Misleidende berekeningen.

Afgelopen week weer veel berekeningen over meer melk per kilo fosfaat etc. Volstrekt ongeloofwaardig. Gebruik in dit soort berekeningen eens de regel 2 % meer liters : 10 % lagere melkprijs. Als je dan nog voordeel kunt berekenen heb je een sterk artikel.

Deel dit topic

Reacties

ejb
Jij gaat uit van gemiddelde boer en die 10% is natuurlijk niet onderbouwd.

En 2 procent meer melk in Nederland. Welk percentage is dat dan op wereldniveau? Juist zeer zeer minimaal. en dus slaat jou gedachte van 10% lagere melkprijs nergens op. Sterker nog de huidige veel te lage melkprijs heeft niet maar dan ook helemaal niet te maken met liters melk per kg fosfaat.

Jij zou er veel verstandiger aan doen om je af te vragen waarom geitenmelk en biomelk wel een goede en geitenmelk zelfs een extreem goede melkprijs kunnen zetten en waarom is gangbaar niet in staat om daar iets van die markt te kunnen snoepen en als gangbare melk te duur wordt wordt er wel altijd gezegd dat melk dan verdrongen wordt door andere producten en dat begint al bij de kalvermelkpoeder.
jg
Er is meer vraag dan aanbod van biologische en geitenmelk
ejb
Onzin.
De huidige bestuurders zijn niet in staat om daar met een goed verhaal markten/consumenten te heroveren.

Ze durven gewoon geen reclame te maken in die richting. Waarom zou je voor gangbare producten geen reclame mogen maken door aan te geven dat verschil tussen b.v. biologisch en gangbare producten zeer minimaal is, of zijn ze echt bang voor clubs als de PvdD.
jg
@ejb
Het gaat erom hoe de consument je product beleefd. Met het argument dat jij het verschil tussen biologisch en regulier minimaal vindt verkoop je niets extra's. De toeleveranciers doen alles om de melk produktie aan de gang te houden om veel te kunnen leveren. Geef ze eens ongelijk.......
ejb
Quote:
@jg: Het gaat erom hoe de consument je product beleefd. Met het argument dat jij het verschil tussen biologisch en regulier minimaal vindt verkoop je niets extra's

nee dan kun je beter fosfaat nemen want daar ligt de burger pas echt wakker van. De meeste bioboeren die ik ken en daarvan is de hier geblokkeerde prikker ook een heel duidelijk voorbeeld die doen niets anders dan gangbaar afkraken om er zelf beter op te komen te staan en jij slikt dat blijkbaar zomaar. Bij ons in de omgeving wordt ook weer een boer biologisch gevolg is dat de buren(zeggen ze zelf) nu al meer onkruid bestrijding moeten uitvoeren als voorheen en een verhuurder van grond heeft zelfs om de hoeveelheid onkruid in zijn percelen de verhuur opgezegd.

Verder zie ik zuivelbestuurders veel te vaak in de verdediging staan terwijl de beste vorm van verdedigen de aanval is vooral ook omdat er binnen de biologische hoek ook steeds meer verhalen de rondte doen over nieuwe regels want ze kunnen zich niet onderscheiden van gangbaar en daar moet gangbaar op inspelen en dan is zeker de beleving van de consument te beïnvloedden en te winnen.
+1
Farmer_
Quote:
@jg: er is meer vraag dan aanbod van biologische

Als ze het goedkoper aanbieden als gangbare melk, en de melkverwerker betaald de bioboer 50ct, sponsort de gangbare boer dat?
Freriks
Het is gewoon een verkooppraatje. Dezelfde getallen als altijd op een andere manier weergeven. Het gaat nog steeds om voerefficiëntie in combinatie met scherp op eiwit in rantsoen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0