Qprijs: banden afvoeren

Nu er steeds meer gras in de balen gaat hebben we banden over. Wat kost dat om ze af te voeren en bij wie moet je wezen ?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
als je snel bent. lto
Onbekend
welke maten zijn het?de mijne zijn bijna versleten
Onbekend
Ik lees net de opmerking van CO met de verwijzing na een vorige discussie. Nog een paar opmerking na aanleiding van deze dicussie:

- Net als Co heb ik ook mijn banden laten afvoeren door Granuband. En heb goede ervaringen. Bij mij kwamen ze echter met een grijpkraan.

- Ik las dat sommige mensen zeiden verbranden. Ten eerste was dit mijn inziens totaal niet mogelijk (behoorlijk aantal). Ten tweede vind ik het een foute zaak.

- Het afvoeren kost natuurlijk wel wat (alhoewel minder dan sommige indianen verhalen), aan de andere kant betaald de belasting een deel mee.

- Afvoeren van 1 autoband via de kliko per keer --> Gaat wel erg langzaam. Ten tweede is illegaal.

-Afvoeren naar milieustraat. Je kunt per keer maar 5 autobanden hier naartoe brengen (Ik heb zelf nog eens op een mileustraat gewerkt). Dat gaat dus ook niet zo snel. Ten tweede lijkt mij dat ze je dan op een gegeven moment wel kennen met je autobanden....
Onbekend
Beste Graan,

In mei 2006 heb ik ook autobanden (ongeveer 1350 dacht ik eerst) laten afvoeren. Allereerst heb ik de lokale vuilstort overwogen (VAR in dit geval), daar kostte het 180 euro per ton (inc B.t.w.) en moes je de autobanden ZELF brengen.

Daarna ben ik gaan bellen.

- Ganzekolk kon twee 40 tonners containers leveren. Huur hiervan (twee dagen) kostte 450 euro en 110 euro per ton autobanden betalen (Excl B.t.w)

- Bij Dusseldorp konden ze korting geven op de containers (indien ik ze snel zou vol laden) en kostte ze 126 euro en kostte de banden 141 euro per ton (Excl B.t.w)

- Bij Sita was het 200 euro voor de container en 150 euro per ton autobanden Exlc B.t.w.

Uiteindelijk heb ik naar Granuband in Amsterdam gebeld --> [www.granuband.nl]

Zij konden de banden voor 90 euro per ton ophalen (!) Excl B.t.w. Voordeel was dat zij de banden via een grijpkraan en twee achterwagens direct op hun vrachtwagen konden plaatsen. Hierdoor hoefde ik niet zelf bijvoorbeeld de banden in een container te stapelen. En hoefde ik ook geen containers te huren.

Zij rekenden echter wel voorrijkosten a 67,50 per uur. Wij zitten op ongeveer 2 uur rijden van amsterdam, dus 4 uur a ongeveer 260 euro. In veel gevallen al goedkoper dan de huur van containers bij andere afvalbedrijven.

Daarna heb ik alles in een excel bestan gegooid en ben ik gaan rekenen. Bij granuband kwam ik bij mijn berekening uit op zo'n 1500 euro. Alle anderen waren 400 - 600 euro duurder in mijn berekeningen...

Uiteindelijk betaalde we voor de autobanden, en ook enkele vrachtwagenbanden (duurder tarief) ongeveer 1800 euro. Maar we waren ze wel kwijt. Ik heb de rekening niet bij de hand... Bij de andere bedrijven zouden we 2300 - 2550 euro moeten betalen...

Granuband verwerkt ook de banden zelf, zij halen bv de banden bij de VAR weer op, hoorde ik later....

Ik heb dus goede ervaringen, even later heeft een boer in de buurt ook zijn banden via Granuband laten ophalen. Helaas is inmiddels hun vraagprijs wel naar 115 euro per ton gestegen.

Via een vakorganisatie kan je ook banden laten ophalen, nou weet ik niet of dat veel goedkoper is. In limburg zag ik iets van meer dan een euro per band...

Succes!
Onbekend
Wanneer je banden koopt bij een bedrijf wat is aangesloten bij de BEM ( www.recybem.nl) dan betaal je verwijderingsbijdrage.
Hiermee kun je als bandenbedrijf gratis je banden laten afhalen.
De afhalers vind je op bovenstaand webadres.
Onbekend
Met alle respect, maar wat moet je met 100 "nieuwe"banden ?
Op de kuil doende oude het net zo best als de nieuwe, en je moet nogal wat kilometers maken voordat jij 100 banden hebt versleten.
Mijn inziens kun jij het meeste besparen door niets te doen. Bespaart je een rit naar de garage en op en afladen van de banden.
maar ja, ieder zijn hobby
anonymous_6
De hoogies idd ja.
Bedoel de tweeling Jan en Huub vd Hoogen..
anonymous_14
Wij hebben het een aantal jaren geleden in LTO verband gedaan, met de afdeling. Zelf zit ik te broeden op een idee om banden te ruilen. Als je een bevriende auto garage kent kun je misschien je kapotte banden omruilen voor betere, hierdoor kunnen je eigen banden weer een paar jaar mee en hoeven zij minder tonnen af te voeren.

ook zou je dit kunnen doen met collega's die stoppen of geen banden meer willen gebruiken op de kuil of wikkelbalen maken. Wanneer je dit op verenigings niveau doet kun je de kosten ook drukken.
anonymous_14
Maar wim, ik wil niet van mijn banden af, wel van de kapotte. Die gooi ik op een hoop. Wanneer ik deze kan omruilen voor goede voor op de kuil, bespaar ik dus 1,5 euro per band. Een ritje heen en weer naar de garage en met een uur heb ik 100 andere banden. dan verdien ik 150 euro per uur. Helaas maak ik niet zoveel van die uren

En het bedenken heeft me helemaal geen tijd gekost, en de lezers hoeven niet alle adviezen op te volgen.
anonymous_14
Het ligt eraan of de garage ze per stuk of per kg afvoert, mijn meuk weegt niet zoveel als die goede versleten banden.
Grasbaal
Info ook deze info is vindbaar in het archief: [www.prikpagina.nl]

<img src=landbouw.paginablog.nl/landbouw/… border=0>
Wimsumar
Beste Richard: Ga A.U.B. geen nieuwe ideeen bedenken, uit één van de bovenstaande reacties blijkt dat het laten ophalen ''slechts''€ 1,50 per band kost ( HJ geeft aan +/_ € 1.800,- voor +/_1350 stuks). Al met al, toegegeven, een heel bedragje maar wat dan nog na wat mij betreft 25 jaar plezierig gebruik.
Steek uw energie liever in het verkrijgen van een hoger melkprijs, iedere cent/ kg= € 1.000,- / 100.000 kg melk. Dat snijdt tenminste 'rubber' (hout).
Wimsumar
Beste JdG: Beter lezen A.U.B.. Richard heeft het over andere banden niet over ''nieuwe''. Om te voorkomen dat stukjes ijzerdraad in het veevoer komen is het zo nu en dan omruilen van een ''vrachtje'' kapotte kuilbanden zoals Richard voorsteld bij nader inzien zo gek nog niet. Ben wel bang dat de vrienschap met de garagehouder op de proef word gesteld als je daar weer met een kiepertje rommel aankomt.
jan w
Vorig jaar tijdens de actie van LTO kreeg ik van een vriend te horen( die zit in die handel) dat het verwerken van banden ongeveer € 70.00 per ton koste. Via een bedrijf uit apeldoorn
aukevd
zit een bedrijf in noord brabant . was 2 jaar terug de goedkoopste . laden met kraan in de containers. Adverteert ook wel in de nwe oogst geloof ik.
aukevd
Van Ganzewinkel zou de banden naar van den Hoogen brengen is mij verteld.
Worden opgestookt in cementcentrale geloof ik
-1
JanM1968
Ik heb er dit jaar nog 1400 af laten voeren voor € 1400,- ex btw door Kranenburg uit Asch
Dus gewoon 1 euro per stuk. Nu zit dat bedrijf 10 km bij ons vandaan (Culemborg) dus werd er geen transport kosten berekend.
Geloof dat tot 20 of 30 km het transport gratis is.
En ze hebben ze zelf met de hand geladen!
De enigste voorwaarde was dat er goed bij te komen moet zijn met een vrachtwagen en dat er niet te veel grond in zat.
oldhuus
Misschien kun je of die bandenboer ook wel via Co gewoon een banner plaatsen..
retteketet
Heey jan m ?
waar woont U woon ook in culemborg dus??
oldhuus
Ik heb een aanbod 0,12 ct. per kilo, ong. 200 stuks, lijkt me niet zo gek. LTO vraagt 0,17ct. Wat doet Farmers4all enz?
Frans1
Kan hij in dezelfde rit bij mij ook wat halen?
frank post
40M3 container koste me 904.95 ex btw bij containermaat, gingen er 1250 in (gestapeld)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
197
TREFWOORDEN