Adema: landbouwakkoord zonder handtekening LTO heeft geen zin

Het is nog maar de vraag of er woensdag een akkoord ligt met betrokken partijen over de toekomst van de landbouw. Landbouwminister Piet Adema vindt een gedragen akkoord belangrijker dan een deadline, en bij zo'n gedragen overeenkomst hoort ook een handtekening van boerenlobbyorganisatie LTO. 'Anders hebben we geen akkoord. Dan heeft het weinig zin natuurlijk', zegt Adema.

Deel dit topic

Reacties

Hans van Bergen
Pietje, wah, een landbouwakkoord zonder handtekening van FDF heeft helemaal geen zin.
+2
Twentsch Land
Duidelijker taal ..... ondanks toenemende kritiek op lto verheft de minister deze club toch boven andere behartigers.
Rene2001
Ik ben het eens met Adema
En voor mezelf: met een handtekening van lto en/of najk heeft het ook geen zin

Wat ze maken is juridisch niet houdbaar
Alles wat schadelijk is een aanvechtbaar gaat voorgelegd worden aan de rechter
Tijd en geld in overvloed vanwege backup andere organisaties en personen

Laten we ze succes en sterkte wensen.
+4
demelkboer
Adema wil graag kunnen zeggen later; ja maar de landbouw heeft zijn handtekening gezet
de jonge
@demelkboer precies en als er dan commentaar komt, kan hij zich verschuilen dat ze een heeeeeele poos zeer intensief bezig zijn geweest en er dus geen lichtvoetige maatregelen zijn genomen en daardoor de boeren het maar uit dienen te voeren..
Braboboer
@de jonge

Het positieve aan deze uitspraak is dat LTO dus best wat te zeggen heeft en gerust nog eens met de vuist op tafel kan slaan.

Of ben ik nu te naïef?
HansBa
@Braboboer helpt niets. Het is onderhandelen binnen de kaders van de overheid. En juist die kaders deugen niet. Er valt dus eigenlijk niets te onderhandelen, weg wezen daar!
+1
de jonge
Nu zullen we gaan zien voor wie de lto er dus daadwerkelijk zit...als ze tekenen zijn er niet meer aanwijzingen nodig toch?
+1
hans-hans
Ik hoop dat het kabinet valt
de jonge
@hans-hans aaaah okee, dus als wij in nederland 1 groot natuurgebied gaan maken kan het land beter tegen de stikstof en kunnen de normen omhoog, zo stelt volgens mij het voltmannetje
de jonge
@hans-hans heb je je filmpje verwijdert?
+1
hans-hans
+1
hans-hans
Ik plaatste het voordat ik het hoorde , ik vind het triest die gasten van volt en GroenLinks daarom dacht ik ,ik gooi hem maar snel weg hoeven anderen zich er ook niet aan te ergeren
+1
BoerBart
@hans-hans
Het kabinet is nu een tandeloze tijger.
Ze moeten juist blijven zitten!
Ze krijgen niks voor elkaar. Nu kunnen de provincies aan de BBB kant blijven staan.
hans-hans
@BoerBart klopt , stel een wet die aangenomen is door de tweede kamer kan straks door de eerste kamer niet doorgang vinden en provincie zelfde ,die kunnen ook niet meewerken met hun plannen
JohnDeere7serie
Quote:
Vorige week heeft de Europese Commissie groen licht gegeven voor de uitkoop van 'piekbelasters', veehouderijen in de buurt van kwetsbare natuurgebieden die veel stikstof uitstoten. En de minister wil dat zij nu snel een afweging kunnen maken of zij zich daarvoor willen aanmelden.

Om die afweging voor zichzelf te maken hebben ze toch geen landbouwakkoord nodig?

De suggestie wordt gewekt dat er in het landbouwakkoord zoveel beperkingen staan dat de ondernemers op de desbetreffende bedrijven eerder besluiten zich te gaan inschrijven.

Lijkt mij weer een extra reden voor LTO om nooit te tekenen.
+1
demelkboer
24.3 miljard is de kaas , het LA de val , en als ze niet oppassen de landbouw de dooie muis

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , piet , lto , gedragen , toekomst , piet adema en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0