Bijna een kwart van de boeren is 65-plusser

Zal dat altijd al niet zo zijn geweest??:

Daarmee is de landbouw een van de meest vergrijsde sectoren van Nederland. In 1987 telde Nederland nog 13 procent bedrijfshoofden op de boerderij. In 2014 was dat percentage gestegen naar 22 procent. Dit meldt CBS. Van de totale werkzame beroepsbevolking In Nederland (dat zijn ruim 8,2 miljoen personen) is ongeveer 2 procent 65 jaar of ouder.

Meer: cbs.nl/nl-NL/menu/…

Deel dit topic

Reacties

Nick83
Heel veel boeren die allang gestopt zijn, hebben nog een paar schaapje en wat land. Die boeren staan allemaal nog geregistreerd als bedrijf. Da geeft denk ik een beetje een vertekend beeld.
buorman
Stoppen willen ze mss wel, maar afrekenen he..........
Jaap40
Natuurlijk ook wel weer logisch gezien de opbrengsten van de geproduceerde producten in de agrarische sector.

Voor meer inkomsten en minder werk wordt je geen boer/ agrarisch ondernemer.
+1
paul1
Dat betekent dat ruim drie kwart 65 min is 😄
+1
Freriks
We moeten toch langer werken met zijn allen? Loopt de landbouw alweer voorop 😄
koeman
Dat wil nog niet zeggen dat dit allemaal stoppers zijn, er wordt waarschijnlijk gekeken naar het oudste bedrijfshoofd. Opvolgers moeten lang in maatschap of samenwerking voor ze het bedrijf over kunnen nemen en daarnaast wil men inderdaad het moment van afrekenen met de fiscus uitstellen
Jaap40
@koeman daar is in het onderzoek rekening mee gehouden zoals ik het lees
jan is hobbyboer
Quote:
@koeman: Opvolgers moeten lang in maatschap

Er moet nix. Hoe intensiever het bedrijf hoe groter de kans is dat de schuld groter is dan de waarde, dan kun je het ook gewoon aftikken en de oudjes met een restschuld achterlaten 😄. Dat soort bedrijven komen er de komende 10 jaar steeds meer. Maar of je als opvolger zo'n bedrijf over wilt nemen is natuurlijk maar de vraag.
3 speen
Bij hoeveel melk de ha ben volgens jou dan intensief
George
Quote:
@3 speen: Bij hoeveel melk de ha ben volgens jou dan intensief

Alles boven de 15000 kg. 😄
+1
MARTIJN G
@3 speen
Beste saldo haal je bij 20.000 tot 25.000 kg melk per hectare.
Boven de 30.000 kg wordt je wel wat intensiever.
jan is hobbyboer
Quote:
@MARTIJN G: Beste saldo

Saldo is iets uit het quotumtijdperk met hoge vaste melkprijsen, nu gaat het gewoon om geld verdienen en moeiteloos overleven in slechte tijden. Dat doe je niet met duur spul en een hoog saldo, dat doe je bij voorkeur low kost 'Keep it simple' systemen. Is nog even wennen voor alle MAS/HAS opgeleide 30-ers met een hoog control-freak gehalte. Het gaat ook wel goed als je niet alles permanent onder controlem probeert te houden.
MARTIJN G
@jan is hobbyboer
Het saldo (mv. saldo's of saldi) is het verschil tussen wat men (bijvoorbeeld aan gelden) heeft ontvangen en wat men heeft uitgegeven. Is dit verschil positief (er is nog wat over) dan spreekt men van een batig saldo, is het negatief (er is een tekort) wordt van een nadelig saldo gesproken.
jg
@MARTIJN G
Door hoge hoeveelheden melk per hectare komt er teveel melk op de markt.
De lage melkprijs heeft echt wel een oorzaak.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's opvolger , opvolging en bedrijfshoofd geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0