Subsidie voor wolvenhek voor alle Gelderse hoefdierhouders

Niet alleen geiten- en schapenhouders, maar eigenaren van verschillende hoefdieren kunnen vanaf half april subsidie aanvragen voor het plaatsen van wolfwerende hekken. Dat meldt Omroep Gelderland.

Deel dit topic

Reacties

grös
Och, mooi op tijd. Overijssel heeft nog helemaal geen subsidie?
+4
Vdejong
Zou het niet goedkoper zijn om ze af te schieten?
grös
@Vdejong
We zijn hier niet in Canada, maar we hadden hier al meer zogenaamde 'wolvenexperts' toen er nog geen wolf gesignaleerd was in NL.
Ze zouden ook nooit koeien aanvallen, dat was zeer uitzonderlijk blabla. Nou hier heeft 1 zo'n beest er al een stuk of 10 verwond/gedood, nog wat uitbraken, vee op de weg. Gister was hier iemand uit het Westland, ze dachten daar nog dat het allemaal een sprookje was, dus ik liet hem wat foto's zien..
De kudde in het Drents-Friese woud heeft ook een jaar geen overlevende kalveren gehad, daar konden de jongen mooi oefenen, dat is natuur zeggen ze dan..
Nevergiveup
@grös Ja dat vinden ze normaal dat die kalfjes in doodsangst proberen de eerste maanden te overleven.

Dieren op de Boerderij hebben (hadden) een zorgeloos leven , worden verzorgt als ze ziek zijn en hebben schoon drinken en heerlijk eten elke dag. Voor een gedeelte waar de dag komt dat ze geslacht worden , weten ze dit niet en huppelen ze s' morgens vrolijk onbezorgd rond. Heel wat anders dan een Wolf in de wei waar ze barbaars afgeslacht worden !
Vdejong
Quote Reactie van @grös:
We zijn hier niet in Canada,

weet ik, maar maakt dat verschil wat afschieten betreft??
grös
@Vdejong
In Canada kennen ze de wolf al veel langer, in Frankrijk inmiddels ook al een beetje:
nieuweoogst.nl/nieuws/2024/…
Cowboy3
@Vdejong Flink wat subsidie op een nieuwe zwarte pijp met gratis blauwe bonen was beter idee, maar dat zal hier nog wel ff duren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's subsidie , gelderland en aanvragen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0