Oproep Nederlandse Melkveehouders Vakbond ( NMV) – Blijf Faunaschade kosteloos melden

7 oktober 2015

Bron: NOJG (voorheen de boeren jagersvereniging)

Het is en blijft belangrijk om faunaschade te melden, ook wanneer u geen verzoek indient voor een tegemoetkoming in de schade. Schademeldingen zijn nodig voor de onderbouwing voor verleende ontheffingen voor schadebestrijdingsmogelijkheden. Zo is gebleken uit de uitspraak tegen de provincie Overijssel

Zonder een duidelijk en volledig overzicht van schademeldingen zal dat gevolgen hebben voor het provinciale ganzenbeheerplan, maar ook anderen beheerplannen. In het ganzenbeheerplan worden aan de hand van de schadehistorie, mogelijkheden geboden om aan schadebestrijding te doen.

Het is en blijft de NMV een doorn in het oog dat het melden van faunaschade en het indienen van verzoekschriften voor een tegemoetkoming bij het Faunafonds (BIJ12) een moeizame aangelegenheid is. Ten eerste het behandelbedrag van € 300.- ten tweede het eigen risico van € 250,- en als laatste alle ingewikkelde voorwaarden waaraan voldaan moet worden.
Dit ontmoedigt het indienen van schadeverzoeken en meldingen.

Maar desondanks roept de NMV u op alle schade toch te blijven melden. Ook nu in oktober is melden van schade aan blijvend grasland, van belang ook al is het niet mogelijk om een tegemoetkoming aan te vragen.

Faunaschade kan gratis gemeld worden op www.faunaschade.nl. Schade melden via de site is van belang omdat dan de melding geregistreerd staat. Alleen wanneer u tegemoetkoming wenst dient u € 300,- vooraf via IDEAL te betalen.

Blijf faunaschade melden, dit kan kosteloos het kost u alleen wat tijd. Dit is van groot belang voor de toekomstige schadebestrijding!

Nederlandse Melkveehouders Vakbond
info@nmv.nu

www.nmv.nu

Groet,
Jagertje

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Malle regels!!!
spotmelker
@ Jagertje ; wat is een 'Vakbakbond'?
+1
Jagertje
Tja, een foutje is er snel in geslopen.
Ik heb het aangepast.
+1
Dre v Helmond
Dat we kosteloos kunnen melden moet beter gecommuniceerd worden.
Schade altijd melden!
Onder de mom we krijgen toch niets word het melden vaak gelaten en 300 euro is ook een drempel.
Dus alleen melden en geen vergoeding vragen!
Jagertje
Ik snap de frustraties maar als schade niet gemeld wordt worden er ook geen ontheffingen afgegeven.
En bestaande ontheffingen zullen gerechtelijk worden aangevochten door de dieren knuffelaars.
Dus gewoon blijven doen!
+1
gerrie-hul
@jagertje Het lijk mij een goede zaak om het te blijven melden
Titus de Wolff
Nog meer faunaschade, die ouwe heksen willen de jacht op katten ook nog verbieden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1