BHV-cursus speciaal voor melkveehouders

Afgelopen donderdag hield Van de Belt Agriservice, leverancier van agrarische producten, in samenwerking met Van Hussel Advies en Veiligheidstrainingen, een Bedrijfshulpverlenings cursus (BHV) speciaal gericht voor melkveehouders. Verschillende bedrijfsrisico’s kwamen daarbij aan bod.

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Verkapte verkoopdemonstratie brandblussers??
+1
Freriks
Ik had reanimatie van koeien verwacht 😄
-1
zuivelarbeider
Goede zaak
DeBoerin
Afgelopen jaren heeft AB brabant ook speciale BHV cursussen georganiseerd voor varkenshouders en op o.a. ons bedrijf voor melkveehouders. Nu zij daar mee gestopt zijn heeft BAJK de organisatie van deze specifieke BHV cursussen overgenomen.
De deelnemers zijn veel gemotiveerder dan voorheen bij de cursus die in een horeca zaaltje gegeven werden.
HFfan
Mag of moet iemand van 60 tot 75 jaar en ouder ook nog meedoen, hoe zit dat allemaal??
Herbert
Je moet het voor jezelf doen zodat, mocht het ooit nodig zijn, je een ander kunt helpen. Regels zijn zeer wazig. Grote bedrijven mogen zelf beslissen of een cursus 1, 2 of zelfs meerdere jaren geldig is. Beetje raar.
gerrie-hul
@noordhollander het is wel effe anders dan verkapte verkoopdemonsstratie van brandblussers BHV betekend veel meer Denk aan de veiligheid waar de brandblusser slechts een onderdeel van is Zoek maar eens op wat een bhv er moet leren Praat je wel anders
HFfan
Dat werkt toch nooit omdat 100% v/d ondernemers dat op te leggen, vaag vaag vaag.
Ouwe Gerrit
Het is ook helemaal niet verplicht al laten ze het wel zo lijken. Geldklopperij.
zuivelarbeider
De BHV verplichting geldt voor ieder bedrijf met één of meerdere medewerkers. Ook uitzend- en vakantiekrachten tellen mee. Heeft u een eenmanszaak? Alleen als u écht helemaal alleen werkt, vervalt de BHV verplichting. Heeft u echter af en toe mensen over de vloer zoals bezoekers, vakantiehulpen of klanten, dan is BHV verplicht.
DeBoerin
Zou voor iedereen zinvol zijn om met enige regelmaat een EHBO of beter nog BHV cursus te volgen. Waarom ... dat ervaar pas als je eens een ernstig ongeval mee maakt en de belangrijke eerste hulp moet verlenen.
Misschien een tip waar je ook veel van kunt leren: nodig je plaatselijke brandweerkorps eens uit om hun wekelijkse oefenavond op jouw bedrijf te houden.
Was leerzaam voor de brandweer zelf maar zeker ook voor ons en "onze figuranten".

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN