Zelfs geitenwollensokken zijn slecht voor het milieu

wie probeert wie nu voor de gek te houden??, al die linkse geitenwollensokken figuren kunnen nu het goede voorbeeld geven door voortaan op blote voeten (uiteraard ook geen leren schoenen) door het leven te gaan:

Kleding gemaakt van wol en zijde is de slechtste keuze voor het milieu. Dat blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door CE Delft. Wat je dan wel moet kopen, is voor veel mensen de vraag. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal maakt een vergelijking tussen kledingmaterialen en adviseert consumenten te kiezen voor slow fashion.

"Van het spinnen van de vezel tot het verven van de stof: de productie van kledingmaterialen doorloopt verschillende processen. Al deze processen hebben impact op het milieu", vertelt Kirsten Palland van Milieu Centraal. Er worden bestrijdingsmiddelen gebruikt en grote hoeveelheden water en energie

Meer: hln.be/hln/nl/…

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Bij dit onderzoek zet ik grote vraagtekens, gewoon lachwekkend, nooit gehoord dat geitenwol echt bestaat , het onderzoekt spreekt gewoon van wol
buorman
dorpsrandhoeve
Lachwekkend, idioot, vermoeiend.

Dat is alles wat er nu even bij me op komt.
noordhollander
Wie niet van geitenwollen sokken heeft gehoord woont wel erg ver de polder in!!!
Freriks
Dus de echte milieufanaten zijn naturist. Hebben tenminste geen foute kleren aan. 😉
noordhollander
Wat is daar mis mee???
Ard Eshuis
Zijn door de bank genomen niet de meest aantrekkelijke figuren om naar te kijken, dus liever kleren aanhouden..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water en milieu geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
4
TREFWOORDEN