Dierenpolitie op bezoek gehad

We hebben de dierenpolitie op bezoek gehad door een anonieme melder, de hond zou mishandeld worden en hij zou er slecht uit zien.
M'n moeder heeft met hem gepraat omdat we vorige week druk waren met kuilen.
Nu is m'n moeder op leeftijd en de 'politieagent' had intimideerde houding tegen haar, als we niet mee werkten zou de hond opgehaald worden door de dierenambulance en zou het ons veel geld kosten, ook zouden ze onze toeslagrechten intrekken.
We moesten er maar mee naar de veearts gaan en komt volgende week terug.
De hond (Duitse herder) is 14 jaar oud en heeft iets last van HD wat normaal is voor Duitse herders.
Wat kan ik nu het beste doen?

Deel dit topic

Reacties

+10
jvt
Niet zo moeilijk, verklaring vragen aan veearts waaruit blijkt dat HD normaal is voor een herder van deze leeftijd en dat hij geen enkele twijfel heeft over de goede zorgen van jou en jouw familie mbt veestapel alsook jullie hond. Als deze gepromoveerde BOA ( iemand die gepest is op school en nu ineens iedereen wil terugpakken voor zijn vermeend leed in zijn schooltijd) weer aankomt, overhandig je hem netjes deze verklaring en vraag je zijn identificatienummer, zodat je een klacht in kunt dienen mbt intimidatie.
Braboboerke
Vraag je veearts een schriftelijke verklaring te maken waarin hij zijn bevindingen aangeeft van jullie zorg voor dieren en deze voor deze hond in het bijzonder. Laat hem desnoods even contact opnemen met de betreffende diender. Vanuit zijn hoedanigheid en (hopelijk) lange samenwerking met jullie kan hij een deskundig en geloofwaardig oordeel geven over het geheel. Succes.
klaas schouten
Ik heb een vergelijkbare situatie meegemaakt met een kreupele koe . Ik heb voor de goede orde de dierenarts laten komen die heeft een lange visite brief over deze koe geschreven .2 dagen later kwam die agent terug toen heb ik die brief onder zijn neus geschoven dit was akkoord.
Nick83
Da beest dezelfde dag nog naar de slager en voortaan al je vee binnen houden zou misschien ook een optie zijn? ...
buorman
Schiet met deze hond natuurlijk ook niet op, en bij die kreupele koe krijg je wss discussie of hij wel vervoerd mocht worden!
Denk dat DA het verstandigst is, en bij de volgende hond kiezen voor een ander ras, want een DH heeft per definitie hd/pootproblemen laat staan op deze leeftijd.
Geen dier die lang kan lopen op poten die achter het lichaam staan.
Ik vind de problemen bij de DH dan ook veel groter dan de extreme vleesrassen bij de runderen, en een verbod op fokken met de huidige DH zou ik wel begrijpen.
noordhollander
Nick83 dat ben ik volledig oneens op zulk geauwehoer zitten die weidegangers nou net te wachten!!!
Frans1
@noordhollander
En weer zo'n zinvolle bijdrage van onze grote vriend
+1
ejb
Quote:
@buorman: DH heeft per definitie hd

Is natuurlijk onzin.
Honden zijn daar gewoon op te testten en als nu alleen gefokt wordt met Herders die HD vrij getest zijn is er niets aan de hand.
klaas schouten
De dierenarts had als advies in de visitebrief geschreven dat de koe in de wei moest blijven voor een snellere genezing .Deze koe kon niet snel naar de slager daar liep ze te slecht voor.Maar we zijn nu 2 maanden verder en nu loopt ze weer redelijk goed dus nu kan ze weg.Goed dat ik deze koe niet heb laten slapen...
buorman
@ejb
Daarom schreef ik ook: 'DH heeft per definitie hd/pootproblemen laat staan op deze leeftijd.
Geen dier die lang kan lopen op poten die achter het lichaam staan.'

Maakt dierenpolitie denk ik weinig uit of die nou hd of andere pootproblemen heeft, en volgens mij kun je op die pootproblemen wachten als je een DH aanhaalt
noordhollander
Iemand die zich niet korrekt gedraagt verliest alle rechten mits dat goed wordt vastgelegd dus wordt nooit bang van blafbekken of stukken onfatsoen!!!
jan w
Je praat wel lekker, maar je moet zelf maar eens zitten met dat gekloot. Lijkt gewoon nergens op.
+1
arjan_kok
Klopt noordhollander, onfatsoenlijke prikkers en blafbekken verliezen ook alle rechten
gezienus
DDR tijden komen terug . Vind het Al grof om te dreigen met intreken van de toeslagrechten
Nick83
Ze trekken zomaar niet heel je toeslagrechten in, maar je krijg wel 3 of 5 % korting ofzo, als hun een melding maken. Er zijn meer partijen die een melding kunnen doen. Zoals bijv. milieu inspectie dienst van provincie ofzo, als je bijv. nog een oude enkelwandige dieseltank hebt. Het is geld wat je gewoon kwijt bent... en wellicht een latere uitbetaling.
Kuilgras
De hond is geen bedrijfs onderdeel dus dreigen met korting is wellicht reden om aangifte te doen wegens bedreiging en angst oproepen. Agenten en ambtenaren maken vaak eigen interpretatie. Vraag eens welk wets artikel van toepassing is en of zei hun woorden schriftelijk willen bevestigen. De telefoon in de hand houden maar wel even de video aanzetten zodat de tekst die de ambtenaar zegt vastligt geeft je in een latere confrontatie veel steun.
spotmelker
Zet ook nooit!! een handtekening onder de door hun opgestelde rapportage. Velen denken er zo snel vanaf te zijn maar dan verbind je je juist aan hun interpretatie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
7