Dieseltank

En wij maar dure, dubbelwandige , kiwa gekeurde olietanken kopen,
telegraaf.nl/binnenland/24749446/…

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Inderdaad absurd, de aarde gebruiken als opslagtank, maar ondertussen piepen en zeuren over als het geen kiwa tank is op een vloeistof dichte vloer !!!
brabo
Het komt toch ook gewoon uit de aarde, dus het is niets anders dan tijdelijk weer opslaan op zijn oude plekkie 😄
+1
George
Tja ik ga wel naar de pomp.
+1
weurding
Wij ook. Denk al 5 jaar
jan is hobbyboer
Quote:
@weurding: Wij ook. Denk al 5 jaar

Ik heb ook nooit begrepen waarom al die boeren zelf zo'n tank moeten hebben. Kost handen vol geld en gezeur en controles en qua prijs scheelt het maar een beetje. Je moet toch wel een behoorlijke trekkerboer zijn wil dat op een melkveebedrijf zinvol zijn. Of je moet natuurlijk weer in het compleet verlaten hoge noorden wonen.
George
@jan is hobbyboer
Zo'n tank die voldoet aan de eisen kost een kleine 4000 incl. BTW heb ik me laten vertellen. Daar kan ik best voor wat naar de pomp rijden.
-1
oldhuus
Jullie hebben zeker ook geen melktank, alles nog in bussen?
jan is hobbyboer
Quote:
@oldhuus: Jullie hebben zeker ook geen melktank, alles nog in bussen?

Lekkere vergelijking weer.
George
Quote:
@oldhuus: Jullie hebben zeker ook geen melktank, alles nog in bussen?

Nee ik heb geen tank meer , is nu een fietsenhok en tuinmeubelopslag geworden. 😄
weurding
@oldhuusik zit 500 meter van het avia tankstation, betaal daar met een pasje, op dit moment 1,149 incl. btw. tank kostte me 3000 excl btw excl vulling, dus 3000 liter keer 1 euro op dat moment is een investering van 6000 gebruiksklaar, ben veel beter af nu, elke keer frisse diesel, geen gerotzooi met bacterien in je filter en altijd op tijd winter en zomerdiesel, kan jaren tanken eer ik er iets aan verdien om zelf zo'n aanrijdvrije, op een vloeistofdichte plaat noodzakelijk tankje te hebben staan waarvan met de jaren toch de regels worden aangescherpt.
als je 5 km moest rijden naar een tankstation werd het een ander verhaal 😄
overigens een prettige bijkomstigheid is dat je meer controle over je rechtervoet krijgt als je iedere keer onder ogen krijgt wat je in zo'n trekker flikkert 😃
Nick83
Quote:
@George: Zo'n tank die voldoet aan de eisen kost een kleine 4000 incl. BTW heb ik me laten vertellen.

Da heeft die van ons zeker niet gekost. Ik weet niet meer wat het was, maar het was een stukkie lager. Wij hebben ook een kleintje: 1000 liter. Geen grotere genomen, want da heelt geen drol uit voor de liter prijs. Of je moet een 3 of 4 kuub nemen. Dan kun je de diesel misschien soms iets goedkoper krijgen. Met een 1200 of een 1500 liter ben je niks goedkoper uit in literprijs dan met een 1000.
weurding
Quote:
@jan is hobbyboer: een behoorlijke trekkerboer zijn wil dat op een melkveebedrijf zinvol zijn.

beetje veehouder heeft een shovel, trekker met toverton etc en gebruikt nogal wat diesel 😉
Nico96
@Nick83
Klopt, ik heb voor mijn tank iets van 2600 euro betaald, 1100 ltr. Het scheelt een paar cent per liter, betaalde vorige week 91 cent excl. Winterdiesel.
jan w
@Nico96

roost.nl/product/item/…

Er zit toch nog wel verschil in de prijs, qua afnamevolume.
bij 1200 ltr. betaal je de adviesprijs - 11 a 12
mijn buurman had een tank van 750 ltr. betaalde de adviesprijs
bij 2500 ltr. adviesprijs - 15 tot 18 cent.
Nico96
@jan w
Ja klopt, toen ik mijn huis nog met diesel stookte, bestelde ik soms 4000 ltr, en dan kon er altijd wat meer, zeker als je even rondbelde.
+1
meelezer10
@Nico96


Diesel 4500 + liter - Prijs op aanvraag

prijs op aanvraag

Diesel 3501 t/m 4500 Liter

€ 85,98 per 100 liter

Diesel 2501 t/m 3500 Liter

€ 86,73 per 100 liter

Diesel 1501 t/m 2500 liter


€ 87,23 per 100 liter

Diesel 751 t/m 1500 liter

€ 88,48 per 100 liter

Diesel 0 t/m 750 Liter

€ 90,98 per 100 liter

Alle prijzen zijn exclusief BTW

www.dieselolie24.nl
m uut m
@meelezer10
In mijn regio van 88,8 voor 3501-4500 tot 98 voor 100-750
jan is hobbyboer
Quote:
@m uut m: In mijn regio van 88,8 voor 3501-4500 tot 98 voor 100-750

Dat schiet op, een duppie verschil, ben je toch al snel weer minimaal jaar of 10 aan het afbetalen voor zo'n tankje. Maar gemak dient de mens, alle gezeik van controlerende instanties (incl. brandverzekering, gemeente over vloeistofdichte vloer etc.) maar snel vergeten dan. Als ik de hoeveelheden dieselolie die jullie verstoken hier zie snap ik ook wel waarom jullie zo gek zijn op jullie tankje, het rijdt bijna af en aan naar dat ding toe. Misschien is daar nog wel veel meer te bezuinigen. Dat duurzaamheidsgedoe van RFC kijkt geloof ik niet naar Dieselolie. Melkprijs is blijkbaar nog steeds aan de hoge kant.
weurding
@jan is hobbyboert'is al wat als je dieseltank groter is dan je koeltank 😄
jan w
Quote:
@meelezer10: www.dieselolie24.nl

Maar!!. Er zit ook nog wel verschil in kwaliteit.
Hier in het dorp zijn 4 pompen, en die concurreren gehoorlijk. In de omliggende gemeente's is de brandstof gem 5 cent hoger.( zelfde merk ).
Vrij-Merk, Avia, firezone, shell.
Vrije merk is meestal een paar cent (2a3) goedkoper dan Shell.
Maar per km waren we bij de shell altijd het goedkoopste uit.
Jannus
Quote:
@jan is hobbyboer: een duppie verschil

Op 30000 ltr is dat toch weer 3000 euro,je hebt het of je komt het tekort,tis maar hoe je ziet
oldhuus
@weurding
Ja ben extensief boer dus 😃 Nee diesel is 3000, meltank is 6900. En pomp is hier toch zo'n 7km toeren is ie haast leeg als je weer thuis bent dus echt geen optie, of loonwerker op paar km maar is allemaal gedoe voertrekker heeft ook amper verlichting, en als je zelf maait/ploegt en kilveren enzo dan vliegt het er soms door moet in drukke perioden echt niet aan denken, heftruck en gazonmaaier wil ik ook niet mee de weg op. Wat zo'n tank kost weet ik niet want die stond hier al, is dubbelwandig en word toch 3-4 keer jaars bijgevuld heb niet eens een mengwagen. Maar klein kuubs-tankje kun je makkelijk vinden voor een paar honderd.
meelezer10
@jan w
bij mijn weten wordt in mijn postcode gebied shell geleverd. Heb nog nooit problemen gehad met verstopte filters enz. Hoor hier bij de loonwerker dat er soms wel problemen zijn. daar komt ook een andere leverancier.
Nico96
Gemak dient de mens hoor, ik ga echt niet elke keer naar de benzinepomp rijden.
+1
George
Quote:
@Nico96: Gemak dient de mens hoor, ik ga echt niet elke keer naar de benzinepomp rijden.

Ik wel en dat is toch lekker gemakkelijk als de pompbediende het pistool in de tank hangt. Ik heb overigens een pasje dat ik dag en nacht kan tanken maar 's nachts slaap ik meestal dus gebruik het alleen overdag.
jan w
Ik heb nu samen met de buurman een tank. heb een aantal maanden aan de pomp getankt. Qua geld kun je zelf eigenlijk geen tank hebben. Scheelt meestal voor hier 3 a 6 cent per liter in vergelijking met de pomp. De pompen hier in het dorp is de prijs meestal, adviesprijs - 12 cent.

Alleen dat gekloot telkens een kilometer of 4 te rijden om een tank diesel te krijgen begint te vervelen. He je haast met maaien en schudden , moet je voor de tijd gaan om een halve tank te tanken of onder het maaien of schudden naar de pomp
hookwood
Ik zit hier nog geen kilometer van het tankstation in het dorp. Dat zou op zich niet veel extra tijd hoeven kosten. Prijs maakt volgens mij ook niet veel uit. Feit is echter wel dat het niet handig is. Zeker niet als er machines aangekoppeld zijn. En al helemaal niet als er al één of meer staan te tanken.
weurding
Ligt aan het tankstation denk ik, hier sta ik op de vrachtwaggelplek, gaat ook nog eens een keer zo snel, ruimte zat, er zijn 4 dieselpompen
j h p
Hier een 1000 liter tank voor 2100,- ex en betaal voor de diesel nu +/- 92 ct/liter ex, en gebruik een 6000 liter/jaar. Gras en mais inkuilen doet de loonwerker rest zelf.
Qua besparing en tijd loont het zich zeker.
+1
spotmelker
Ben afgelopen jaar ook naar de pomp gereden ivm bacterieproblemen en de minishovel heeft een lastige vulopening waar het vulpistool steeds op afslaat. Die tank ik met een jerrycan met tapkraantje en slang er aan. Onder de koffie loopt ie dan vol. Weet nog niet of ik weer een tank koop, misschien in een droog jaar met veel beregeningswerk.
+1
weurding
Grootste voordeel is wel datgene wat je niet hebt men je ook niet af kan halen 😄
ricardo
Moet er niet aan denken om bij de pomp te moeten tanken, 15000-20000 liter per jaar
+1
brabo
Moet er niet aan denken om zoveel diesel op een jaar nodig te hebben
+1
friesboertje
Zonder dieseltank ben je ook minder interessant voor de dieselboeven.
+1
Nick83
Jep, zeker. Wij hebben onze onze koeieschuur niet vol liggen met goudstaven. Scheelt enorm in goudboeven 😃

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
35
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
5