Bioboeren werken graag mee aan uitvoering voorstellen Remkes

DEN HAAG (ANP) - Groeneboerenorganisaties willen graag meewerken aan de uitvoering van de voorstellen die woensdag zijn gedaan door stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Ze noemen Remkes' rapport "stevig" en vinden dat het kabinet nu moet "kiezen voor meer duurzame plantaardige productie en een veehouderij gebaseerd op natuurlijke principes en dierenwelzijn".

Deel dit topic

Reacties

GerbertXL
Wat een lulkoek. Allemaal vage clubjes die pleiten voor plantaardige productie? Ze zijn dat biologische vleesschap in de supermarkt zeker vergeten.
+1
Dooper
Caring Farmers. Hier zitten een paar betweters (noem geen namen) tussen die elke bedrijfsvoering, zelfs hun eigen, als schadelijk zien voor dier en milieu en groots fan zijn van clubs die de hele veehouderij willen afschaffen. Typische framing van zo moet het en anders ben je slecht.
+1
Albert Altena
Nogmaals:
Biologisch kan niet op grote schaal. Er verdwijnen mineralen met de afvoer van producten en komen niet terug. Een paar boeren kunnen dit met afval terug krijgen, maar voor het gros is daar veel te weinig voor.
Op zandgrond is productie na tien niets meer.
Op veen en zeebodem na 30 jaar.
bio boer
@Albert Altena het enige wat reguliere melkveehouder exstra bemest is n kunstmest straks helemaal zonder derogatie dus hebben we het maar over 1 mineraal zie ik daar maar klein verschil bij voorbeeld zwavel mestoffen mogen we gewoon strooien alleen fosfaat is moeilijk daar is geen biologisch alternatief voor als exsterne input
Met vlinderbloemige planten kun je wrl exstern n toevoegen
Calsium mogen we ook strooien
Vele andere mestoffen ook zo heb ik mangaan bemest in mijn gerst op advies of dat nou nodig was betwijvel ik nog
bio boer
@Albert Altena dit mogen bio boeren ook gebruiken

(klik om te vergroten)

+3
hoest
Beetje jammer dat gedaan wordt alsof ze voor alle bioboeren praten.
bio boer
@hoest daar heb ik ook hekel aan bij dit clubje
kearl
Volgensmij zitten er ook aardig wat bioboeren onder de piekbelasters. Geloof niet dat die het allemaal er mee eens zijn.
+1
HansBa
Mooi, dan kunnen de bio boeren verkassen naar de natura 2000 gebieden. Komt er elders weer meer ruimte. Ik zie kansen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij , den haag en remkes geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0