Rabobank: melkprijs blijft voorlopig laag

Volgens mij kan niemand dit echt voorspellen 😉 :

De melkprijs blijft gedurende de laatste maanden van dit jaar op het huidige lage niveau, ondanks de recente lichte prijsstijgingen op de zuivelmarkt. Er kan zelfs nog een kleine neerwaartse correctie plaatsvinden.

Deze verwachting spreekt de Rabobank uit in zijn jongste kwartaalbericht. De bank gaat voor 2015 uit van een gemiddelde melkprijs van €30 per 100 kilo.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

huub
melkvee.nl/nieuws/6698/…

wanneer houden ze eens op met die voorspellingen?
weurding
Als de rabobank daar zo zeker van is zouden ze ons ook een keer tegemoet kunnen komen door de kosten en provisie een jaartje te schenken, alle beetjes helpen
+1
Freriks
De melkprijs is een verwachting, de kosten een zekerheid. Daarom wordt er over melkprijs wel geouwehoerd en is iedereen stil over de kosten.
dorpsrandhoeve
Aaaah, meestal als ze dit verwachten zal de prijs omhoog gaan. Geen idee, waarom ze dit zo altijd doen. Zal wel bij het plan horen.
cs-agrar
Hoe vaak zijn de voorspellingen laatste tijd uit gekomen?
diezel
Quote:
@Grasbaal: Volgens mij kan niemand dit echt voorspellen :

###
Farmer_
Die rode lijnen had je in 2009 er ok in kunnen tekenen Maar het gaat toch een keer omhoog.
diezel
@Farmer
Dit is natuurlijk maar een heel grof technisch beeld met maand-data.
Zolang dit patroon ( in de Spot-prijs) van lagere toppen-lagere bodems en een neerwaarts kanaal intact blijft is de trend toch duidelijk?
+1
cs-agrar
@diezel
In 2009 zou dat kanaal nooit voorspellen dat prijs omhoog zou gaan , want loopt dan sterk uit elkaar
+1
diezel
@cs-agrar
Het wordt al geheel anders als 2007 hier ook zichtbaar zou zijn.
Spot-prijs kwam herfst 2007 ook van bijna € 50.
cs-agrar
@diezel
Maar zelfde verhaal geld dan toch ook bij snelle sprong van 2012? De lijn schiet ook in een omhoog, kanaal zou dan ook niet kloppen
+1
diezel
@cs-agrar
Dat is het nadeel als je met een grafiek met grove maand-data moet werken. Dan wordt het ook een grove trendbepaling.
+1
jan is hobbyboer
Deze maanden maakt me ook niet zoveel uit, meeste gaan nu toch bijna droog. 70% kalft in februari en maart dus als dan de prijs maar weer rond de 50 cent zit vind ik alles best. Met deze melkprijs is 's winters melken toch een dure hobby.
Titus de Wolff
Die bank heeft tot taak om handelingen te stimuleren en wil jullie verleiden om toch nog maar een beetje bij te financieren en niet dat zuinige afwachten.
Trouwens voor 30 cent zouden we toch best wel moeten kunnen melken, anders prijzen we ons weer uit de exportmarkt.
En met elk jaar 30 miljoen extra van de minister voor de weidegang en de weidevogels, rechtstreeks naar de boeren, komt er best een geaccepteerde ontwikkeling van de veehouderij tot stand.
weurding
Quote:
@Titus de Wolff: geaccepteerde ontwikkeling van de veehouderij

vraag me wel af hoe groot de acceptatie daadwerkelijk is als er belastinggeld gebruikt wordt voor weidevogels en weidepremie
Titus de Wolff
Een beetje andere ontwikkeling dan alleen maar veel melken.
+1
Jannus
Quote:
@Titus de Wolff: En met elk jaar 30 miljoen extra van de minister voor de weidegang en de weidevogels, rechtstreeks naar de boeren, komt er best een geaccepteerde ontwikkeling van de veehouderij tot stand.

Vraag me af hoelang er nog betaald gaat worden voor weidevogelbeheer,immers is er een flora en faunawet en bezit je grond in de zg Natura 2000 gebieden dan kunje in de toekomst nog wel eens niet meer de lusten van dit beheer krijgen.

Wettelijk mag je niet door rood rijden maar door groen wordt niet gestimuleerd
Titus de Wolff
In een rijk land als Nederland wordt niet bezuinigd op natuurbeheer. Het weidevogel en botanisch beheer kan best naar natuurorganisaties en boeren alleen melken. 5000 Boeren of minder zouden het dan wel af kunnen. 500 Eigenlijk ook wel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0