Waarom een klontje boter prima kan en ‘milde’ olie het juist niet is

Ben jij een boter- of olieliefhebber? Bij olie is er keuze genoeg. Denk aan olijfolie, arachideolie, zonnebloemolie of kokosolie. Maar wat is nu eigenlijk het beste om te gebruiken – en waarom? Experts geven hun oordeel over het groeiende aanbod aan producten.

Quote:
De conclusie is steeds vaker dat een verband tussen verzadigde vetten en hart- en vaatziekten niet kan worden aangetoond. Dus boter bij de aardappels hoeft niets uit te maken, volgens Van Boekel. Boter bevat óók veel goede voedingsstoffen zoals vitamine A, D en E.

Uiteraard, en dat is hét punt benadrukt door diëtisten, maar ook door Van Boekel zelf, is balans het sleutelwoord ,,Het hangt heel erg af van je totale voedingspatroon. Eet gevarieerd en matig – dan is er niets aan de hand. Bovendien is een klont boter bij je aardappels ook lekker – het gaat ook om smaak en beleving.’’

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's olie , waarom? en boter geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN