Fiscusvoordeel met asbest en zonnepanelen

Agrarisch ondernemers kunnen flink profiteren wanneer zij dit jaar nog asbestsanering combineren met de aanschaf van zonnepanelen. Door deze combinatie kunnen ze maximaal gebruik maken van de fiscale regelingen. Het voordeel kan oplopen tot duizenden euro’s.
 

Deel dit topic

Reacties

koeman
Toch vind ik het tegenstrijdig klinken:
- flink profiteren wanneer zij dit jaar nog asbestsanering combineren met de aanschaf van zonnepanelen
-'Door het wegvallen van de afschrijving op melkquotum in 2015 en de afschrijvingsbeperking op gebouwen worden agrariërs mogelijk geconfronteerd met een toenemende belastingdruk
-het grootste belastingvoordeel te behalen in het jaar van investeren, door de fiscale regelingen MIA, Vamil en EIA. De Vamil-regeling biedt ondernemers de mogelijkheid 75% van de investeringskosten op een willekeurig moment af te schrijven
Dan zou het al zijn dat je nu moet investeren zodat je in 2015 flink kunt afschrijven, volgens mij valt de fiscale druk op dit moment op de meeste bedrijven nogal mee, hier in ieder geval wel.
Coen
Hier is toch weinig nieuws onder de zon 😃

hier asbestsanering fiscaal via groot onderhoud geregeld 😄
zonnepanelen met extra investeringsaftrek 😄
pieta
Quote:
@Coen: hier asbestsanering fiscaal via groot onderhoud geregeld

Ik dacht dat asbestsanering in een soort van vrije afschrijvingsregeling viel waardoor je investeringsaftrek kan claimen en in één keer afschrijven.
producent
Asbestsanering schrijft hij nu op onderhoud af waardoor je andere investeringen op fiscaal gunstige tijdstippen kunt afschrijven.
pieta
@producent
Dat zou toch kunnen, als je iets in één keer kunt afschrijven is dat hetzelfde als boeken als groot onderhoud. Voordeel kan zijn dat je er ook nog investeringsaftrek over kunt krijgen. Dat is weer afhankelijk van het totaalbedrag van je investeringen in het betreffende jaar.
jan w
Meeste voordeel heb je als je veel belasting moet betalen. Maar ik heb het idee dat er niet zo veel zijn die veel belasting betalen.
milkman1
Inderdaad, Als de overheid wil dat al het asbest moet worden vervangen is het beter dat de overheid ook directe subsidie geeft ipv allerlei ingewikkelde fiscale regelingen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's asbest en zonnepanelen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN