Schandalige fosfaatsoap.

lto.communicationmaster.nl/global/external/…

Uitstel van op 2 december gepland bestuurlijk overleg over fosfaat omdat er zo nodig een nieuwe Stas moest komen. In december nog een keer uitstellen omdat er nog meer ingewerkt moet worden. Tussen 2 juli en nu is men dus niets verder gekomen.

Deel dit topic

Reacties

Jack Rijlaarsdam
Mooi man, een werkende link! Verder niets nieuws onder de zon. Invoer fosfaatrechten vóór 1 januari 2017 is een utopie. Wist jij eigenlijk ook best wel.
jan 1
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Mooi man, een werkende link! Verder niets nieuws onder de zon. Invoer fosfaatrechten vóór 1 januari 2017 is een uto

Voor 1 januari 2016 zal je bedoelen!
Jack Rijlaarsdam
Ik schrijf op wat ik bedoel.
Huppel


Zeker niet eerder dan half 2016! (link JG)

Inwerkingtreding

Er wordt naar gestreefd om het stelsel van fosfaatrechten op 1 juli 2016 in werking te laten treden. Nu onze nieuwe Staatssecretaris van Economische Zaken, dhr. Van Dam, zich alle landbouwdossiers echter nog eigen moet maken, kan deze datum mogelijk nog worden gewijzigd.
wally
Tot wanneer zouden ze het kunnen maken om met terugwerkende kracht een wet in te laten gaan (persoonlijk vind ik terugwerkende kracht voor een wet niet normal)

denk dat er toch wel uiterlijk 1 juli een definitieve wet moet zijn anders kunnen we ze juridisch toch wel pootje haken zeker ?
jan 1
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Ik schrijf op wat ik bedoel.

Zijn we gewend van jou Jack:)
+2
jan is hobbyboer
Ik ben er blij mee, hoe meer chaos hoe beter het is. Het plan van (Z)LTO om vlak voor de vakantie even snel een overvalletje te plegen lijkt redelijk te verzanden. Hoe langer het duurt, hoe meer boeren er rechten willen verkopen, zeker met de melkprijs van 2016, dus hoe goedkoper ze worden (als ze er al komen die stomme rechten, gewoon grondgebonden boeren blijft veel praktischer op de lange termijn). Past mij prima, makkelijker kun je het niet verdienen.
+2
koeman
Ik denk eerder dat het andersom werkt. Zolang er niets geregeld is blijven de koeien lopen. Als er dan toch wat geregeld moet worden wil iedereen de koeien houden en worden eventuele fosfaatrechten duur.
Huppel
Beetje afhankelijk van je grondpositie....

"Bij afroming en overdracht zal mogelijk worden gedifferentieerd naar type melkveehouderij. Deze differentiatie kan door andere – secundaire – beleidsdoelen worden ingegeven, bijvoorbeeld het borgen van grondgebondenheid."
3 speen
Niemand wil eigenlijk iets inleveren dat is al heel lang zo
HFfan
Zal toch noodzaak zijn dat intensief gekort gaat worden
spotmelker
Quote:
@HFfan: intensief gekort

Helaas niet mogelijk, iedereen zal dan gekort worden. Via grondgebondenheid kan er wel (aanzienlijk) verschil in verplichte maatregelen zijn.
+1
huub
Quote:
@spotmelker: Helaas niet mogelijk, iedereen zal dan gekort worden. Via grondgebondenheid kan er wel (aanzienlijk) verschil in verplichte maatregelen zijn

bij het uitdelen van fosfaatrechten kunnen bedrijven wel getoetst worden aan de AMvB en aan de hand daarvan gekort worden(?)
HFfan
@huub
Klopt, en bij intensieve ondernemers is ook veel meer ruimte om 20% fosfaat af te staan.
matt
@huub
zou onderhand toch eens iets uit mogen rollen,dat het gunstig was om grond op naam te hebben.
tijdens de referentieperiode..
+1
GEWOON DE NORMEN VERHOGEN < EN DAN IS HET HELE GEDONDER OVER NIX AFGELOPEN
wally
Wellicht worden er in de loop van het jaar wel voldoende varkens en koeien opgeruimd om fosfaatruimte te hebben
+2
Freriks
Dat helpt wel om de mest afgezet te krijgen tegen acceptabele prijzen. Maar de fosfaatrechten gaan er komen, dat laat de politiek niet meer los. Vraag is alleen hoe, wat waar en wanneer.
spotmelker
Quote:
@Freriks: dat laat de politiek niet meer los
Geen politicus heeft om fosfaatrechten gevraagd en het is maar de vraag of er Kamerbreed mee ingestemd gaat worden. Het is de 'korte termijnkeuze' van de sector zelf.
jan is hobbyboer
Quote:
@spotmelker: Geen politicus heeft om fosfaatrechten gevraagd

Die dingen kosten over paar jaar toch bijna nix meer. Rabobank verwacht een langjarige gemiddelde melkprijs van 34.5 cent. Gepiep en geklaag van de afgelopen paar maanden heeft wel bewezen dat er misschien wel 10.000 boeren het daar niet voor kunnen doen. Sommige hebben waarschijnlijk wel 40 cent gemiddeld nodig. Eerste bedrijven zijn al aan het omvallen, veel meer dan in andere jaren, en ook een ander type bedrijf. De zgn ondernemers hebben het het moeilijkst.

Dus fosfaatrechten zijn voor een habbekrats op te halen in 2017.
spotmelker
Quote:
@jan is hobbyboer: Dus fosfaatrechten zijn voor een habbekrats op te halen in 2017.
Dat denk ik niet tenzij we in 2016 op een kwartje blijven hangen.
George
Quote:
@jan is hobbyboer: De zgn ondernemers hebben

Het is wel goed dat je er zgn voor hebt geschreven Jan.
jan is hobbyboer
Quote:
@spotmelker: Dat denk ik niet tenzij we in 2016 op een kwartje blijven hangen.

Je mag er wel meer voor geven hoor.
jan is hobbyboer
Quote:
@George: Het is wel goed dat je er zgn voor hebt geschreven Jan.

Een ondernemer is iemand die probeert z'n bedrijf op te bouwen, dit zijn kamikaze piloten die hun bedrijf te gronde richten. Dat kan toch niet echt de bedoeling zijn. Vervelende is dat dit soort mannekes (zijn altijd mannen) veel meer aandacht krijgt dan de mensen die hun bedrijf optimaliseren en daar een goede boterham uit proberen te halen.
+1
meelezer10
@jan is hobbyboer
Hier noemt de rabobank ook altijd de ondernemer van het jaar uit. Je krijgt dan mooi pulbliciteit in allerlei krantjes.

Het is al een paar keer voorgekomen dat deze ondernemer het jaar er op weer in de krant stond maar dan om een heel andere reden. einde verhaal over en sluiten.
HFfan
Wie

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN