zijn er die nu bronnen moeten boren om er bij te komen 😉
+1
diezel
Quote:
@George: Teveel is teveel , productie opvoeren in een overvolle markt is nooit slim.

Frappent is het verband tussen de Europese melkveehouderij en wat er met de olie-sjeik's uit Saoedie-Arabië e.o. aan het gebeuren is.
Altijd werd door de OPEC de productie beperkt als de prijs dreigde te dalen. Een jaar geleden werd daar (olie-quotering) van afgestapt en werd de oliekraan geheel open gezet. Met de achterliggende gedachte dat na een paar maanden de dure productie-landen wel uit de markt gedrukt zouden zijn. Helemaal fout. Een groot fiasco geworden. Geen land kan het zich meer veroorloven om de productie te beperken. Ook die rijke theedoeken kunnen niet meer terug! 😞
George
Quote:
@jan is hobbyboer: glimmend bord

Dat glimmend bord kun je op veel plekken wel het best ophangen aan een goede hardhouten paal want het zal vaak wel even moeten blijven staan. Ook dat kun je aan een verkopende varkenshouder vragen.
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@diezel: Geen land kan het zich meer veroorloven om de productie te beperken.

Die sheiks zitten ook al net als een hoop melkveehouders op een leuke berg vermogen, maar ik begreep dat zelfs de rijke jongens uit Saudi Arabie deze grappenmakerij nog maar een paar jaar vol kunnen houden (20% begrotingstekort hakt er behoorlijk in). Hun misschatting was dat bij lagere olieprijs de amerikaanse hoeveelheid schaliegas produktie, blijkt ook bij huidige prijzen redelijk op de been te blijven (waarschijnlijk met hoop indirecte subsidie, omdat USA tabak heeft van afhankelijkheid van het midden oosten, dan het milieu maar naar de kloten, we leven toch in een dun bevolkt land zullen ze wel denken, jaja Oboema lult veel over het milieu, maar het vervuilende schaliegas wordt niet genoemd).

Zelfde foutieve inschatting hebben veel koeienboeren gemaakt, na 2 goede jaren zitten we een prijsdipje wel even uit, rest van de wereld gaat wel minder produceren en wij kunnen volgas verder voor 40 cent per liter. Wereldwijde productie van melk blijkt ook beter op de been te blijven dan verwacht, zelfs down under waar de prijs maar 2 duppies is. Verschil met olie in saudie arabie en melk hier, is dat melk hier geproduceerd wordt in land met een van de hoogste kostprijzen en het oppompen van olie daaro nix kost, dus ruwe marges verschillen nogal. Overeenkomst is weer dat zowel de sheiks als veel melkveehouders een ongelooflijk gat in de hand hebben, en van kostprijzen en budgetteren nog nooit gehoord hebben.

De les van de olie is dus dat deze grappenmakerij nog wel een tijdje kan voortduren, zelfs onze HFfan zal dat ooit in moeten gaan zien.
diezel
Quote:
@jan is hobbyboer: zelfs onze HFfan zal dat ooit in moeten gaan zien.

Als ie de zesjarige MAS afgerond krijgt zal ie vermoedelijk wel anders gaan piepen! 😄
+2
weurding
Quote:
@George: aan een goede hardhouten paal

ga je echt voor duurzaamheid zet je hem op het net, kans dat de koper langs komt rijden is niet zo groot 😄
+2
weurding
Quote:
@jan is hobbyboer: en het oppompen van olie daaro nix kost,

grote voordeel ook t.o.v. melk is dat het al jaren in de grond zit en niet bederfelijk
weurding
Quote:
@diezel: Als ie de zesjarige MAS

er schijnen nogal hoge toelatingseisen te zijn.... 🆒
+1
m uut m
@jg
Ik lever nagenoeg hetzelfde als vorig jaar.
Het plan van EMB loopt altijd achter de feiten aan. Als je het dal opvuld en de piek aftopt dan kom je gemiddeld toch hetzelfde uit als niets doen. Wat gaat zo'n apparaat kosten.
koetje 33
@weurding
Veel voelen 't ook wel heel snel?? is ook net even een paar maanden wat minder.
weurding
@koetje 33als het niet echt minder wordt hoor je me niet
Marco de 1ste
RMO vertelde dat ze overal de melk heen moeten brengen, waar ze voorheen nooit kwamen. Kampen ,blokzijl, Parimaribo.Allemaal in de opslag.
Ze vreesden voor de maand december dat ze het niet meer konden houden.
Oude quotum van stal halen dan zijn er een bult problemen opgelost.
HFfan
Is toch normaal dat zo'n eerste jaar, die 10% extra melk, zijn weg moet vinden.
Cornelis
Hoeveel melk jij minder dan vorig jaar Marco?
diezel
Quote:
@Marco de 1ste: Ze vreesden voor de maand december dat ze het niet meer konden houden.

Het lijkt wel pokeren in het groot wat de verwerkers aan het doen zijn.
Pokerface opzetten ( bij ons is alles onder controle! 😞 ) en maar wachten totdat de eerste het loodje legt.
George
Quote:
@diezel: ( bij ons is alles onder controle! ) en maar wachten totdat de eerste het loodje legt.

Tja en wat is het voordeel daar dan weer van? Niks helemaal niks.
HFfan
De banken crisis is toch ook goed gekomen, dan zijn de problemen in de zuivel nog simpel. Hetzelfde verhaal met de euro, terug kost nog veel meer.
+2
George
Quote:
@HFfan: De banken crisis is toch ook goed gekomen, dan zijn de problemen in de zuivel nog simpel. Hetzelfde verhaal met de euro, terug kost nog veel meer.

Goed gekomen , jonguh toch.
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@HFfan: De banken crisis is toch ook goed gekomen

Ik ben bang dat dit wel iets zegt over de kwaliteit van veel van jouw uitspraken. Je hebt in ieder geval de definitie van 'goed' flink opgerekt. Als jij vind dat het goed gaat met de banken, gaat het zeker goed met de melkveehouderij. Ik denk dat het ene een zooitje is, en de andere hard op weg is een zooitje te worden.
koetje 33
Onzin, 70% v/d melkveehouders in de exportlanden zijn hard op weg, naar 't bejaardehuis, extreem veel 55 plussers 😄 De melk moet binnen 2 jaar wel enorm duur worden, kan niet anders 😄 😄
+2
weurding
@koetje 33jij en hffan typen op 1 computer?
koetje 33
Zit jij dan een hele dag depressief binnen 😄
George
Hier in het zuiden hoor je vaak van de varkenshouders dat het nooit meer echt goed is gekomen sinds de varkenspest eind jaren '90. Zo zal de melkveehouderij over 10 jaar ook concluderen dat het nooit meer echt is goed gekomen sinds de afschaffing van de quotering.
HFfan
Juist andersom, over 10 jaar zeggen we, was toch een goede zaak zo.
George
We gaan het hopelijk beleven en we zullen zien.
HFfan
@George
Je graanprijs zal ook niet zo blijven 😄
-1
BoerBart
@HFfan
Nu zie je enorme groei in melk ondanks de lage melkprijs en mede hierdoor de weinige liquide middelen.

Melkprijs gaat echt weer een 4o ct worden. Ik voorspel dan een nog hogere aanvoer. Meer melk is meer geld en belasting drukken etc..

Conclusie: Dit economische dipje gaat erg lang (10 jaar?) duren.
3 speen
@BoerBart
Het kan nog wel eens de rest van je leven zo slecht blijven
+1
weurding
Quote:
@3 speen: de rest van je leven

is ie ziek dan?
George
Quote:
@HFfan: Je graanprijs zal ook niet zo blijven

Waarom moet je er dit bijhalen?
Ook daar waren de voorspellingen tot een paar jaar terug rozengeur en maneschijn en dat is ook allemaal weg. Ook daar hebben recordoogsten en overproductie en grotere voorraden tot fors lagere prijzen geleidt.
3 speen
@George
Zal zeggen welkom in de club
George
@3 speen
Welke club? Ik ben nergens bij.
+2
Frans1
Quote:
@George: Welke club? Ik ben nergens bij

Jij bent ook agrarier, hard werken voor weinig maar nooit chagarijnig 😄
3 speen
@George
Priveclubs zijn ook in nu
koetje 33
@3 speen
Waarom zou de zuivel lang slecht blijven???
weurding
@koetje 33 2 jaar gem 40 cent en 2 jaar gemiddeld 30 is niet slecht maar gemiddeld ook niet goed
koetje 33
Komt vanzelf weer goed met de prijzen.
Melkmeisje
@George
Ik ben nergens bij.

Jij bent toch ook een prikker @George??
+2
puntertje
Ook hier doet het gebrek aan visie bij 'onze zuivelvoormannen' zich gelden. Foqus puntje hier, foqus puntje daar en nog wat voorstellen om de Van Drie groep de winst te laten vergroten maar echt belangrijke zaken en visie kun je ze niet op betrappen. De fabrieken barsten uit de voegen, maximaal verwaarden heeft, net als in de oude Campina tijd, weer plaats gemaakt voor maximaal verwerken. Het gevolg is dat de influx van extra melk de winst uitholt omdat op geen stukken na de garantieprijs van melk gehaald kan worden en de prestatietoeslag nog extra verwaterd door de enorme hoeveelheid extra melk.
En de verklaring is steeds dat de groei hoger is dan ze, maar door hun zelf nu steevast uitgesproken als 'we', hadden verwacht.
Geen visie, in elke discussie zich voortslepend naar uitwerkingen van voldongen feiten moeten we concluderen dat de pluche-bekleders slapjanussen zijn die niet durfden op te staan toen het nog kon.
We moeten concluderen dat in tijden dat het goed gaat de macht wordt gegrepen door bureaucratische visie-arme omhoog gekropen slijmjurken die als het dan weer echt nodig is de ballen ontberen om de leiding te nemen.
josl
En ondertussen kopen ze een fabriek in belgië en knikkeren de helft van de boeren eruit en proberen in de fosfaatrechtendiscussie te sturen op korten.
jan is hobbyboer
Quote:
@puntertje: We moeten concluderen dat in tijden dat het goed gaat de macht wordt gegrepen door bureaucratische visie-arme omhoog gekropen slijmjurken die als het dan weer echt nodig is de ballen ontberen om de leiding te nemen.

Zo dat zijn we kwijt 😄, maak er verder een gezellig weekend van, het is niet anders, en het gaat ook nooit anders worden. Bij TSN-Thuiszorg zijn gisteren 12.000 op straat gezet, hoe denk je dat die over de beleidsmakers en bazen denken.
+1
Cornelis
Ik stel voor om een standbeeld voor Co op te richten. Hij maakt het toch elke dag maar mogelijk om via dit prikkebord anoniem alles en iedereen die zijn of haar hoofd anderhalve centimeter boven het maaiveld uitsteekt, neer te zetten als de meest grote barbaren van deze aardkloot.
Stel voor dat diegenen die het hardste kunnen schelden het meeste inleggen 😄

Fijn weekend allemaal.
+1
Herbert
Daarom ben ik ook niet anoniem. Hou ik me nog een beetje in 😃
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Cornelis: Hij maakt het toch elke dag maar mogelijk om via dit prikkebord anoniem alles en iedereen die zijn of haar hoofd anderhalve centimeter boven het maaiveld uitsteekt, neer te zetten als de meest grote barbaren van deze aardkloot.

Och och, tere zieltjes. Hij geeft op z'n eigen manier z'n onvrede aan, je kunt dit ook als een machteloze schreeuw om hulp zien. Hij heeft het gevoel dat door allerlei 'hogere' krachten er dingen gebeuren die hij absoluut niet wil, maar waar ie nix tegen kan doen. Dan vind ik dit nog wel meevallen. Hij heeft gewoon het gevoel, en dat is denk ik vrij breed gedragen op het moment in de landbouw, dat er over hem beslist wordt door mensen die met de landbouw volledig de andere kant op wil dan hijzelf, en dan krijg je wel eens een uitbarstinkje.

Als bestuurder krijg je vast wel een cursusje hoe hier mee om te gaan: begrip tonen, proberen angel eruit te halen, en gewoon je eigen ding blijven doen. Doet elke klachtendesk ook op deze manier, zo moeilijk is het allemaal niet. Gevolg is wel dat je je als klager nog machtelozer gaat voelen tegen het grote systeem. Maar dat is wel het laatste wat het grote systeem wat interesseert. Om het wat concreter te maken, iedereen kan te hoop lopen, LTO blijft zich toch vooral inzetten voor de grote intensieve veehouders.
+1
puntertje
@Cornelis: ok ok, ik heb me vergist. Onze leiders beschikken stuk voor stuk over enorme visie, mochten ze er naast zitten hebben ze ten alle tijde plan B of plan C klaar liggen en bovendien staan ze met beide voeten op de grond tussen hun achterban en kunnen ze feilloos aanvoelen wat er speelt.
Zo goed?
Of wacht, nog een aanvulling; mochten onze leiders zich onverhoopt een keertje vergissen dan zijn er altijd nog mondige ledenraden die niet schromen om in te grijpen indien nodig.
Dit alles is een een garantie zodat iedereen de noodzaak van keuzes begrijpt en zodoende hoeft niemand zich zorgen te maken dat er onduidelijkheden opdoemen waar een individuele boer zich zorgen om moet maken.
Allemaal voordragen voor een lintje en veel champagne voor deze noeste helden.
+2
-Jan-
Quote:
@puntertje: Onze leiders beschikken stuk voor stuk over enorme visie

Klopt inderdaad en daarom vertrekken ze ook net op tijd
Cornelis
@puntertjeMaak je niet zo druk jongen, geintje moet kunnen toch 😄
cs-agrar
Quote:
@puntertje: @Cornelis: ok ok, ik heb me vergist. Onze leiders beschikken stuk voor stuk over enorme visie, mochten ze er naast zitten hebben ze ten alle tijde plan B of plan C klaar liggen en bovendien staan ze met beide voeten op de grond tussen hun achterban en kunnen ze feilloos aanvoelen wat er speelt.

Dat klopt toch, zorgen er gerust wel voor dat ze er zelf goed uit springen. Of jij dat ook doet, dat is heel wat anders
+2
HFfan
Is nederlands grootste melkfabriek dan zo slecht bezig vanaf 2009?
+1
MTSTAMMINGA
Quote:
@puntertje: We moeten concluderen dat in tijden dat het goed gaat de macht wordt gegrepen door bureaucratische visie-arme omhoog gekropen slijmjurken die als het dan weer echt nodig is de ballen ontberen om de leiding te nemen.

Als je grootvader had geweten wat wij nu weten was het een goeie bestuurder geweest
Wil je hier met wat ondbeschofte taal zeggen tegen onse bestuurders \belangebehartigers die proberen ons een toekomst als boer te geven in deze samenleving momenteel
George
Quote:
@MTSTAMMINGA: onse bestuurders \belangebehartigers die proberen ons een toekomst als boer te geven in deze samenleving momenteel

Als daar onze toekomst vanaf hangt dan is het gedaan. Je zult zelf visie moeten hebben. Er zijn er hier op het prikbord die ook op de visie van zo'n belangenbehartiger zijn af gegaan en wat achteraf toch niet zo goed gelopen is.
Farmer_
@George
Belangenbehartiger veranderd weleens van visie.
MTSTAMMINGA
@Farmer_
Een ondernemer/boer ook weleens
+1
Farmer_
puntertje
Quote:
@MTSTAMMINGA: onse bestuurders \belangebehartigers die proberen ons een toekomst als boer te geven

Veel bestuurders zitten er in de eerste plaats voor hun ego en voor de poen. Maar ik waardeer je idealistische kijk op bestuurders.
+4
Als de markt goed is kan iedere fabriek een goede prijs neerzetten, is het minder dan worden de verschillen wel heel snel groot, en achteraf weet iedereen hoe het had gemoeten, ik denk dat het voor de fabrieken op dit moment net zo is , als voor iedere melkveehouder FF een pas op de plaats, rustig blijven, geen gekke dingen doen.Koers houden, en onnodige regels overboord gooien !!!
weurding
Quote:
@de tukker oet twente: onnodige regels overboord gooien !!!

die krijgen we juist meer 😞
-1
koetje 33
Ja, kan zo zijn, maar nog steeds 100 keer beter dan melkquotum.
George
Quote:
@koetje 33: steeds 100 keer beter dan melkquotum

Waarom?
+3
George
Quote:
@de tukker oet twente: geen gekke dingen doen.Koers houden

Dat is nou net het probleem ,er zijn al veel gekke dingen gedaan! De visie was dat er gegroeid moest worden. Quotering was een belemmering hiervoor want er waren volop kansen met de enorme bevolkingsgroei en welvaarttoename. Als wij niet produceren wordt het ergens anders geproduceerd en kunnen we niet van de groeiende vraag naar voedsel in de wereld profiteren , daarom moest het quotum weg was de lezing van LTO en haar volgers. Toen is het voorsorteren al begonnen op afschaffing quotum door dubbel zo grote stallen te bouwen om klaar te zijn voor bevrijdingsdag. Superheffing en hoge leasekosten werden voor lief genomen want als het 2015 was kon je die koeien alvast maar beter hebben las ik vaak hier. Dit was de visie waar velen op hebben geborduurd en nu blijkt er toch een enorme overproductie te zijn en gaan de prijzen omlaag. En dat compenseren we dan maar weer door nog meer liters te leveren.
Ja zo gaat hij goed.
brabo
Quote:
@George: want als het 2015 was kon je die koeien alvast maar beter hebben

achteraf gezien zeker de juiste keuze
jan is hobbyboer
Quote:
@brabo: achteraf gezien zeker de juiste keuze

Da's maar afhankelijk van de prijs van die dingen. Bij 4000 euro per stuk is dat 1 jaar superheffing + 1 jaar duppie verlies. Ben je nog niet veel opgeschoten, behalve dat je de hele shit voorfinancieren mag (met alle liquiditeitsgezeik bij de bank van dien).
ZEGT het voort !!!klopt george.
verbi
Rustig blijven en inderdaad geen gekke dingen doen, komt ook weer een keer goed.Maar een ieder die denkt dat we naar de 40 cent gaan komt denk ik bedrogen uit. Als we in 2016 gem. 35 halen teken ik ervoor.En 40 cent hoeft ook niet want de rundveehouders kunnen daar maar slecht mee omgaan het moet dan toch meteen weer op, bufferen is niet populair een nieuwe trekker is mooier om te laten zien en daar zit het probleem.
+2
pieta
Nee, het probleem zit niet bij een nieuwe tractor. De eerste de beste l.l die iets verkoopt krijgt een dikke leasebak onder zijn kont en dat kan gewoon uit. En boeren zou alleen uit kunnen met oude rommel. En dat bij jou misschien het geld in je handen brandt als je wat verdiend dan hoef je nog niet voor een gehele sector te gaan spreken. 😄 Van mij mag de melk direct weer 40 cent worden. Ik vind het prima maar ga dan direct van alles anders doen.
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: Ik vind het prima maar ga dan direct van alles anders doen.

Ik heb ook geen enkel probleem met 40 cent. Denk niet dat ik veel dingen anders ga doen trouwens, maar is wel relaxed als er elke maand flink bedrag (voor mijn begrippen 😄 binnenkomt met melken. 50 cent vind ik ook mooi.
+1
pieta
@jan is hobbyboer
Ik bedoelde niet direct van alles anders doen. 😄 Oeps.
+2
brabo
Ik verwacht anders hier in november zeker een 10% stijging tov oktober.
november blijkt dit jaar 33 dagen te hebben 😄
weurding
Hier ook, mits voor 12 uur s'nachts gehaald
HFfan
Heb juist 't idee dat al veel overtollig vee verkocht is en 't ruimen nog steeds bezig is ivm de weideperiode wat nog maar amper teneinde is.
Frans1
@HFfan
Dan zal de melkaanvoer nu wel in elkaar klappen 😄
Hier blijft alles lopen wat nog fatsoenlijk melk geeft,en volgens mij denken er meer zo over 😄
+1
HFfan
@Frans1
Mijn advies is toch niet om al die koeien van 10 liter melk lang te laten lopen, eentje van 30 liter brengt 3 maal zoveel op 😄
Frans1
Quote:
@HFfan: Mijn advies is toch niet om al die koeien van 10 liter melk lang te laten lopen

Ik had het ook over fatsoenlijk melk geven
pieta
@Frans1
Die van 10 ltr is de koe die voor winst zorgt waarschijnlijk. Die geeft namelijk melk die 40 cent opbrengt. Beter wat minder liters met een goede melkprijs dan veel liters voor een lagere prijs. 😄
brabo
Quote:
@pieta: Beter wat minder liters met een goede melkprijs dan veel liters voor een lagere

dan ben je wel snel van mening veranderd. Onlangs zei je tegen die jerseyboer het tegenovergestelde
pieta
@brabo
De smiley staat er niet zomaar. De koe met 10 ltr melk geeft melk die 40 cent opbrengt. Dat is voor mij gewoon een mooie opbrengstprijs. Alleen ben ik bang dat de voerkosten de pan uit rijzen als je allemaal van dit soort koeien hebt met 10 ltr.
brabo
@pieta
snapte ik ook wel, maar waar ligt bij jou de grens wanneer een lege koe weg moet. Hier gaan ze vanaf 15 liter of minder toch wel weg.
+1
pieta
@brabo
Vorige week 2 geleverd. De ene was geheel gestopt met melk geven een week of wat terug en de ander gaf nog zowat 10 ltr maar was erg druk met tochtige koeien. Dus weg. De ene woog 432 kg, de ander 399 kg. Maar we hebben ook regelmatig slechtere. 😄 Verder heb ik geen strak beleid in deze van weg met 12 kg melk per dag of 15 of net wat. We werken op gevoel.
zuivelarbeider
Gelukkig zijn er nog arbeiders om het te verwerken.....
weurding
Veehouders moeten tegenwoordig meer "verwerken" dan zuivelarbeiders 😉
zuivelarbeider
Wij verwerken toch ook meer melk....
diezel
Quote:
@zuivelarbeider: toch ook meer melk....

.... dat is juist één van de grote problemen. Het moet gebeuren met meer fte's die beloond worden met de beste CAO in Nederland! 😞
HFfan
Hoorde laatst dat en werknemer ook met minder moet doen dan een paar jaar geleden, of meer uren maken voor dezelfde centen.
zuivelarbeider
Denk minder fte's, automatisering gaat nu heel snel in de zuivel.
Meeste kaasfabrieken draaien in de nachtdienst met 10/15 fte's

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkveehouders en melkaanvoer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
96
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0