'Zet dagtemperatuur van inkuilen op kalender'

Spraakmakend op het Topkuil-evenement was de inleiding van Piet Riemersma. Als een ware entertainer stak hij de draak met hoe melkveehouders denken rond het inkuilen. Maar wel met een boodschap. Om te kunnen vaststellen of een kuil last van broei heeft moeten melkveehouders de dagtemperatuur van de inkuildag op de kalder schrijven.

Deel dit topic

Reacties

Nick83
Link werkt nie, en kan artikel nergens vinden.
Todi
Bij de winnaar hoef je niet te twijfelen. Schimmel is broei.
meelezer10
Quote:
@Todi: Schimmel is broei

Ik betwijfel of dat klopt. Denk als de kuil bij 25 graden is gekuild. En nu 20 graden meet. Bij dit vochtig weer er toch schimmel kan ontstaan zonder dat de temperatuur oploopt. Als gevolg van de schimmel gaat de temperatuur dan wel oplopen.

Bij een strakke kuilwand ontstaat er bij mijm graskuil bij dit weer binnen een dag of drie a vier schimmel. Als ik dan weer een hap weghaal en ik voel direct aan de achterkant is dit gewoon koud.
+4
pieta
Quote:
@meelezer10: ik voel direct aan de achterkant is dit gewoon koud

Kan gebeuren als het een beetje onder het rokje waait. 😄
m uut m
Als azijnzuur boven de 20 is heb je geen last van broei of schimmel

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0