Spotprijs melk onder 20 eurocent lijkt onvermijdelijk.

Deel dit topic

Reacties

amor
Allemaal snel zo'n DCA certificaat nemen.
Straks moeten we nog betalen voor de melkafvoer.
????
+2
demelkboer
Zoals het lijkt gaat er volgend jaar goed aan de boom geschud worden in melkvee land. De vraag is niet of er boeren afvallen maar meer wanneer en wie.

Ook hier het RC krediet wat verruimd want met 28,5 cent is het wel krapjes. Dachten we een paar jaar gelden "mooi werk veel liter afleveren" denk we nu "het gaat ook wel heel hard anders om met veel liters."

Ik hoor nu nog mensen zeggen die net aardig fors hebben geïnvesteerd. "Het is nu een kwestie van de boel een beetje glad houden op de RC" Ik denk echter dat bij menig grote groeier het glad houden al lang niet meer gaat. Zeker als de 30% van het melkgeld naar de bank gaat.

Ons accountmanager gaf aan dat de bank zich grote zorgen maakt om een relatief grote groep veehouder. (categorie gebouwd en stal niet vol). Er wordt gerekend met 34,5 cent. Deze groep kan echter voor 34,5 nog niet melken. Bij een jaar 29 cent moet er ook weer een jaar minimaal 39 gebeurd worden. DOC ers is nogweer een ander verhaal......


Als voordeel zie ik wel dat het mest probleem wel sneller wordt opgelost, zeker als je de malaise in de varkens houderij er bij mee neemt.
Freriks
Quote:
@demelkboer: Ook hier het RC krediet wat verruimd want met 28,5 cent is het wel krapjes

Zo'n inkoppertje kun je niet laten lopen 😁 Heb je de rc nu verhoogd naar 1 euro? 😁

Alle gekheid op een stokje. Je hebt wel het lef om hier ronduit te zeggen dat het niet meevalt. De eerste boeren vallen er al af. En dat is niet leuk.
Maar ik hou niet van paniekvoetbal of overdreven somberheid. Daar hebben we @jg voor die enkele keren per week een soort van wanhoopskreet het prikkebord opslingert. Is zijn goed recht. Maar met elkaar de put in praten schieten we ook niks op.
we moeten even doorbijten, dat is niet het leukste deel van ondernemer zijn. We weten ook dat niet iedereen het gaat redden zoals je al schrijft. Maar als we eerlijk zijn kennen we ook allemaal wel iemand in de omgeving die erg overmoedig heeft geïnvesteerd.
+1
demelkboer
Wij hadden voor onze bedrijfsgrootte een beetje een jip en janneke krediet ruimte. Met aardig superheffing betaald de afgelopen twee jaar werd het krap. Nu wat opgerekt. Verder geen grote problemen. Niet duur gebouwd stal vol melk tank vol en grond voor volgend jaar gehuurd en gekocht. Nu gewoon wachten op wat betere tijden en dan geld verdienen
mlkvhoudr
@demelkboer

Wij hebben hem van de week verlaagd 😉 maar wat ik dus uit jouw verhaal begrijp is dat er voor een bedrijf van jullie omvang te weinig verdiend word om de rekeningen te betalen zonder rood te komen te staan ?

Doe me dat niet aan man, straks moet ik @georgenog gelijk gaan geven dat het kommer en kwel is 😉
+3
demelkboer
Dat hangt er van af hoe er geïnvesteerd wordt. Bij ons is dat veel al uit de rc gebeurd. Er is een groot verschil tussen financiering problemen of liquiditeitsproblemen. Met een financiering van 0,4 cent per kg melk is er bij ons geen sprake van een financiering probleem
George
Quote:
@demelkboer: ,4 cent per kg melk is er bij ons geen sprake van een financiering probleem

Nee met 40 cent per kg ben je niet hoog gefinancierd of er moet helemaal niks geen eigendom tegenover staan dat kan het alweer genoeg zijn.
pieta
Quote:
@demelkboer: Als voordeel zie ik wel dat het mest probleem wel sneller wordt opgelost, zeker als je de malaise in de varkens houderij er bij mee neemt

De varkensstapel groeit lees ik hier net in een andere topic.
demelkboer
Denk dat groeien dat snel gebeurd is......
3 speen
Is 28.5 cent zo verkeerd dan wou dat ik het had
+1
Frits1
Deze DOC-er zou ook ook blij zijn met 28,5 cent
gezienus
Ach Frits volgend jaar ziten we in één Boot
cs-agrar
Quote:
@gezienus: Ach Frits volgend jaar ziten we in één Boot

Duikboot?
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@cs-agrar: Duikboot?

Meer een Costa Concordia.
weurding
@jan is hobbyboermag wel graag op mijn zij liggen 😉
+1
gaitoetklooster
@gezienus
Das BOOT !!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk en spotprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN