Moeten we nog melk drinken of is haverdrank beter? ‘Echte melk bevat meer eiwit en vitamine B’

€Melk is goed voor elk’ was jarenlang een bekend gezegde. Klopt dat nog? Want melkvervangers zijn megapopulair en beter voor het milieu. Maar zijn ze ook even gezond als koemelk? Een rondje langs de melkvelden. ,,Het eten van zo’n 400 gram zuivelproducten verlaagt het risico op darmkanker met 15 procent.”

Deel dit topic

Reacties

Nevergiveup
Jonge kinderen en oude mensen kunnen niet zonder zuivel , en alles wat er tussen in zit is het gewoon heel goed voor je , alles met mate volgens de schijf van 5.
Jaap40
@Nevergiveup op de eerste ooit opgestelde schijf van 5 door voedingscentrum/ overheid staat halvarine. Dat is niet een gezonde keuze te noemen....
Maar verder eens, zuivel en zeker ook onbewerkt vlees horen bij gezond voedsel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , milieu , gezond , eiwit , eten en haverdrank geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0