Op 18 november staat antibiotica centraal in Europa

Vandaag is European Antibiotic Awareness Day. Het ministerie van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het RIVM organiseren in dit kader verschillende activiteiten, onder andere het Symposium Antibiotic Awareness Day in Nieuwegein.

Deel dit topic

Reacties

Todi
Ja ja de cijfers kloppen allemaal dat er minder wordt gebruikt maar de gevolgen weet niemand en de gd moet zijn mond dicht houden. Die zit te leuren over omgevingsbacterien. En veeartsen durven geen handtekening te zetten voor wel extra atibiotica toediening.
wally
Laat ze eerst de rest van Europa maar op ons niveau brengen

en zeker ook de humane sector, die zit in Nederland hoger als de melkveehouderij en is een van de laagste van Europa
Freriks
Het gesleep van mensen de hele wereld over draagt ook bij aan resistentie. Waarschijnlijk nog meer dan het beetje wat we in de veehouderij nog gebruiken. Uit het buitenland nemen mensen nogal eens MRSA mee.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europa , antibiotica , rivm en symposium geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
2