WHO negatief over nepvlees en -zuivel - Vlees- en zuivelvervangers ongezond én een mega-marketingmisser

Vlees- en zuivelvervangers zijn niet gezond, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie. Je kunt vanuit gezondheidsoogpunt veel beter gewoon je vlees- en zuivelconsumptie beperken dan helemaal overstappen op plantaardige voeding. Een domper voor de tientallen, zo niet honderden bedrijven die zich op de plantaardige markt gestort hebben. Die hebben het toch al overduidelijk moeilijk, omdat ze de niche-status maar niet ontgroeien. En dat hebben ze aan zichzelf te wijten. Ze zijn namelijk gaan geloven in hun eigen marketingsprookjes, zegt marketingexpert Julian Mellinder.

Deel dit topic

Reacties

Porky
Goh ,dr worden er een paar wakker, de smaak mag dan wel goed zijn ( hoor ik van zeggen,want ik moet het niet) maar nu blijkt dat de WHO het zelfs bestempeld als ongezond, en al die wappies en geite wollen sokken figuren maar blèren dat het zo gezond is ,en de agrarische sector de nek om willen draaien, zal een tegenvaller zijn deze uitspraak voor de heer jaap korte weg, en de PvdD
+2
spotmelker
@Porky mooi laten gaan, als mensen dat eten willen, geniet ervan. Maar op kwaliteit en gezondheid kunnen ze niet tippen aan traditioneel voedsel.
Porky
@spotmelker je hebt gelijk, als die gasten dat willen eten ,ga je gang, maar ze gaan zo ver dat ze het gangbare willen verbieden m nu weer een voorstel om vlees reclames te verbieden
Kars
@Porky heb is kipstuckjes geprobeerd. Smaakte echt naar meel. Het is echt troep. Al die vleesvervangers is puur op emotie. Flink geld betalen voor brijvoer.
+1
labella
@Porky ik had per ongeluk een vegetarische rookworst, zelfs de poes lustte hem niet.
+1
Porky
@labella klopt ,wij hadden ( per ongeluk) file american, en buiten v de katten gezet,en inderdaad, ze lieten het lekker liggen, en sorry ,maar een kat eet al gauw zoiets op.
weurding
@labella welke poes ❓😁
achnaton
@Porky Ze stoppen er verzadigd vet en zout in om het eetbaar te maken.

Een kaasburger prima, maar vlees proberen na te maken is nep.
+1
mlkvhoudr
Wij hebben vegetarisch ijs inde vriezer liggen en veganistisch toetje in de koelkast om mijn linkse imago even re versterken, dat ijs kreeg mijn vrouw in de supermarkt, nog niet geproefd, en dat toetje is rijst met kokos en vanillesmaak, 4 bakjes voor een. Euro, dan nu de recensie: de 4bakjes zijn precies 1euro te duur, leuk omkeer te proberen maar dat eten is jezelf straffen
Melkboer16
Weten we ook waarom Tjeerdje zo sjagrijnig zit af te geven op de veehouderij.
Hij mag het niet meer eten van z’n vrouw 👩
mlkvhoudr
@Melkboer16 ik vermoed dat er geen vrouw is maar heb me er niet in verdiepd
Melkboer16
@mlkvhoudr jawel zo’n tweede kut! Een PvdD trut
mlkvhoudr
@Melkboer16 er is inderdaad een vriendin

balkstercourant.nl/regio/…
kanniewaarzijn
@mlkvhoudr En toch weer die "dreigende" situatie van Boswijk aanhalen, zonder uit te leggen hoe het werkelijk zat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nepvlees en gezond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN