OESO: Nederland moet meer investeren in landbouw

De Nederlandse landbouw- en voedselsector is innovatief en export-georienteerd. Om dit vast te houden en verder te verbeteren moet de overheid meer initiatief nemen in de research-agenda van de sector. Dat stelt de OESO in een donderdag verschenen rapport.

Deel dit topic

Reacties

Freriks
Een leuke steun in de rug. Nou hadden we veel van die aanbevelingen goed geregeld via de productschappen. Maar de politiek is zo dom geweest om dat af te schaffen. Afwachten hoe dom er door de politiek gereageerd gaat worden op dit rapport.
zeppmann
Zelfs het ministerie is afgeschaft!
diezel
Lees enkel, tussen de regels door, de aanbeveling om de GLB-betalingen ervoor te gaan gebruiken. Laat het de rooie rakkers maar niet lezen! 😞
hans1980
= gem. 3 cent / kg melk die ook nog missen + lage melkprijs + nog lagere melkprijzen in het verschiet .
weet niet of ik mijn kinderen nog moet stimuleren om boer te worden .
oubi
Als je ze maar goed bijbrengt dat het gaat om lagekosten boeren. dan zullen zijn ook met een gerust hart boer worden. als je ten allen tijde maar bij de 50% van de bedrijven zit met de laagste kostprijs. Zo is het in bijna alle productiesectoren.
George
Quote:
@oubi: bijna alle productiesectoren.

Het is goed dat je er bijna bijschrijft. Er zijn ook bijna geen sectoren die hun productie flink opvoeren in een verzadigde markt.
jan 1
Quote:
@hans1980: = gem. 3 cent / kg melk die ook nog missen + lage melkprijs + nog lagere melkprijzen in het verschiet .
weet niet of ik mijn kinderen nog

Voor het geld moeten ze het niet doen,maar als ze er lol in hebben dan hou je ze niet tegen.
George
Als je een beetje lol wilt hebben zal er toch wat geld moeten zijn. Van armoede wordt je alles behalve lollig.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , investeren en overheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0