Schadevergoeding ondeugdelijke melkrobot

Een enorme blunder dat dit probleem niet eerder is ontdekt:

De rechter veroordeelde vorige week een mechanisatiebedrijf uit Dreumel tot een schadevergoeding nadat bleek dat dit bedrijf een gebrekkige tweedehands melkrobot had geleverd.

Na de ingebruikname van de melkrobot in 2009 liep het celgetal bij de koeien plots op tot 400.000, met uitschieters tot 600.000. Ook daalden de melkproductie en daarmee de BSK sterk.

Lange aansluitduur
De onderhoudsmonteur ontdekte twee jaar na de opstart dat het glas voor de camera vol met krassen zat. Na een vervanging van dit glas, nam de aansluitduur met bijna 3 minuten af en daalde het celgetal tot normale waarden.

Volgens deskundigen trokken de koeien de melk op als gevolg van de lange aansluitduur. Hierdoor werden de koeien niet leeg gemolken.

Meer: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Terecht een enorme blunder, maar verwacht dat mechanisatie bedrijf wel in hoger beroep gaat er is allicht wat te vinden van schuld aan de kant van veehouder waardoor het extra lang heeft geduurd voor het lek boven water kwam
de hoef
Denk het niet arjan ,ze komen zo teveel in het nieuws .
daar willen ze wel vanaf bij laval

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
3