Pas op de plaats voor v/d Ploeg.

bron: LeeuwarderCourant

Grootboer moet miljoenen betalen

Gepubliceerd op 26 januari 2006, 11:41

Wergea -Grootboer en topfokker Tiede van der Ploeg uit Wergea moet snel over de brug komen met 6,5 miljoen euro. Het bankroet van zijn maatschap is vandaag aangevraagd. Tevens is beslag gelegd op de koeien en het onroerend goed van de maatschap in Wergea, Ureterp en op twee boerderijen in België.

De duimschroeven worden hem aangedraaid na een uitspraak van de rechtbank in Leeuwarden. Van der Ploeg moet het geld betalen aan de Heerenveense exploitatiemaatschappij Tollebekerhout vanwege een geschil over een landgoed in het Belgische Meise, vlakbij Brussel.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
zo zie je maar weer
Onbekend
groot, groter en dan kapot
Onbekend
De grootste fokkers wonen later in de kleinste huisjes.
Onbekend
bepeur ik hier enige vorm van afgunst................
Onbekend
Voor veel mensen geldt dat er geen beter vermaak is dan leedvermaak.
Onbekend
Izak schreef:
>
> Voor veel mensen geldt dat er geen beter vermaak is dan
> leedvermaak.
geen leedvermaak, althans niet bij mij. Ik ken de hele man niet alleen vanuit een reportage in de boerderij, over ondernemen. daarin kwam hij bij mij over als een hedendaagse roofridder . Net als toen loopt het soms verkeerd af. Heb ook gehoord dat hij een gedeelte van het land in ureterp verkocht heeft voor uitbreiding industrieterrein de A7 bij drachten dus misschien valt het mee.
Onbekend
Misschien kan je beter spreken, van de grootste gokker.!!!
Onbekend
Gewoon doenduurt het langstook hieruit blijkt andermans BOEKEN zijn DUISTER om te lezen.
GROOT doen en toch niet zo groot zijn.
Onbekend
Hier ligt Tiede vast wel even van wakker, maar reken maar niet dat hij boer af is . Hij is ondernemend genoeg om hier een oplossing voor te vinden. Mijn voorspelling is dat er geen koe van Tiede onder de hamer komt.
Onbekend
kan nu zn quotum terug leasen
Grasbaal
Reacties Leeuwardercourant: [www.leeuwardercourant.nl]

Subsidie binnen, de rest kan stikken

Gepost door mondego op 26-01 19:28

derogatie geen probleem zeker

Gepost door L.N.V. op 26-01 19:36

Of, het verhaal hoe persoonlijke vetes kunnen leiden tot onvoorstelbaar juridisch gehakketak; Mevrouwtje Botermans van Tollebekerhout wist wel degelijk waar zij mee bezig was in Meise! Zij wou snel rijk worden. Maar toen liep het mis en wordt de boer de pineut.

Gepost door Maaike op 27-01 01:48

As Maaike gelyk hat dan stjonkt dit saakje.

Gepost door p. hazenberg op 27-01 09:27
Grasbaal
Waar gaat het ook al weer over??:

Het geschil gaat om een onkostenvergoeding voor een grondproject in de nabijheid van Brussel. Van der Ploeg heeft daar met een andere partij enkele jaren geleden grond gekocht. ,,We hebben het gekocht om dat te ontwikkelen tot een groengebied met onder andere bos. Het contract is in 2001 opgemaakt met daarbij de financiële consequenties voor beide partijen. Nu heeft de andere partij aangegeven dat er naderhand door haar meer kosten zijn gemaakt die ze ook op mij wil verhalen.”
Fokker Van der Ploeg, die vorige maand nog werd uitgeroepen tot topfokker van het jaar, heeft daarna altijd aangegeven niet in te staan voor die kosten. ,,Die heeft ze op eigen initiatief gemaakt en waren volgens mij niet nodig.”

[www.frieschdagblad.nl]
Grasbaal
De veehouder ontkent niet dat hij een geldbedrag schuldig is aan het vastgoedbedrijf, maar hij betwist de hoogte er van. "Volgens ons gaat het om een bedrag van ongeveer 4,2 miljoen euro", zegt Jacques de Wit, raadsman van de topfokker.

Het geschil is ontstaan nadat Van der Ploeg enkele jaren geleden bemiddelde bij een grondtransactie in België. De vastgoedmaatschappij Tollebekerhout kocht nabij Brussel 96 hectare landbouwgrond die Van der Ploeg in gebruik kreeg. Het ging om grond waar te zijner tijd huizen gebouwd zouden worden, maar later kwam de vastgoedmaatschappij er achter dat het om beschermd natuurgebied ging en eiste zij conform de koopakte de koopsom plus rente terug.

[www.zibb.nl]
-1
Gelukkig komt hij hier niet mee weg,maar ja hij heeft de RABO en die verouderd zelf voor hem,dat hebben wij gezien met de grond in Belgie,daar tekende hij mee voor de aankoop,en toen nog voor de hypotheek en later tekende hij nog een keer bij de GIBO bij Harry de Wolf dat hij 5,5 milj moest betalen maar nooit een cent gezien zelf's was er een vonnis waarin hij is veroordeeld
Druk
Hij heeft de heren van Rabo recent toch ingewisseld voor de jongens van AA ?
+5
Jan Veenhouwer
Heeft hij nu een drankprobleem....?
+1
buorman
Tiede en zn hebben wel oude koeien, en sommige mensen weten er hele oude uit een sloot te halen
BernieX2
Een discussie van 10 jaar terug heropenen.... Hoe diep kan iets zitten bij Andries Plantinga...
+3
hookwood
Moet je voor de aardigheid eens een beetje Googlen....

m.nieuwsblad.be/cnt/gf93of630/
puntertje
Duidelijk geval van 'soort zoekt soort'
gaitoetklooster
Wat er ook allemaal aan de hand is, maakt mij niet uit , aan al dit gedoe heb je niks.nl !
Ik zou graag jullie allemaal laten zien hoe de zaak in elkaar zit,gewoon niet te geloven en dat doen jullie ook niet maar ik spreek wel altijd de waarheid,ik heb er niets meer of minder om,het ging om mev Botermans en ik ben eerlijk dit lijkt bergen na
Puntertje je weet niet wat je schrijft,ik nodig jou uit om alles bij mij te komen bekijken,dat geld hier voor iedereen
puntertje
Quote:

Leer eerst maar eens beter spellen. Dat je niet met de Van der Ploegen zaken moet doen zal overigens iedereen die dat ooit heeft gedaan beamen.
cs-agrar
Quote:
@andries-plantinga: bij mij te komen bekijken,dat geld hier voor iedereen

schrijf dan ook even waar dat is, scheelt veel zoeken
Overigens maakt naam noemen niet heel veel uit. Je schrijft hier zelf wel onder een "eigen" naam, maar voegt het dan wel iets extra's toe?
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@cs-agrar: Overigens maakt naam noemen niet heel veel uit.

Ben ik niet met je eens. Jij hebt dan wel een pseudoniem, maar vrijwel iedereen weet wie je bent. Dat maakt voor mij jouw mening meer waard dan die van iemand die vrijwel nooit mee discussieert en dit anoniem doet.
weurding
@Jack Rijlaarsdam en dan heb je nog diegene die vrolijk mee discussieren onder een naam en waarvan niks bekend is, overigens, wie is cs-agrar?
+3
spotmelker
Quote:
@weurding: overigens, wie is cs-agrar?
Iemand waarvoor jij wellicht extra wordt gekort op je fosfaatrechten 😉
+1
weurding
@spotmelker dat wordt ikmisschien wel door de helft van nederland, dus geen wroeging wat dat betreft naar mijn collega's, diegene die ik dat het meest verwijt beuren 700 euro minder dit jaar 😉
+1
spotmelker
Quote:
@weurding: 700 euro minder dit jaar
Ook bij mij was het te nat, en nu krijg ik een verwijt? 😄
weurding
@spotmelkerhaha, die loop ik zelf ook mis idd, 😄 maar of dat wel 700 is moet je maar afwachten
pieta
@weurding
Ik snap hem niet. Wil jij zeggen dat de weiders niet gegroeid zijn?
+1
weurding
@pieta heeft helemaal niks met weiden te maken 😄
Puntertje ik zit op mijn tel te schrijven en dat is erg klein,maar waarom noem jij je naam niet
koetje 33
Maakt toch niets uit, iedereen hier zelf een waarde aanhangen.
Albert
Iets van ouwe koeien en sloot

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , boer , bank en uitspraak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
75
TREFWOORDEN