Natuurcompensatiebank (NCB)

Ze creeren ruimte voor hun zelf en laten de PAS- melders stikken.
Hiermee maken ze nog meer natuur die volgens mij ook als N 2000 aangemerkt kan worden.

Deel dit topic

Reacties

j h p
Is nieuw, wat vinden @JanCees en @John Spithoven hier van?
+2
Wolswinkel
Wow, dat ziet er “fout” uit.
labella
Wat is dit??? Nog meer Natura 2000 gebieden ipv minder??
George
NCB , nooit lid van geweest , is overgegaan in ZLTO.
Huppel
We onderzoeken in 2022 welk type natuur de schade door stikstofneerslag kan compenseren. Daarvoor kijken we naar projecten die de Rijksoverheid en waterschappen de komende jaren mogelijk uit gaan voeren

Dus "natuur" mag nu ineens wel verplaatst worden. De doelen zijn dus helemaal niet in beton gegoten.... tsja, hoe wil je anders in het westen woningen gaan bouwen.

De NB-wetgeving kan nu ineens wel worden aangepast. Maar de bank (volgens een soort oude PAS-systematiek) staat trouwens nu meteen al weer ter discussie:

Quote:
Met het wetsvoorstel wordt een wijziging van de Wet natuurbescherming en de Omgevingswet voorgesteld waarmee een nationale wettelijke regeling wordt ingesteld voor het treffen van compenserende maatregelen als bedoeld onder het derde vereiste.

dirkzwager.nl/kennis/artikelen/…
rene-de-jong
@Huppel Dit is niks nieuws de internet consultatie hiervan was december 2020

Lees de inbreng van DDB maar eens goed: internetconsultatie.nl/natuurcompensatiebank/…
En lees dan ook eens de terechte kritiek van de RvS ! in de link van @Huppel

Het is ordinaire grondroof t.b.v. SBB met medewerking van de vriendjes op LNV
Want de habitatrichtlijn biedt hiervoor geen ruimte dus gaan we het anders regelen zoals we het altijd deden

Geen idee wie het bezwaar voor DDB heeft geschreven........
Nog Iemand die een bezwaar voor de 'quick scan' gaat maken.???..... of allemaal even vergeten tussen het trekkergeweld en gebiedsoverleggen
rene-de-jong
@rene-de-jong Lees de reacties 'van de minister' op de kritiek van de RvS
dirkzwager.nl/kennis/artikelen/…

"De minister stelt in haar reactie dat het kabinet meer voor- dan nadelen ziet in het oprichten van een natuurcompensatiebank. H"

Dit is dus niet de minister die dit vindt, dit is D. Bal van LNV die vindt dat er tegen ALLE adviezen en regels in natuurcompensatie MOET komen en dus komt het er.
Compensatie natuur die dus OOK alvast het stikstofgevoelige regime zal krijgen.
Kars
Daarnaast voert Staatsbosbeheer op dit moment de pilot Natuurbank uit: een onderzoek naar hoe stikstofgevoelige natuur ontwikkeld kan worden. En hoe deze ontwikkelde natuur opgenomen kan worden in de NCB. De pilot leert ons hoe de NCB in de praktijk werkt en hoe we deze kunnen verbeteren.
matt
@Kars ze hebben de gronden van de piekbelasters nodig,voor natuurcompensatie n2000 word dus groter.
In eerste instantie voor overheidsprojecten.
In de toekomst schat ik in voor iedereen behalve een boer.
Kars
@matt tis bedoeling om mensen van platteland te jagen en in grote steden te duwen. Dan camera surveillance voor uw veiligheid. Crowd control natuurlijk. In buitengebied gaat dat moeilijk
Kars
Daarnaast voert Staatsbosbeheer op dit moment de pilot Natuurbank uit: een onderzoek naar hoe stikstofgevoelige natuur ontwikkeld kan worden. En hoe deze ontwikkelde natuur opgenomen kan worden in de NCB. De pilot leert ons hoe de NCB in de praktijk werkt en hoe we deze kunnen verbeteren.
Wolswinkel
@Kars Marc Calon
Weidezicht
@Wolswinkel zit die nu bij SBB?
Wolswinkel
@Weidezicht Ja in de raad van advies. Volgens mij haast nog in de tijd toen ie nog bij LTO “de scepter zwaaide”. Wiebe Draijer zit in de raad van toezicht bij SBB, oa hij heeft Marc Calon benoemd. Ik denk dat de papa van Sander Schimmelpenninck ook in de raad van advies zit. Farmerfriendly zijn ze daar wel iig..
+2
weurding
Natuur Separatie Bank, maar dat klonk niet goed😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuur geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN