Subsidie voor melkveehouders gaat naar weidevogels

In plaats van het geld naar de boeren te sturen komt het volgens Sieta van Keipema (DDB) voornamelijk bij projecten terecht die de LTO en de zuivelindustrie ondersteunen. "Het gaat naar mestverwerking, naar weidevogelbeheer en weidetoeslag. Dat helpt de markt natuurlijk niet."

Sieta: bnr.nl/…

Het is een lastige situatie. Er moet minder melk geproduceerd worden, maar nu de prijzen laag liggen hebben de boeren juist de neiging meer te melken. "Als een boer wordt geconfronteerd met een inkomen dat dertig procent lager ligt, gaat hij meer produceren want er moet toch brood op de plank komen", zegt Keimpema.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Dat geld komt indirect toch ten goede aan de landbouw al is het dan gelabeld, weidevogels hebben geen bankrekening, geen schuld en bezit maar leven uit de korf zonder zorg
andre01
WAT Sieta zegt , dat de melkprijs maar hoger is, dan de boeren minder gaan melken??????????? Er zullen er zijn die dat doen, maar er zullen er nog meer die naar het maximale gaan.
Jaap40
Het is natuurlijk wel zo dat wanneer marges krimpen dat groei van bedrijven veelal zal versnellen. Om zo toch maar wat te blijven verdienen.
+2
Freriks
We blijven in Nederland maximaal produceren binnen de beperkte milieuruimte die we hebben. Met 30 miljoen kun je het verschil ook niet maken op de markt. Het is namelijk gelijk aan de omzet van 1 dag FrieslandCampina. Verder is de DDB natuurlijk standaard ontevreden. Als de DDB blij is moeten we oppassen als melkveehouderij 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0