Illustratie van: Jasperfendt

Cembrit golfplaten.

Nu 13 jaar geleden zijn er op mijn nieuwe stal de asbestvrije golfplaten van het Deense bedrijf Cembrit gelegd. Op dit moment lijkt het meer op papier dan op dakbedekking. De kwaliteit is echt ronduit zeer zeer slecht. Het dak wordt dan ook vervangen. Cembrit trekt overal haar handen vanaf terwijl ze wel erkennen dat ze in die tijd slecht materiaal hebben geleverd. Ik raad u dan ook aan om absoluut geen zaken met dit bedrijf te doen.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Mag je ze ook in de oud papier container gooien 😉 Ik weet niet anders dan dat ik eternit asbest vrije golgplaten heb op de kalverschuur uit 1997.

Dal lijkt nog steeds wel goed te gaan
Cornelis
Afvoeren als zijnde asbest is het goedkoopste.
mlkvhoudr
Ja daar ben ik in het verleden ook achter gekomen, netjes certificaat erbij dat het asbestvrij was. Begreep ik later dat er helemaal geen asbestvrije afvoer is.
Juridisch zullen de mensen waar je zaken mee gedaan hebt wel in hun recht staan, maar ik had me ook kunnen voorstellen dat ze je tegen kostprijs voor hun nieuwe dakpanelen aangeboden hadden.

Dat kost hun niks en verzacht de financiele pijn aan jouw kant
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@mlkvhoudr: had me ook kunnen voorstellen dat ze je tegen kostprijs voor hun nieuwe dakpanelen aangeboden hadden.

Daar zijn wij twee maal ingetuind, eerste keer hebben de Denen de platen voor niets geleverd en de aannemer de arbeid voor z'n rekening genomen, tweede maal een deel betaald. Er liggen nu echter Kingspan sandwichpanelen op, op eigen kosten...

De Deense fabriek is al twee maal failliet geweest, dus juridisch is er 0,0 te halen.
mlkvhoudr
@Jack Rijlaarsdam
Oeps tot zover mijn goede ideeen 😃
puddingbroodje
Goeie golfplaten zijn niet gauw te duur! Op onze oude stal liggen nu ook Kingspan sandwichpanelen tot volle tevredenheid maar de tijd zal leren of het een goede keus is geweest!
Kuilgras
Enige zorg bij isolatieplaten met een stalen buitenzijde is de plek waar gezaagd wordt dus kopkanten en doorgangen voor ventilatie etc. Leen als je te zuinig bent geweest om een dunnere coting (lees verflaag) verlangde moet je alert zijn op roestpitten die worden in twee jaar roestvlekken en verliest de plaat zijn kracht. Ook de bevestigings nagels van de plaat op de gording een nalopen of het niet lekt verder een top produkt. P.s. Ben geen belanghebbende in deze zaak

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's asbest , stal en golfplaten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
17
TREFWOORDEN