Nederlanders openen grootste zuivelfabriek van Afghanistan

Even wat samenvatting van een gedeelte van het stuk uit het FD
De grootste zuivelfabriek ben je daar blijkbaar al snel
-------------
De Nederlands-Afghaanse ondernemer Mirwais Momand runt sinds kort een zuivelfabriek in Afghanistan.
De fabriek is geopend door de Nederlandse ambassadeur in Afghanistan, Henk Jan Bakker. De zuivelfabriek biedt werk aan 100 mensen en aan nog eens 200 mensen in de indirecte sfeer.
De zuivelfabriek is een joint venture van Momand met een Nederlandse leverancier van verwerkingsinstallaties, het familiebedrijf Van den Heuvel Dairy and Food Equipments in het Zuid-Hollandse Molenaarsgraaf.
Er kan 40.000 liter melk worden verwerkt tot verse yoghurt. De eigenaren betrekken de melk van melkveehouders in de omgeving. Er wordt hard gewerkt aan een systeem van melkinzameling. Het is de bedoeling dat binnen drie jaar 500 tot 700 boeren melk leveren aan Mido Dairy
Alsdus het FD
zie het verdere artikel
fd.nl/ondernemen/1128283/…
==================
Het melkveebedrijf inclusief kaasmakerij van de (tweeling) gebr. van den Heuvel in Molenaarsgraaf staat momenteel te koop.
De gebr. zijn in de 70tig en hebben vergaande gezondheidsproblemen. Een 30 ha dat ze ook nog in Canada hadden zou al verkocht zijn. Daar zaten ze ook veel met dat andere bedrijf van melkinstallaties.
Dat bedrijf met die melktankenboel en alles aan installaties voor melkverwerking wat er bij hoort, dat is een activiteit van één van de broers. Ook achter in polder erbij
Leveren veel in het buitenland, het loopt al jaren prima.
Dat is echter door een familielid overgenomen zo hoorde ik , er werkt een man of 12 .

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Een beetje ver vn mn bedshow voor zulke oude baasjes lijkt me..............

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's canada , melk , polder , melkveehouders , dairy , melkveebedrijf en familiebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
5