Subsidie asbestsanering verdubbeld

De belangstelling onder boeren voor de subsidieregeling ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’ viel in verschillende provincies tegen. De provincies verdubbelen daarom de maximale subsidie naar 15.000 euro om boeren over de streep te trekken.

Deel dit topic

Reacties

milkman1
Als je al wat van plan bent om te saneren altijd offerte aanvragen bij meerdere bedrijven, Dit kan soms duizenden euro's verschil maken.
+3
meelezer10
Mijn dak is nog niet versleten. dus ik wacht nog even misschien verdubbelen ze het nog wel een paar keer.
fries8
Als ze het hebben willen dan halen ze het asbest er maar af, ik geef zelf geen opdracht
WRV70
Ja heb ook hetzelfde gezegd toen ik laatst benaderd werd door iemand van de zlto dat het dak er in 2024 nog wel op ligt. Er worden hier op het moment behoorlijk wat daken vervangen. Komen niet veel zonnepanelen op te liggen. Zie dit ook niet als een interesante investering.
oldhuus
Ja als de bovenbouw er toch binnen 10 jaar afgaat, ik neem aan dat het niet allemaal zulke nieuwe stallen zijn met asbest er op, kun je rotpanelen je dure investering ook nog weer voorzichtig demonteren.
oldhuus
Hier hebben het dak in 1998 ofzo al vervangen voor asbestvrije omdat ze lek waren, maar leg dat maar eens uit aan al die controleurs, adviseurs, vertegenwoordigers etcetera. Iedere keer weer dezelfde vragen.
Clooney
Dus subsidie is alleen als je met zonnepanelen werkt??
ronnie2
Ja
+1
Niet zitten te zeiken gewoon ieder bedrijf 15000 euro, net als vroeger met de wir premie, komt op enig moment in de form van belasting betalen terug bij de overheid, nu mooie werkgelegenheid, in de landbouw word nog wat gebouwd voor de rest gebeurd er niks .
+1
de hoef
Die 15000 zou alleen voor de opstallers moeten zijn ,de rest heeft geen schuur nodig
jan is hobbyboer
BIj mijn schuurtje van 20 bij 20 is dat ca 400 m2 asbestplaten. Daar krijg ik dan 2000 euro subsidie op als ik het goed lees. Daar wil ik die papiermallemolen en die controle klojo's niet voor rond hebben lopen. Gaat toch nergens om zo'n subsidietje?
Grasbaal
Mijn asbestplaten zijn nog lang niet af, kunnen zeker nog mee tot 2024: asbest-experts.nl/asbest-regelgeving-asbest-regels… en daarna komt de asbest politie op mijn pad??

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's asbest , zonnepanelen en verdubbelen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0