Landbouwakkoord: Van uitstel komt afstel?

De partijen van het landbouwoverleg gaan pas begin volgende maand weer om tafel. Dat heeft landbouwminister Piet Adema gisteren tegen de Tweede Kamer gezegd. Adema wilde aanvankelijk dat er voor Hemelvaartsdag een deal zou liggen. Volgens Politiek verslaggever Leendert Beekman is inmiddels totaal onduidelijk of en wanneer er een akkoord komt. 'Ik durf geen voorspelling meer te doen.'

Deel dit topic

Reacties

jan 10
Bij afstel valt het kabinet voor de kerst,als ze het eens worden,is lto weg...
+1
Vdejong
@jan 10 kabinet zou toch al vallen voor afgelopen kerst?
klant
Lto gaat eraan bij een handtekening
Jaap40
@klant najk?
Braboboer
@Jaap40
Dat is toch de jongerenafdeling van LTO?
Jaap40
@Braboboer ook maar afschrijven dan....?!
+1
Bennie Stevelink
Van bufferzones rondom N2000 gebieden komt geen afstel als het landbouwakkoord niet doorgaat. Van boerderijen opkopen, eventueel gedwongen, komt ook geen afstel als het landbouwakkoord niet doorgaat.
Braboboer
@Bennie Stevelink gelukkig zet mark van den oever er nog wat druk op anders had LTO in december al een flutakkoord getekend.
Bennie Stevelink
@Braboboer
Quote:
gelukkig zet mark van den oever er nog wat druk op

Mark van den Oever heeft de buffer stroken langs sloten niet tegen kunnen houden. De afschaffing van de derogatie ook niet. De bufferzones rondom N2000 gebieden gaat hij wel tegenhouden?

Als een stoppende boer zijn boerderij wil verkopen aan de overheid hoe gaat Mark van den Oever dat tegenhouden? Hij heeft hiertoe al eens een poging gedaan middels de Paas-Judas brief. Dat bleek geen succes.
+3
Braboboer
@Bennie Stevelink

Zonder de acties van FDF en Agractie viel er überhaupt niets te onderhandelen dan was de landbouw allang opgeofferd.
+1
robbies
@Bennie Stevelink hoe wil jij boerderijen gedwongen opkopen? Met welke onderbouwing?
+2
kanniewaarzijn
@robbies Dat kunnen ze ook niet, daarom willen ze koste wat kost dat landbouwakkoord. Dan heeft "de sector" zelf meegewerkt.
Rene2001
@robbies je krijgt geen antwoord
+1
robbies
@Rene2001 krijg ik van Bennie sowieso nooit. Die komt hier alleen maar zenden
Rene2001
@robbies best wel jammer
pieta
@robbies Het antwoord staat in zijn reactie. Hij benoemt een stoppende boer die het aan de overheid wil verkopen. Wel scherp blijven he!! 😁
+1
robbies
@pieta
Quote:
Van boerderijen opkopen, eventueel gedwongen

Begin van 't lijntje
pieta
@robbies Dan heeft ie zijn standpunt al bijgesteld. 😁
de jonge
@Bennie Stevelink 2 vragen ben jij nog wel praktiserend boer met melkkoeien of ben je gestopt en zit je vol met rancune om 1 of andere reden.
matt
@Bennie Stevelink waarom wil jij zo graag,dat het landbouwakkoord
Getekend word.
Wat voor voordeel zie jij daar in?
Leg mij dat eens uit.
+1
Vdejong
@matt Wil van zijn boerderij af?
de jonge
@Bennie Stevelink vertel ook maar even waarom bij ons met lagere toegestane normen de natuur ""op omvallen"" staat, en de hele wereld naar de klote gaat binnenkort , jaaaa door de stikstof van de nederlandse boeren en het in andere landen met een veel hogere norm de natuur er beter voor staat. Ten eerste wie heeft die onnozele grens voor nederland bedacht, lijkt mij dat juist die wat uit te leggen heeft en verantwoording dient af te leggen voor heel het land waarom hij nederland dit heeft aangedaan en ik neem aan dat je hieruit de conclusie ook kunt trekken dat er juist een stikstof tekort is als de natuur er hier zo slecht voor staat in verhouding tot de rest van de wereld....
+2
Hans is Hobby boer
Voor de Nederlandse landbouw moet er helemaal geen landbouw akkoord komen . Deze kabinet is er alles maar ook alles eraan gelegen om de agrarische sector te doen te laten verminderen of te verdwijnen uit Nederland . Sorry dat ik het schrijf , deze criminele bende daar in Den Haag zit er niet voor de boeren en daar moet je zo wie zo niet meer met onderhandelen . Stikstof is een papieren probleem , Co2 ook zo'n geval , zonder deze stof is er geen leven op deze aarde . Windmolens kosten meer energie dan dat er milieueisen ons voor spiegelen , de wieken kunnen niet meer hergebruikt worden en er zijn meerder onderdelen het zelfde laken en pak , straks de zonnepanelen , accu's voor de elektrische auto's ect ,ect ,Dit alles voor de klimaat doeleinden , maatregelingen . Nee alles is er gericht op de burgers onder controle te krijgen . Die Criminele bende daar in Den Haag , Brussel zitten er voor zichzelf , niet voor ons en ze zijn ook nog eens daar in Brussel ongekozen .
Ook de WHO gaat over ons de gehele mensheid regeren als we niet oppassen .
Kijk ook even wat er nu speel in de eerste kamer over de pandemie wet , deze wordt er nu doorheen gedrukt als jullie niet oppassen , men verzoekt het nog tegen te houden, maar of het lukt is vers 2 . Dan gaat de macht naar de WHO en kunnen die beslissen wat er gaat gebeuren in de toekomst .
Deze criminele bende had er na het aftreden , door val toeslagen affaire nooit meer terug mogen komen .
Mocht er een Nederlandse akkoord komen , dan is het over met de Nederlandse landbouw en opent dit ook de deuren naar andere landen om dit te volgen . Hoop dat het niet zo ver komt , maar dat er slachtoffers gaan vallen dat is zeker .
Verder wens ik ieder alvast een mooie zondag toe .
Jannus
@Hans is Hobby boer

Quote:
De onderhandelingen zijn een uitputtingsslag, maar het moeilijkste zou nog weleens kunnen komen: de confrontatie met de eigen achterbannen.]

nieuweoogst.nl/nieuws/2023/…

citaat Ester de Snoo
Hans van Bergen
Je ziet het dus getekend bij het kruisje niks binnengehaald en de achterban (65+ en allang geen vee meer) lullen ze wel ff om

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , onduidelijk , politiek , tweede kamer , pas en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0