Koelmachine

We zijn hier aan een andere koelmachine toe (15jaar oud), wie heeft er tips of goede ervaringen met bepaalde bedrijven.
Soort koelmachine, prijs, energie zuinig, service?
Laat maar horen

Deel dit topic

Reacties

+1
mlkvhoudr
Bij goede ervaringen blijft het stil 😃 Wij hebben een meko energie star als he die buiten kwijt kan is het wek een goed werkend systeem. In de schaduw zetten, to en had den we er nooit problemen
Frans1
Wij hebben ook een Energy star, hier met warm weer staat ie in de zon,moet je 'S avonds met de eerste melkmaal met de tuinslang erop om hem te koelen anders start hij niet. Ook met strenge vorst moet er een kacheltje bij om hem te laten starten 's Morgens.
Service wel tevreden over, we hebben een onderhoudscontract.
+2
mlkvhoudr
Quote:
@Frans1: hier met warm weer staat ie in de zon

Dat je dat ding steeds verzet joh 😉
+1
Frans1
@mlkvhoudr
Grapjas 😃
friesboertje
@Frans1
Is dit dezelfde als de Mueller energystar HiPerform? Heeft hier nog nooit problemen gehad met vorst. Ook bij -20. Maar goed, is ook nog geen 5 jaar oud.
mlkvhoudr
Mee, nu wegens ruimte gebrek opeen zoldertje gezet, maar dat bevalt minder omdat due toch vaak schoongemaakt moet worden
jan w
Ligt er een beetje aan waar je zit? We hebben hier nu ruim 8 jaar een etscheid staan. Met de tank en de koeling nog weinig problemen mee gehad.

scholtenmelkmachines.nl/melkkoeltanks/

Ik ben destijds aan het googelen geslagen om te zien welke tank er nog in ons tanklokaal paste. Dat waren een etscheid en een dikke Muller tank.
Toen ik bij Meko - Muller aangaf dat ik ook met etscheid bezig was kon er direct 5000 gulden van de offerte af.
gg
Hier precies eender terwijl ik goed had aangegeven dat we 1x prijs zouden maken. en toen ik over prijs verschil had met scholten doken zij er onder door. Maar ja dat moet je dan weer goed maken met een onderhoudscontract en onderdelen.
Dus scholten komt hier inmiddels ook al een tijdje geen contract kost op jaar basis geen 200 euro incl. slijtonderdelen ( slangetjes reiniging,membraam spoeling door meten en weet wel niet)leuk om te weten een roerwerkmotor kost op een etscheid wel 500 euro minder als een delaval.
m uut m
Is een contract niet verplicht in focus planet?
Herbert
@m uut m Nee, jaarlijkse controle wel.
-1
Hendrik1983
Scholten 15 dec en rond 10 januari alweer gebeld voor een offerte van andere tank. Je hoort van ons..... nog niks gehoord. Woon ik te ver? (achterhoek oostgrens)
wotan2
Ik doe voor mijn melktank al weer bijna 15 jaar zaken met deze firma. limko.be/nl/
Zeer bekwaam personeel dat echt met de klant meedenkt, en ondanks dat ze uit Belgie komen ook door heel Nederland aktief zijn.
Werken zonder poespas maar wel volgens voorschrift tegen een net uurtarief. Onderhoudsabonnementen hebben ze niet, alles gaat per uur en eventuele onderdelen kosten; is wel zo eerlijk en duidelijk.
Zit je in de BTW krijg je een factuur zonder Btw.
+1
paul1
Volgens mij heb je voor qlip een onderhoudscontract nodig
+1
puddingbroodje
Nee hoor je moet alleen alk jaar het ding een onderhoudsbeurt geven!
wotan2
Precies zoals puddingbroodje het zegt 1 x per jaar dat ding een onderhoudsbeurt/ controle, koste laatste jaar 180 euries.
Die blabla onderhoudscontracten van andere leveranciers beginnen bij het dubbele, bij storing is dan het uurloon "gratis"(heb je al betaald via contract). Plus dat men ruim van te voren onderdelen begint te vervangen op eigenaarskosten.
+2
Alles onder een merk met je melktank geeft de laagste kosten bij storingen en abonnementskosten. Als ik zie hoe weinig de Meko storing heeft , heb ik geen reden om over te schakelen naar een ander merk
Greetje
Wij hebben met onze Mueller koelmachine wel problemen gehad. In 2009 nieuw aangeschaft, in 2013 compressor kaduuk, kosten 1700,= euri.
Eerst volle mep in rekening gebracht, na een telefoontje met Meko 10% coulance eraf.
Nu een jaar later weer compressor kaduuk, nu wel volle garantie.

Dus ja, wel vervelend, maar toch wel redelijk opgelost, nu maar kijken hoe lang deze het volhoudt.
wotan2
Hebben ze het koelleidingwerk gespoeld voordat ze er weer gas op hebben gedaan? Zijn "ze" (niet meko) bij onze vorige tank ook vergeten en dan blijf je aan het klooien.
kaas
Compressor mag gewoon niet met 4 jaar stuk zijn en die 10 % korting is wassen neus dan verdient meko er nog 40 % aan
Michiel1
Bedankt voor de reacties! dus de meesten doen zaken met Meko?
jan w
Ik denk dat dit komt door de history. In het verleden waren de meeste tanks van de fabriek die dan door Meko werden onderhouden.
Je betaald er dan ook wel de hoofdprijs.
Greetje
Ja, het koelleidingwerk doorgespoeld, kwam pikzwarte troep uit. En een extra filter ertussen gezet.
Zojuist is er een "oppermonteur" van MEKO wezen kijken of dat allemaal goed gedaan was.
huub
Hier een MEKO, van tien jaar oud, doet gewoon z'n werk. Nieuwe MEKO's zijn niet allemaal zo goed.
kaas
Hier al jaren dalaval eigenlijk nooit problemen koelmachine is inmiddels 27 jaar oud inmiddels 3 de tank ivm grotere maar nog steeds zelfde koelmachine
Hendrik1983
Welk koudemiddel?
ROORDAJ
Plaats eerst eens een goede voorkoeler voor de melktank.Hier onder de 10 C in de tank.Koelmachine draait 15 min per melkbeurt.Scheelt in de levensduur.
milkman2
Wat voor voorkoeler heb je dan Joop, hier ook een voorkoeler maar temperatuur komt winterdag op 16,3 graden en zomerdag tegen de 20.
pieta
Ja, hoe heb je dat zo voor elkaar? Hier houdt het momenteel bij 15 graden op.
+1
garriet vant pad
Grondwater is bij mij 11.5 graden ben bang dat het hier niet lukt
Frans1
Quote:
@ROORDAJ: Scheelt in de levensduur.

Wat scheelt dat dan?
pieta
Hoeft ie minder te werken.
Frans1
@pieta
Dat snap ik,maar hier is nog nooit een koelmachine vervangen omdat ie versleten was,dus vandaar de vraag

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's energie en koelmachine geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
6
TREFWOORDEN