Wordt Derogatie ook verplicht door RFC ??

Meer grasland, meer weidegang. Minder eiwitaanvulling uit soja nodig. Meer mestplaatsingsruimte , minder transport van mest naar verwerking/akkerbouw etc etc.

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Straks ook de koeien nog melken zelf rfc?
Frans1
Quote:
@noordhollander: straks ook de koeien nog melken zelf rfc?

Dat doen we al Kars
m uut m
Ze gaan eerder het verbouwen van maïs verbieden.
crisis
Quote:
@m uut m: Ze gaan eerder het verbouwen van maïs verbieden.

Zal tijd worden. Heb ik de koeien buiten, lopen ze uit het zicht van de burger door de mais van de buren.
+3
weurding
Quote:
@crisis: door de mais van de buren.

zullen je buren niet blij mee zijn
+1
pieta
@weurding
Scherp! Je bent zeker een echte handelaar. 😄
weurding
@pietaliefhebber van woordgrappen haha
jg
Maximaal 10 % mais ??
brabo
Minimaal 50 % mais. Dat is veel beter voor het milieu
+2
Freriks
Verbod op schrikdraad. Qlip gaat ook verlichting trekker controleren. koffieautomaat in tanklokaal voor RMO chauffeur.
+1
verbi
Ze zijn bij RFC de weg een beetje kwijt.Hoop dat bij de vergadering eens flink gal gespugt wordt want dit gaat nergens meer over.
weurding
Gezien de uitbetalingsprijs zijn ze bij andere fabrieken eerder de weg kwijt dan bij rfc
frankrooi
Als we hiermee de 50 cent weer aantikken laat maar komen die extra regels. Alles wat zich vertaald in een betere melkprijs moet je serieus overwegen. Evaluatie of het ook daadwerkelijk bijdraagt aan een beter resultaat vindt ik dan wel op zijn plaats. Moet uiteindelijk wel uit de markt komen en niet uit eigen zak.
Freriks
De melkprijs is al 50 cent gestegen, dus jij bent voor. 😃 😃
+2
meelezer10
Las net in de melkmail dat in 2016 kalveren binnen 24 uur aangemeld moeten worden bij I&R. Moet niet gekker worden bij RFC. ben je een paar dagen druk in het gras of op het land. Word je verplicht om ook nog effen aan achter het bureau te zitten.
+3
Coen
Moeten, moeten, moeten --> het lijkt de politie en de NVWA wel 😞

wij leveren al jaren 1-ste klas melk, dat is toch waar het omgaat ?
pieta
Financieel zijn veel andere dingen belangrijker dan continu 1e klas melk.
weurding
Volgens de i&r regels moet je een kalf binnen 3 dagen aanmelden, onzin van rfc om met een regel aan te komen die daarvan afwijkt 😞
puntertje
De dag komt dat we voor het melken voor de webcam moeten douchen zodat het bestuur van RFC mee kan kijken of we wel echt schoon zijn.
Het bestuur dwaalt zo langzamerhand wel heel, heel ver van de boerenpraktijk af en de ledenraad laat het over zich heen komen en gaapt een keer.
Cornelis
Quote:
@puntertje: gaapt een keer.

Ja had er eens bij moeten zitten afgelopen donderdag, maar ja dat durf je niet. Lekker brullen langs de lijn.
sorry
@Cornelis
wie verzint al die shit?een kalf binnen 24 uur melden,terwijl wettelijk 3 dagen is geregeld.Beetje dubbel op,jullie zijn gewoon druk met niks
puntertje
@Cornelis
Waar had ik bij moeten zitten? De uitnodiging voor de ledenvergadering met de aanpassingen had ik al voor donderdag dus ik weet niet wat jullie donderdag hebben gedaan, of zijn jullie toen pas geschrokken, toen er commentaar van de leden begon los te komen?
Cornelis
@puntertjeLekker blijven oordelen, succes ermee!!
pieta
@Cornelis
Vertel ons dan eens hoe zoiets gaat? Volgens mij wordt er in de eerste 14 dagen nagenoeg geen enkel kalf levend afgevoerd dus de reden voor traceerbaarheid is in mijn beleving onzin. Persoonlijk vind ik het niet erg om ze meteen te moeten melden. Dat doen we toch al.
puntertje
Quote:
@Cornelis: Lekker blijven oordelen, succes ermee!!

Tja, of een ledenraad stemt er mee in voordat een voorstel naar de leden gaat, of ze worden niet eens gekend in de voorstellen die worden uitgestrooid en die ze moeten 'verdedigen'. Ik wordt er beide keren niet blij van, en jij raakt er klaarblijkelijk geïrriteerd van en blaft leden vervolgens af.
Cornelis
@pietaEr was en is nogal wat te doen over lichte kalveren en opstartproblemen in de mesterij. Blijkbaar zijn een aantal kalveren jonger of ouder dan het papier doet geloven, en dan zeg ik het netjes.Met dit soort iedeeen speelt men wat korter op de bal.
Afgelopen week zijn alle districtsraden bij elkaar geweest en wordt onder andere de ledenronde voorbereid en dus ook dit besproken. Het is nu aan de leden wat die ervan vinden.
brabo
Quote:
@Cornelis: . Blijkbaar zijn een aantal kalveren jonger of ouder dan het papier doet geloven,

Kalveren aanmelden met een datum in het verleden kost nu maar 1 euro boete. Als ze dat bedrag flink zouden verhogen, dan is het probleem ook gelijk opgelost.
crisis
Quote:
@Cornelis: Er was en is nogal wat te doen over lichte kalveren

De markt bepaalt. Te lichte kalveren of natte navel brengt op het moment niets op of zelfs een rekening toe bij afleveren. Met dit soort symboolregelgeving voorkom je echt niet dat kwaadwillenden met de geboortedatum sjoemelen.

Ik heb ook een voorstel: geef de Qlip-medewerkers een zwaailamp op de auto en een pet met embleem. Zo voel ik me pas echt gecriminaliseerd. Ik boek de kosten voor een herberoordeling alvast in mijn liquiditeitsplan in. Men zoekt/vindt toch altijd wat.
cs-agrar
Quote:
@Cornelis: Er was en is nogal wat te doen over lichte kalveren en opstartproblemen in de mesterij. Blijkbaar zijn een aantal kalveren jonger of ouder dan het papier doet geloven, en dan zeg ik het netjes.Met dit soort iedeeen speelt men wat korter op de bal.
Afgelopen week zijn alle districtsraden bij elkaar geweest en wordt onder andere de ledenronde voorbereid en dus ook dit besproken. Het is nu aan de leden wat die ervan vinden.

Zit rfc nu dan ook al in de kalvermesterij??
cs-agrar
Quote:
@meelezer10: las net in de melkmail dat in 2016 kalveren binnen 24 uur aangemeld moeten worden bij I&R. Moet niet gekker worden bij RFC. ben je een paar dagen druk in het gras of op het land. Word je verplicht om ook nog effen aan achter het bureau te zitten.

Das nog niet zo erg, immers wat niet weet, wat niet deert.. 😉 Maar je moet er wel rekening mee houden dat iemand hier op moet gaan controleren, en dat zal die iemand niet gratis doen..
Jaap40
Uiteindelijk zal ook wel een doelstelling zijn dat er minder melk gaat komen net als bij Danone.

Nog meer regels, nog minder opvolgers.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
1