Bouwland is iets minder duur geworden

Grond is en blijft een schaars goed. Toch is de gemiddelde prijs voor bouwland in het eerste kwartaal van 2024 iets gedaald ten opzichte van het laatste kwartaal 2023.

Dit meldt het Kadaster in zijn kwartaalbericht. De gemiddelde prijs voor landbouwgrond komt in het eerste kwartaal van 2024 uit op €78.800 per hectare. Dat is 4,4% lager dan de gemiddelde prijs in het vierde kwartaal van 2023 toen de gemiddelde prijs €82.400 bedroeg. €78.800 per hectare is wel gelijk aan de gemiddelde prijs over heel 2023.

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
In sommige gevallen stijgt het
Melkboer16
@weurding hoor in Twente/Salland prijzen van 95/110000€ per ha.
En soms nog daarboven
Braboboer
@Melkboer16

Dat is hier ook wel de prijs.
bio boer
180k in de polder is voor boeren daar ook doodsteek slaat echt werkelijk nergens op

Vraag mij dan ook nog af wat de grondmobiliteit daar nog is
Lijk mij niet dat akkerbouwer er zo 20 ha bij koopt voor 180 k
+1
Noorderling
@bio boer
Bent maar 1 koper nodig.
Eentje met windmolens, voor 4-5 ton weggekocht door Facebook, stadsuitbreiding.

Gaat hier net zo, uitzondering zetten de prijs.
Nu is dat voornamelijk provincie en havenschap.
Moeten nog heel wat boeren verplaatsen, verkopers met een courant bedrijf en goede grond kunnen achterover leunen. Soms komen ze niet eens te koop.
+2
Frans1
@Noorderling je weet dat de prijzen die kadaster publiceert de werkelijk betaalde prijzen zijn hè ? Van horen zeggen-prijzen liggen altijd veel hoger
+1
Noorderling
@Frans1
Heb wel taxatierapport met referenties liggen, scheelt weinig van de tam tam.
Gaat hier ook veel per inschrijving, weet je ook wel wat niet geaccepteerd is als bod. Wordt niet heel geheimzinnig over gedaan.
Spuit11
@Noorderling Wat hier in de buurt per inschrijving wordt verkocht gaat vaak nadat de makelaar eerst in de enveloppe heeft gekeken wat het hoogste bod is. Vervolgens wordt het gegund aan een zetbaasje van die grote handelaar.
Greetje
Maargoed, ondanks dat er volgens jullie vele uitschieters naar boven zijn is het gemiddelde wel 4% gedaald. incident of trend. Ben benieuwd
George
Deze week stond nog op Boerderij dat landbouwgrond steeds minder in eigendom was en meer erfpacht.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Bouwland , landbouwgrond , grond en hectare geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0