Bezwaar Vaststelling Melkveefosfaatreferentie o.b.v. werkelijke produktie

Zijn er collega-robotboeren die o.b.v. werkelijke produktie volgens robotoverzicht bezwaar gemaakt hebben tegen de vastgestelde norm per koe ?

Deel dit topic

Reacties

brabo
Ja dat heb ik gedaan, en ja het is ook gelukt
DeBoerin
Stuur je ff een mail 😄
Nick83
Quote:
@DeBoerin: werkelijke produktie volgens robotoverzicht

Huh? Er word toch uit gegaan van geleverde liters aan de fabriek? Mag / kan je daar bezwaar tegen maken dan? Dan is toch het hek van de dam? Hoe kan men controleren of je de boel niet gemanipuleerd heb?
DeBoerin
Quote:
@Nick83: Dan is toch het hek van de dam? Hoe kan men controleren of je de boel niet gemanipuleerd heb?

Robot houdt dagelijks geproduceerde liters bij en de hoeveelheid seperatiemelk. Als je dit bij geleverde liters op telt kom je op werkelijke produktie. Het is alleen lastig aantonen als je dit niet middels geijkte apperatuur kunt tonen. Voordeeltje van robotmelken.
meelezer10
Voordat je veel moeite gaat doen eerst effe kijken of je wel een productieklasse hoger komt. gaat met stappen van 250 kilo omhoog.
DeBoerin
Quote:
@meelezer10: eerst effe kijken

Klopt gaan we een klasse omhoog.
MTSTAMMINGA
@DeBoerin
En straks elkejaar verplicht opsturen ?
DeBoerin
Quote:
@MTSTAMMINGA: En straks elkejaar verplicht opsturen ?

Nee, als referentie na bezwaar opnieuw is vastgesteld, moet je het daar weer mee doen tot ze weer met "iets" anders uit de hoge hoed komen.
+1
Nick83
Quote:
@DeBoerin: Het is alleen lastig aantonen als je dit niet middels geijkte apperatuur kunt tonen. Voordeeltje van robotmelken.

Ja, en die gegevens worden opgeslagen op jou computer waar je ze vervolgens zomaar kan wijzigen. In hoevere is het dan nog betrouwbaar?

Nu heb je dan dus een hogere fosfaat productie per koe, door die "hogere melkgift", en daar door een hogere melkveefosfaatreferentie. Klinkt gunstig. Maar ga je dan in latere jaren ook steeds uit van die hogere melkgift? Bij het maken van je bemestingsplan en dergelijke? Want dan heb je later ook steeds een hogere fosfaatproductie per koe en als je dat dus weer terug rekends naar aantallen koeien, haalt het dus geen fluit uit.

Of ga je dan later toch weer uit van geleverde liters als da beter uitkomt? Dat is een beetje selectief winkelen. Ik snap niet dat da geaccepteerd word.
+1
meelezer10
@Nick83
heefy Nick83 en mtstamminga wel een punt. Bij je mestboekhouding zul je voortaan altijd van dez melkproductie uit moeten gaan. Anders is het wel heel selectief. hoe komt het bij mij het beste uit. Ik weet niet hoe de controleurs hier mee omgaan.
Nick83
Quote:
@meelezer10: Ik weet niet hoe de controleurs hier mee omgaan.

Ik dacht dat gewoon altijd geleverde liters het uitgangspunt was...

Als je bij het maken van bemestingsplan uitgaat van meer liters dan de geleverde liters, is dat volgens mij alleen maar nadelig voor je. En ik gok daarom dat controleurs daar opzich niet zoveel problemen mee zullen hebben 😉
DeBoerin
Quote:
@Nick83: ie gegevens worden opgeslagen op jou computer waar je ze vervolgens zomaar kan wijzigen

Ik weet niet hoe jij ze kunt wijzigen,moet je toch een computerhacker voor zijn volgens mij.
meelezer10
Quote:
@Nick83: bemestingsplan uitgaat van meer liters dan de geleverde liters

Dat is nou net het probleem in het bemestingsplan gaat men weer uit van de nota van het melkfabriek. dus minder liters.

Is het zelfde als bij natuurgrond. eerst bezwaar maken dat op de natuurgrond niet zo veel fosfaat mag en je dus recht hebt op een hogere fosfaatreferentie. Vervolgens het volgende jaar in het bemestingspan weer de volle mep naar de natuurgronden schrijven.
Nick83
@DeBoerin
Ik hoef maar 1 commando naar de robot pc te sturen en alle koeien staan bijv. 5 % hoger. Ik ben zeker niet de enige die de kennis daarvoor in huis heb. En ik ben geen zeker geen hacker.
DeBoerin
Quote:
@Nick83: Ik hoef maar 1 commando naar de robot pc te sturen en alle koeien staan bijv. 5 % hoger

Volgens mij is melkmeters ijken een verplichting ieder half jaar. Grote afwijkingen komen volgens mij anders ook bij melkcontrole boven drijven Dan daarbij duurt eerlijkheid het langst........... Dat we dan ook van betrouwbare gegevens gebruik willen maken is hier de standaard
brabo
@DeBoerin
Maak je niet druk om Nick. Hij is gewoon vergeten om dit voorjaar bezwaar te maken. En hij reageert dit nu af op diegene die hier wel gebruik van hebben gemaakt.
Gerrit Willem
Klopt, mij is het ook gelukt. Uitdraai gemaakt van alle gesepareerde melk (kalveren en penicilline melk) en dit opgestuurd naar RVO. Later extra referentie gekregen.
josl
Ik hoorde het pas ook van iemand. Voor mijn kalveren al jaren volle melk maar dacht voor die paar koeien.......
Scheelt nu zomaar 1 ha voor de AMvB.
crisis
Quote:
@josl: Scheelt nu zomaar 1 ha voor de AMvB.

Och, jij hebt dit voorjaar nog flink vee aangevoerd. Je hebt dus een voorsprong met de fosfaatrechten. Kunt je geld dus makkelijk in grond steken.
+1
josl
Klopt. Maar had beter geweest als het koeien waren ipv drachtige vaarzen die op 2 juli nog maar voor de helft gekalfd hadden. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Ik klaag ook niet voor mezelf, maar ken er teveel die zich terecht zorgen maken over wat er de komende maanden uit komt rollen en mbt de fosfaatrechten, wat het gaat kosten en of ze ze überhaupt kunnen kopen.
Cornelis
Quote:
@josl: Scheelt nu zomaar 1 ha voor de AMvB.

Geldt daar 2013 voor dan?
josl
Bij een hogere referentie heb je minder groei dus minder last vd AMvB.
Cornelis
@joslIk lees hier dat voor de AMvB de groei ten opzichte van 2014 wordt genomen. Dus volgende jaar: voor 2016 geldt de groei in 2015 ten opzichte van 2014.
Nick83
@Cornelis
Tis een puinhoop inmiddels. Voor melkveefosfaat referentie is 2013 het referentiejaar volgens mij. En iets anders juist 2014. Wat weet ik niet meer, ik ben de rode draad int mestbeleid enkele maanden geleden kwijtgeraakt 😞

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
4