Super-Lub

De redder van de Nederlandse melkveehouderij is opgestaan. LTO wordt intern verscheurd. NMV/DDB blijven splintergroeperingen. NZO heeft niet het lef consequenties te verbinden aan de opgestelde visie.

Onze nieuwe held: Super-Lub

...." Lubbert van Dellen vraagt vooral aandacht voor de huidige financiële situatie op melkveebedrijven en het aandeel van de zuivelsector in de groei van de NL economie. Vervolgens gaat hij in op de gevolgen van derogatie verlies en vraagt aandacht of het halen van fosfaatplafond een garantie is voor behoud van derogatie."....

Deel dit topic

Reacties

+1
puntertje
Wat minder torenhoge facturen van dat clubje van 'super'-Lub zou al weer behoorlijk schelen financieel, in die zin zijn zijn belangen tegenstrijdig met die van mij.
kaas
Jij bent helemaal niet verplicht om werkzaam heden door hun te laten uitvoeren ,laat het toch lekker bij een goed koop iemand doen maar dan niet klagen dat je veel belasting moet betalen.,
weurding
Nou, accon avm heeft hier heeeel veel klanten verspeeld in het noorden, er zijn goedkopere alternatieven die het werk ook nog eens beter doen
milkman2
@weurdingHet is misschien maar net bij wat kantoor je zit en welke accountmanageer je hebt. Wij zitten bij Accon-Avm in Dokkum en die persoon die onze belangen behartigd doet het hardstikke goed,
weurding
@milkman2 de persoon had ik ook geen klachten over, is er ook weg gegaan net als vele andere medewerkers regio drenthe
+1
weurding
Nooit van gehoord; superlub, wel sensilube, maar zal heel wat anders zijn 😉
+2
jan is hobbyboer
Super-Lub heeft wel reputatie opgebouwd als opportunist, kan lekker lullen, maar een structurele visie die ook een aantal jaren blijft staan is hem volledig vreemd. Waait met elke popie-jopie wind mee.
+1
Coen
Zo de wind waait, waait zijn jasje

bij veel van zijn (voormalige) klanten zijn veel te grote stallen gebouwd, daardoor nu volkomen in onbalans met op dit moment liquiditeitsproblemen als gevolg.
+1
puntertje
Levert ook weer veel werk op, liquiditeitsbegrotingen worden ook door Lub en de zijnen gemaakt.
Greetje
Torenhoge facturen zijn gelukkig niet nodig, er zijn prima alternatieven!
m uut m
Lubbert heeft de gave om ingewikkelde materie duidelijk uit te leggen.
Ik hem liever voor mij dan tegen mij.
Coen
De eerste insprekers zijn geweest, de rest volgt
bron: nieuwe oogst

Melkveehouderij krijgt kritiek in hoorzitting
Fosfaatrechten voor melkveehouders moeten worden toegekend op basis van de hectares grond, niet op basis van het aantal koeien. Dat geluid klonk vanmorgen in een hoorzitting van de Tweede Kamer.

In de eerste ronde van de hoorzitting kwamen partijen aan het woord die zich grote zorgen maken over de ontwikkeling in de Nederlandse melkveehouderij. Die zou veel te intensief zijn en schadelijk voor natuur en landschap.

Niet meer houdbaar
'Dit systeem is niet langer houdbaar. Het heeft z'n grenzen overschreden', zei Natasja Oerlemans van het Wereldnatuurfonds. Volgens haar tast de melkveehouderij 'op grote schaal' de kwaliteit van natuurgebieden aan.

Sijas Akkerman van Natuur en Milieu pleitte voor beperking van de omvang van de Nederlandse melkveehouderij. Volgens hem wordt de sector steeds intensiever en 'gaat de varkenshouderij en de pluimveehouderij achteraan.'

Ombuigen
'Het is vijf over twaalf in de melkveehouderij, maar het is nog niet te laat om de trends om te buigen', stelde Bert van den Berg van de Dierenbescherming vast. Volgens hem zou Nederland niet voor de wereldmarkt moeten produceren.

Samen met Diana Saaman van Netwerk Grondig pleitten ze voor een systeem waarbij fosfaatrechten in de melkveehouderij worden gekoppeld aan de grond die een veehouder in gebruik heeft.
Afroming zou alleen plaats mogen vinden bij intensieve bedrijven 😄
noordhollander
Zouden jullie ook geen nog alternatieve groepjes gaan raadplegen de bond van huisvrouwen etc of groen links en zn cornuiten???
m uut m
Groen links zat aan de andere kant van de tafel wel opletten hè.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0