Dochtergroepen van Snow, Passe en Mogul op jubilerende HHH

Voor de 25e editie van de Holland Holstein sHow (HHH) in Zwolle, zijn drie dochtergroepen opgegeven. Van alle drie groepen werd nog niet eerder een dochtergroep getoond.

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Ja ja de 25e HHH Show van de gelijknamige club destijds opgericht door oud NRS inspekteur en adviseur de nu 86 jarige Dirk Terlouw uit Velp, daarbij administratief gesteund door Mw Bertha Blikman,de helaas overleden echtgenote van Henk een van Terlouw's favoriete
veehouders destijds ,die vooral met zn Sonni's erg veel sukses had op allerlei keuringen;
Dirk was een erg aktieve baas, die destijds bijvoorbeeld Sunnyboy in zn eentje naar KI Gelderland haalde en ook adviseur was bij Van Willigen in Vuren, fokbedrijf Nieuw Vredebest,wiens kampioenes toen overal schitterden in de showring, een tiental jaren , waar naast de import van topkoeien ook veel exportvaarzen over de grens vertrokken en de veehouders van modern fokkerijmateriaal voorzag middels aktuele verervers, waar sperma van gekocht werd!
Strick
@noordhollander,

Jij hebt een hoge pet op van Dirk Terlouw maar het staat mij bij dat er destijds nogal wat niet gewenste verwevenheden waren tussen Terlouw en een aantal bedrijven die vanuit zijn functie als keurmeester niet gewenst waren.

Ook is Terlouw volgens mij niet de grote man achter de stier Sunny Boy maar is dat Jacob Chardon.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Strick: Jij hebt een hoge pet op van Dirk Terlouw maar het staat mij bij dat er destijds nogal wat niet gewenste verwevenheden waren tussen Terlouw en een aantal bedrijven die vanuit zijn functie als keurmeester niet gewenst waren.

Terlouw was gewoon een chageraar met heel veel verschillende petten op (kan dit wel schrijven, op zondag zit ie toch in de kerk). Hij zat in de koeienhandel (import duitse koeien) terwijl hij vervolgens deze koeien moest keuren. Ons van WC eend vind WC eend wel een goed produkt. Alleen onze Noordhollander is dol op hem. Zeer dubieuze man in mijn ogen.
de hoef
Quote:
@jan is hobbyboer: Alleen onze Noordhollander is dol op hem.

misschien is terlouw ook alleen dol op noordhollander
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@de hoef: misschien is terlouw ook alleen dol op noordhollander

Dat was 2 handen op een buik. Karst werkte bij Van Willigen Vuren, waar toevallig Terlouw ook wel heeeeel erg warme banden mee had. Hij stond er nog net niet wit op de loonlijst, dat mochten de boeren betalen via het NRS. Terlouw was erg druk met het uitzoeken van Duitse koeien die door van Willigen geimporteerd werden en dan bij boeren (heel veel in de achterhoek) gestald werden. Meeste was brandhout, maar familie Blikman heeft Sonni's er aan over gehouden, die inmiddels ook alleen nog de lokale fokveedag in eibergen en lochem winnen. Terlouw en Blikman zaten samen in HHH bestuur, dus de banden waren erg innig aan alle kanten.
noordhollander
@jan is hobbyboer
jan ik weet niet hoe oud je inmiddels bent maar je weet er erg weinig van
helaas en ouwe mensen die bovennormaal en sociaal en arbeidzaam geleefd hebben aanvallen is niet zo'n prestatie !
jan is hobbyboer
Quote:
@noordhollander: aanvallen is niet zo'n prestatie

Weerleg het dan even, ik zeg nergens dat hij niet sociaal (onder vrienden) en arbeidszaam (voor eigen gewin) was. Ik heb het van dichtbij zien gebeuren.

Een voorbeeld: Ene jaar werden de hostein-koeien van mijn vader verguisd: 'denk je dat je met deze kapstokken in de hemel komt??'. Het, in mijn ogen, historisch antwoord van mijn vader was: qua grootte zijn ze al een mooi stukkie op weg. Einde discussie. Volgend jaar staat Blikman ineens met een groepje duitse Holstein koeien (door Terlouw gekocht/geadviseerd) 1a op de keuring in Beltrum en De Steeg. Toen kregen die koeien van mijn vader ook ineens veel meer waardering van hem. Dit is maar een van de vele (negatieve) anekdotes over de man.
noordhollander
Helaas bent u erg slecht geinformeerd Dirk kocht Sunnyboy alleen
en Jaap Chardon hielp mee de vruchten te plukken en inderdaad hij heeft veel fokkers de goede kant op geholpen zelfs de gebroeders Knol uit Hartwerd maakten gebruik van zn diensten destijds en natuurlijk had hij ook zn vriendjes wie niet eigenlijk??
Greidboer
Maar is er nog wat overgebleven van de roemruchte Adema's, Sikkema's en Nette's van stal Knol? Terlouw heeft volgens mij de zaak niet kunnen redden.
arjan_kok
GGI showt Julandy een roodbonte zoon van molenkamp andy uit de zelfde moeder als ki kampen stier red clif, grootmoeder julia ex92 heeft reeds 100000 kg melk gegeven, een deel van de getoonde dochters zijn onlangs geïmporteerd ze waren te zien op een Duitse show en daarna verkocht

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2