LTO: Nederlandse anti-kartelorganisatie te streng

De Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM) treedt veel strenger op dan andere Europese anti-kartelorganisaties en dat gaat volgens LTO ten koste van Nederlandse boeren. Het ministerie van Economische Zaken (EZ), waar ACM onder valt, moet van de belangenhartiger de richtlijnen voor mededinging meer afstemmen op de praktijk elders in de Europese Unie.

Deel dit topic

Reacties

Jaap40
Over marktmacht gesproken,

Wanneer gaat for farmers met agrifirm fuseren? Aan die kant schijnt alles te kunnen. Die hele voersituatie in nl biedt steeds minder keus. Jammer voor de positie van koper, de boer.
Coen
ACM gaat voor consumentenprijzen, die moeten laag blijven 😞

prijzen B2B, daar gaat de ACM niet over.
+1
cs-agrar
Volgens mij zat er al jaren eerder een belangenorganisatie daar op de stoep met dezelfde boodschap.
Freriks
Klopt. Als je goed hebt gelezen is LTO daar al jaren mee bezig. Let op de genoemde voorbeelden in het artikel die Maat noemt en waar de medededingingsautoriteit telkens een streep door zette.
cs-agrar
Quote:
@Freriks: Als je goed hebt gelezen is LTO daar al jaren mee bezig.

Zo duidelijk staat dat er anders niet, als het er al staat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0